Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Σαουδική Αραβία… σόκαρε την Αργεντινή!

Δημοφιλή

H πρώτη «βόμβα μεγατόνων» του Μουντιάλ στο Κατάρ είναι γεγονός, με τη Σαουδική Αραβία να σοκάρει την Αργεντινή του Λίοενελ Μέσι και… ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, επικρατώντας με 2-1 στην πρεμιέρα του ομίλου. Μάλιστα, η νίκη αυτή ήρθε με ανατροπή, καθώς ο αστέρας της Αλμπισελέστε ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, μόλις στο 8′, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η Αργεντινή μάλιστα πέτυχε άλλα τρία γκολ, που ακυρώθηκαν σωστά ως οφσάιντ, και κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη του δεύτερου ημιχρόνου. Αρχικά στο 48′ ο Αλ Σεχρί έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με υπέροχο πλασέ έγραψε το 1-1, με τους Σαουδάραβες να ξεσπούν στις εξέδρες.

Λίγο αργότερα, ο Αλ Νταουσάρι πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, για να φέρει… τούμπα το παιχνίδι, και να βάλει δύσκολα στην παρέα του Λιονέλ Μέσι.

Η «μουδιασμένη» Αργεντινή προσπάθησε να συνέλθει, δημιουργώντας την πρώτη ευκαιρία της στο 63′, όταν ο Λισάντρο Μαρτίνες βρέθηκε εντός περιοχής και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Ταλιαφίκο και τον Αλ Οβάις να πραγματοποιεί ενστικτώδη επέμβαση. Με τη Σαουδική Αραβία να αμύνεται μαζικά, προσπαθώντας να διαφυλάξει το προβάδισμά της, στο 72′ ο Αλ Οβάις μπλόκαρε διαγώνιο σουτ του Ντι Μαρία, ενώ στο 80′ ο Μέσι εκτέλεσε φάου από πολύ καλή θέση, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Αργεντινή έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης. Στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλ Σαχράνι συγκρούστηκε άσχημα με τον τερματοφύλακά του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το ματς, πριν ο Άλβαρεζ σπαταλήσει την τελευταία ευκαιρία της «αλμπισελέστε», αφού ο Αλ Οβάις μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά που έπιασε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι.


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία