Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η βάση ενός πετυχημένου πρότζεκτ είναι ο προπονητής

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μία φάση ξεκάθαρης ανόδου και είναι κατά γενική ομολογία η ομάδα που προοδεύει γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και λόγω νέων παιδιών που βάζει συνεχώς, το ταβάνι του δεν είναι εμφανές ακόμη.

Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με το καθαρό – και δίκαιο – 2-0 τον Παναθηναϊκό την περασμένη Τετάρτη, έχοντας έξι απουσίες και φορτωμένους με αγωνιστικά λεπτά αρκετούς παίκτες του.

Όμως η βάση ενός πετυχημένου πρότζεκτ είναι ο προπονητής. Και ο Λουτσέσκου έχει την ψυχή να πάρει τις αποφάσεις ρίσκου που θα τον οδηγήσουν στην επιτυχία. Και ποιος δεν ξαφνιάστηκε άλλωστε όταν είδε, στον πρώτο προημιτελικό, στον πάγκο τον Ολιβέιρα και τον Σβαμπ;

Ο Λουτσέσκου από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν μέχρι και σήμερα, έχει πετύχει πολλά. Αρχικά καταστάλαξε ο ίδιος στους ρόλους που πρέπει να δώσει στους παίκτες του, συμφώνησε με τους ίδιους και μέσα από την διαδικασία των παιχνιδιών, κέρδισε την εμπιστοσύνη τους και πλέον το γκρουπ είναι ικανοποιημένο και διαχειρίσιμο.

Η ομάδα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του. Το αμυντικό της παιχνίδι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο πλέον.

Μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ και την τελευταία ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει δώδεκα επίσημα παιχνίδια. Σε αυτά, έχει δεχτεί ένα μόλις γκολ, αυτό στην ισοπαλία εναντίον του Ατρομήτου. Είναι ένας απολογισμός άκρως εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε δεχτεί 13 στα πρώτα 12 παιχνίδια της σεζόν.

Στο κομμάτι της δημιουργίας και εκεί υπάρχει σημαντική βελτίωση. Έχοντας πετύχει μόλις 12 γκολ στα πρώτα 12 παιχνίδια, στα υπόλοιπα 12 έχει πετύχει 24. Ουσιαστικά διπλασίασε τα γκολ του.

Προφανώς έχει βελτιωθεί και στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης, κάτι που φαίνεται κυρίως στα ντέρμπι. Δύο εντός έδρας νίκες με Άρη και ΠΑΟ για πρωτάθλημα και κύπελλο, μία εκτός έδρας με ΠΑΟ, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ και χωρίς να πιεστεί και ιδιαίτερα.

Πλέον στη ζωή του ΠΑΟΚ έχει μπει και ο Τάισον. Με το καλημέρα πετυχαίνει γκολ, δίνοντας την ελπίδα πως ο Λουτσέσκου βρήκε έναν αποτελεσματικό παίκτη που θα συμπληρώσει την μεσοεπιθετική του γραμμή. Αν ο Βραζιλιάνος είναι καλά και μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλο βασικού, τότε ο ΠΑΟΚ έλυσε το μεγαλύτερο πρόβλημά του. Το μεγάλο πρόβλημα άλλωστε που είχε στις απώλειες εκτός προγράμματος, αφορούσε την αναποτελεσματικότητα της επίθεσής του.


Τελευταία νέα

Κρίσιμη μέρα για Μπάμπα στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κορυφώνει την προετοιμασία του για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να έχει πλέον...

Στην ίδια κατηγορία