Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η «παραγωγή» παικτών στην «ασπρόμαυρη» ακαδημία δεν σταματά

Δημοφιλή

Εστω κι αν ακόμη δεν έχει συμπληρώσει ούτε τα δεκαεφτά του χρόνια (κάτι που θα συμβεί τον ερχόμενο Μάϊο), ο Ανέστης Μύθου παίρνει ήδη από φέτος χρόνο συμμετοχής με την Κ-19 του ΠΑΟΚ και, μάλιστα, διακρίνεται για την ικανότητα στο σκοράρισμά του.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο υψηλόσωμος (1, 88 μ.) νεαρός διεθνής με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των παίδων, μετράει ήδη πέντε γκολ σε έξι συμμετοχές του (τρεις στο αρχικό σχήμα κι άλλες τρεις ως αλλαγή) με την ομάδα του Πέτρου Τσιαπακίδη. Μάλιστα, έχει αναρριχηθεί στη τρίτη θέση των σκόρερ της Κ-19, πίσω μόνο από τον Τσομπάνη (επτά γκολ) και τον Γκιτέρσο (έξι).

O Mύθου, ο οποίος μετράει στη φετινή σεζόν άλλα οχτώ γκολ σε δώδεκα συμμετοχές με την Κ-17, εντάχθηκε στην ακαδημία του Δικεφάλου το 2017 από τους Πρωταθλητές Πεύκων, όντας κεντρικός αμυντικός, που εξελίχθηκε σε αμυντικό χαφ και πλέον διακρίνεται ως (δεύτερος) επιθετικός. Στο τέλος της σεζόν θα ενισχύσει την Κ-17 στο φάιναλ φορ, όπου θα διεκδικήσει τον πανελλήνιο τίτλο, αλλά μέχρι τότε θα αγωνίζεται κυρίως με την Κ-19, προκειμένου να αποκτά εμπειρίες απέναντι σε αντιπάλους, που είναι ακόμη και κατά δύο χρόνια μεγαλύτεροί του.

Στην ομάδα του Τσιαπακίδη βρήκε χώρο δράσης από τη στιγμή, που χρειάστηκε ο Γκιτέρσος να ανέβει στον ΠΑΟΚ Β΄, προκειμένου ο τελευταίος να πλαισιώσει τον Πανίδη στη θέση του φορ, απόντος του τραυματία Γκορτεζιάνι.

Σε κάθε περίπτωση, το παράδειγμα (και) του Μύθου αποδεικνύει τη διαρκή παραγωγή ποιοτικών και πολλά υποσχόμενων παικτών από τις υποδομές του ΠΑΟΚ. Η συστηματική και σε βάθος δουλειά, που συντελείται όλα τα τελευταία χρόνια στην ακαδημία, αποδίδει καρπούς, που χαίρεται και απολαμβάνει ολόκληρος ο ασπρόμαυρος οργανισμός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Υπέροχες στιγμές στο τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης» (pics-video)

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ το elite τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», η οποία έκανε μια αποτίμηση ενός...

Στην ίδια κατηγορία