Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Φιορεντίνα «πέταξε» εκτός τελικού την Μπριζ

Δημοφιλή

Η Φιορεντίνα έβγαλε ποιότητα, πάθος, έμεινε όρθια στο «Γιαν Μπρέιντελ» και στις 29 του μήνα στην Αθήνα, στην OPAP Arena θα δώσει τον έκτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της. Εκεί, όπου αντίπαλός της θα είναι ο Ολυμπιακός ή η Άστον Βίλα.

Η ιταλική ομάδα νίκησε στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης 3-2 στη Φλωρεντία τη Μπριζ, η οποία νωρίτερα στη διοργάνωση απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 20’ με τον Βανάκεν, έδειξαν ότι μπορούν να στείλουν το ματς έστω στην παράταση, αλλά οι «βιόλα» έβγαλαν ποιότητα, είχαν μία μεγάλη ευκαιρία και τρία δοκάρια και στο τέλος βρήκαν το 1-1 με πέναλτι και προκρίθηκαν στον τελικό του Europa Conference League για δεύτερη σερί σεζόν. Την περασμένη περίοδο ηττήθηκαν 2-1 από τη Γουέστ Χαμ. Αυτός θα είναι έκτος ευρωπαϊκός τελικός των Ιταλών που έχουν μία κούπα εκτός συνόρων της χώρας τους.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα, δεν υπήρχαν μεγάλες φάσεις, μέχρι το 20’ οπότε η Μπριζ και με λίγη δόση τύχης άνοιξε το σκορ. Ο Τιάγκο έδωσε στον Βανάκεν κι αυτός από αριστερά εκτός περιοχής έκανε τη σέντρα με το δεξί για τον Ντε Κάιπερ. Η μπάλα είχε φάλτσο και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Τερατσιάνο για το 1-0. Σύμφωνα με την UEFA, ο αριστερός φουλ μπακ της Μπριζ δεν βρήκε τη μπάλα και το γκολ χρεώθηκε στον Βανάκεν.

Η Φιορεντίνα πίεσε για το 1-1 και στο 23’ άγγιξε το γκολ. Κάθετη στον Γκονζάλες, αυτός πλάσαρε πάνω στον Μινιολέ και στη συνέχεια σουτ του Μπελτράν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι κι αφού φάνηκε να τη βρίσκει ελάχιστα ο Μινιολέ με το δεξί πόδι. Στο 35’ οι Ιταλοί πλησίασαν ξανά στην ισοφάριση, αλλά η «οβίδα» που εξαπέλυσε με το αριστερό ο Κουαμέ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα έσκασε έξω από τη γραμμή κι απομακρύνθηκε από τους Βέλγους.

Η Φιορεντίνα στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να απειλεί, ωστόσο, δεν έχασε μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 70’, τη στιγμή που η Μπριζ έψαχνε την αντεπίθεση για το 2-0 και για να πάρει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης. Ο Βιτσέντζο Ιταλιάνο έριξε στη μάχη τον Ενζολά και οι φιλοξενούμενοι γέμισαν την περιοχή των Βέλγων. Στο 73’ οι «βιόλα» είχαν και δεύτερο δοκάρι. Ο Μπιράγκι εκτός περιοχής εκτέλεσε φάουλ με το αριστερό κι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 75’ η Φιορεντίνα είχε και τρίτο δοκάρι. Ο Γκονζάλες σέντραρε από δεξιά, έκανε την κεφαλιά ο Κουαμέ και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι. Οι Ιταλοί συνέχισαν ν’ ασκούν πίεση για να μην πάει το ματς στην παράταση και στο 82’ κέρδισαν πέναλτι. Ο Ενζολά επιχείρησε να πιάσει την κεφαλιά, ο Μέκελε τον βρήκε με το γόνατο στο πρόσωπο και σωστά δόθηκε το πέναλτι. Ο Μπελτράν ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία και διαμόρφωσε το 1-1, που έστειλε τη Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

H μαγεία της Τούμπας από ψηλά

Τυχεροί όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας για να δουν από κοντά την απονομή του πρωταθλήματος στον ΠΑΟΚ. Λίγη ώρα...

Στην ίδια κατηγορία