Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι μία επιχείρηση, μία μηχανή που κόβει χρήμα…

Δημοφιλή

Η φετινή Ντινάμο Ζάγκρεμπ ήταν φτιαγμένη για να μπει ομίλους Champions League, όμως ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ, έφερε ακραίες αποφάσεις.

Την επομένη του επαναληπτικού το μεγάλο αστέρι, Γιόζιπ Σούταλο πήρε φύλλο πορείας για Άγιαξ, στην ίδια χώρα, αλλά στην Φέγενορντ εκποιήθηκε ο Λούκα Ιβάνουσετς.

Ο φύλακας-άγγελος Ντόμινικ Λιβάκοβιτς πήγε στην Φενέρμπαχτσε και ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς, στα μέρη μας και την ΑΕΚ. Από αυτές τις πωλήσεις, οι Κροάτες έβγαλαν όσα θα έπαιρναν από τους ομίλους (40 εκατομμύρια ευρώ), έκλεισαν έναν κύκλο και άνοιξαν βίαια έναν καινούργιο.

Μετά από δεύτερο αποκλεισμό στο ίδιο καλοκαίρι (στα πλέι-οφ του Europa League) από την Σπάρτα Πράγας με σοκαριστικό 4-1 στην ρεβάνς, οι Κροάτες βρήκαν στο Conference League, το κατάλληλο έδαφος για να «ψήσουν» τα νέα τους ταλέντα και να τα βάλουν άμεσα στην εξίσωση.

Ο 20χρονος Μάουρο Πέρκοβιτς έγινε ο βασικός αριστερός μπακ. Ο 20χρονος Βόσνιος Πέταρ Σούτσιτς έγινε ο βασικός αμυντικός χαφ. Ο 21χρονος Μάρτιν Μπατούρινα είναι ο επόμενος μεγάλος σταρ σε ρόλο πλέι-μέικερ. Ο δανεικός από την Μπάγερν, Βίντοβιτς, ο Λούκα Στόικοβιτς, ο Λούκας Κατσαβέντα είναι μερικά από τα ονόματα, που θα πρέπει να κρατήσουν όλοι για τα επόμενα χρόνια.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ βρέθηκε σε μία παράξενη θέση, αφού από την αρχή κυνηγούσε στο πρωτάθλημα την Χάιντουκ (που γιορτάζει φέτος τα 100 της χρόνια) και εσχάτως την Ριέκα.

Έφτασε να απέχει από την κορυφή, μέχρι και 9 βαθμούς, όμως μέσα στο 2024 κάπου το βρήκε, με τον Βόσνιο προπονητή Σεργκέι Γιακίροβιτς που αντικατέστησε τον Ιγκόρ Μπίσκαν, μετά τα ματς με την ΑΕΚ, να θυσιάζει τους τεχνίτες, για τους εργάτες.

Αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ θα εμφανιστεί την Πέμπτη με τους: Νέβιστιτς – Ριστόφσκι, Τεοφίλ-Κατρίν, Μπερναουέρ, Πέρκοβιτς – Σούτσιτς, Μίσιτς – Κανέκο, Μπατούρινα, Χότζα – Πέτκοβιτς.

Οι εκπλήξεις των τελευταίων εβδομάδων είναι η μονιμοποίηση του εργατικού Ιάπωνα εξτρέμ Κανέκο δεξιά και του ίδιου προφίλ Κοσοβάρου, Αρμπέρ Χότζα αριστερά.

Δύο παίκτες που πιστοποιούν ότι η τωρινή Ντιναμό είναι μία ομάδα με πολύ περισσότερους εργάτες, παρά τεχνίτες. Πολύ λιγότερο φαντεζί από ότι άλλοτε (έχει σκοράρει «μόλις» 38 γκολ σε 23 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα), αλλά πολύ πιο σκληρή και κυνική. Μία ομάδα που δεν ντρέπεται να παίξει ακόμα και ταμπούρι (όπως με την Μπέτις) ή να δώσει την μπάλα στον αντίπαλο και να περιμένει. Είπαμε, είναι μία ομάδα που ανοίγει έναν νέο κύκλο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πρόωρη «λύση» της συνεργασίας του Ουάρντα με Πανσερραϊκό

Την πρόωρη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Αμρ Ουάρντα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Πανσερραϊκός στα social media...

Στην ίδια κατηγορία