Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η προϊστορία του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

H επίσημη σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2023-24 κόντρα στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην Ένωση, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα, μέσα από το paokfc.gr:

Χωρίς ήττα στις επτά από τις δέκα τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα της ΑΕΚ είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει φύγει με τη νίκη δύο φορές, ενώ πέντε αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες. Η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα δύο τελευταία και την αναμέτρηση του 2017-18 και ενδιάμεσα υπήρξαν επτά διαδοχικά ματς χωρίς ήττα για τον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ συνολικά από την 1η Ιουλίου 2020 που ηττήθηκε με 2-0 στην Τούμπα από την ΑΕΚ, μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου 2022 που έχασε με 2-0 στο νέο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας είχε διατηρήσει ένα αήττητο 13 αγώνων ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης. Είχε επτά νίκες και έξι ισοπαλίες, ενώ η προηγούμενη επίδοση του ήταν αμέσως πριν από αυτό το παιχνίδι με έξι αναμετρήσεις από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 2018 μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου 2020.

Συνολικά μέχρι τώρα οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί 72 φορές αντιμέτωπες στην ιστορία του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, με την ΑΕΚ να έχει 48 νίκες, τα 15 ματς να έχουν τελειώσει ισόπαλα και τον ΠΑΟΚ να έχει επικρατήσει σε εννιά αναμετρήσεις.

Στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ ο Γιάννης Γιακουμής και ο Γιώργος Κούδας έχουν καταφέρει να σημειώσουν από τέσσερα γκολ και να είναι οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Η πρώτη νίκη επί της ΑΕΚ στην έδρα της ήταν στις 20 Οκτωβρίου 1968 με 1-0 χάρη σε γκολ του Γιώργου Κούδα. Οι εννέα συνολικά νίκες έχουν επιτευχθεί με πέντε διαφορετικά σκορ και το 2-1 έχει εμφανιστεί τρεις φορές.

Υπάρχουν 15 ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες με τις οποίες οι εννέα είναι με 0-0 και οι τέσσερις με 1-1.


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία