Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η μεγάλη πρόκληση του Κοτάρσκι

Δημοφιλή

Mετά από μια πολύ καλή χρονιά -σε ατομικό επίπεδο-με τον ΠΑΟΚ, ο Ντομινίκ Κοτάρσκι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την εστία της εθνικής ελπίδων της Κροατίας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που αρχίζει στα γήπεδα της Ρουμανίας και της Γεωργίας.

Oι Κροάτες βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με Ουκρανούς, Ισπανούς και Ρουμάνους και θα δώσουν και τα τρία παιχνίδια τους στο Βουκουρέστι. Η αρχή θα γίνει σήμερα στις 19.00 κόντρα στην Ουκρανία, τρεις ημέρες αργότερα θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία, ενώ την επόμενη Τρίτη θα αγωνιστούν κόντρα στη -συνδιοργανώτρια-Ρουμανία.

Ο Κοτάρσκι θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Κροατίας. Αυτός, άλλωστε, έχει υπερασπιστεί την εστία της χώρας του στα στα οχτώ τελευταία επίσημα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και των καθοριστικών αγώνων του περασμένου Σεπτεμβρίου για τα πλέι οφ εναντίον της Δανίας (η ρεβάνς κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Κοτάρσκι έκανε δύο αποκρούσεις), που έδωσαν και την πρόκριση στους Κροάτες. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί βασικός και στο τελευταίο φιλικό του περασμένου Μαρτίου, όταν η Κροατία είχε νικήσει εκτός έδρας την αντίστοιχη ομάδα της Αγγλίας με 2-1. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο το όνομά του είχε βρεθεί στην προεπιλογή της Κροατίας για το Μουντιάλ, όχι όμως και ανάμεσα στους 26 παίκτες, που είχαν εκπροσωπήσει τη χώρα στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.

Την τριάδα των γκολκίπερ της εθνικής ελπίδων Κροατίας (τις προηγούμενες ημέρες η αποστολή βρέθηκε για προετοιμασία στη νότια Ιστρια και, πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή του Μεντουλίν) συμπληρώνουν οι Ιβόρ Πάντουρ (φέτος αγωνίστηκε στη Φορτούνα Σιτάρντ ως δανεικός από τη Βερόνα και η ολλανδική ομάδα αγόρασε τα δικαιώματά του από τους Ιταλούς) και Νίκολα Τσάβλινα (Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ).

Ευνόητο είναι ο Κοτάρσκι-όπως και κάθε παίκτης, που θα πάρει μέρος σ΄ αυτή τη σημαντική διοργάνωση-να επιδιώξει ν’ αυξήσει και τις προσωπικές ποδοσφαιρικές μετοχές του, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή, που οι αγώνες θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον και την προσοχή πολλών και μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Συνολικά δεκαέξι ομάδες παίρνουν μέρος στη διοργάνωση, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους (δύο όμιλοι φιλοξενούνται στη Ρουμανία κι οι άλλοι δύο στη Γεωργία). Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο εξασφαλίζουν την παρουσία τους στην προημιτελική φάση, συνεχίζοντας την πορεία τους με στόχο να φθάσουν ως το μεγάλο τελικό, που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 8 Ιουλίου στο Μπατούμι Γεωργίας.

Η τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ελπίδων έχει ταυτόχρονα και το χαρακτήρα του προολυμπιακού τουρνουά. Έτσι, οι τρεις πρώτες ομάδες εξασφαλίζουν αυτομάτως τη συμμετοχή τους στο ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου). Από αυτή τη διαδικασία εξαιρείται η Γαλλία (ως διοργανώτρια χώρα) και η Αγγλία, αφού στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετέχει ως Μεγάλη Βρετανία.

H εθνική ελπίδων της Κροατίας είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος υπό τις οδηγίες του Ιγκόρ Μπίσκαν (παίκτης του Παναθηναϊκού τη διετία 2005-07). Ο τελευταίος ανέλαβε τον περασμένο Απρίλιο την τεχνική ηγεσία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αφήνοντας τη θέση του στην εθνική ελπίδων στον Ντράγκαν Σκότσιτς (τελευταία του δουλειά ήταν στον πάγκο της εθνικής ομάδας του Ιράν).

ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΙ Ο ΝΤΑΝΤΑΣ

Ο Τιάγκο Ντάντας έχει επιστρέψει στην Μπενφίκα, ωστόσο η περίπτωσή του εξακολουθεί ν΄ απασχολεί τον ΠΑΟΚ, που καλοβλέπει το ενδεχόμενο ανανέωσης του δανεισμού του. Προς το παρόν, ο 22χρονος κεντρικός χαφ συγκεντρώνεται στις υποχρεώσεις του με την εθνική ελπίδων της Πορτογαλίας, την οποία θα ενισχύσει στα προσεχή παιχνίδια του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Πορτογαλία θ’ αντιμετωπίσει σήμερα (στις 19.00) τη Γεωργία, την Ολλανδία (το επόμενο Σάββατο) και το Βέλγιο (την επόμενη Τρίτη), παιχνίδια που θα διεξαχθούν στην Τιφλίδα.

Στην αποστολή της εθνικής ελπίδων της Πορτογαλίας βρίσκεται κι ο 21χρονος δεξί εξτρέμ Φραντζίσκο Κονσεϊσάο (ο δεύτερος μικρότερος γιος του Σέρτζιο Κονσεϊσάο), για τον οποίο ο Αγιαξ, το περασμένο καλοκαίρι, κατέβαλλε πέντε εκατομμύρια ευρώ στην Πόρτο για να τον αποκτήσει.

 


Τελευταία νέα

Το «αντίο» του Κυριάκου Κυριάκου στον Νίκο Τζαντζαρά (pic)

Την απώλεια του Νίκου Τζαντζαρά θρηνεί η οικογένεια του ΠΑΟΚ, με τους «ασπρόμαυρους» να αποχαιρετούν τον γνωστό δημοσιογράφο, που...

Στην ίδια κατηγορία