Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η επίθεση του ΠΑΟΚ πετάει… φωτιές και γράφει ιστορία

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τα 89 γκολ σε 34 επίσημα παιχνίδια στη σεζόν 2023-24 με 20 διαφορετικούς σκόρερ την πιο παραγωγική περίοδο της τελευταίας δεκαετίας

Η επιθετική πολυφωνία που εμφανίζει στο χορτάρι ο φετινός ΠΑΟΚ προκαλεί ευχάριστη εντύπωση στους φίλους του και… πονοκέφαλο στις αντίπαλες άμυνες, που δεν ξέρουν ποιον να μαρκάρουν!

Ο αριστερός μπακ (Μπάμπα Ράχμαν) έχει σκοράρει σε τρία σερί ματς, ο δεξιός μπακ (Γιόαν Σάστρε) έφτασε τα δύο γκολ, οι μεσοεπιθετικοί μπαίνουν εύκολα στην εξίσωση του γκολ και ο 18χρονος Στέφανος Τζίμας έχει ξεκινήσει δύο φορές στην ενδεκάδα και μετράει ήδη τρία γκολ.

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει τα περισσότερα γκολ στο ενεργητικό της. Εχει τα λιγότερα γκολ παθητικό. Εχει, ως εκ τούτου, το καλύτερο «συν πλην». Εχει τους αριθμούς. Εχει τον αέρα. Εχει την πείνα και τη δίψα.

Τα κατορθώματα των «ασπρόμαυρων» μέχρι σήμερα κι ο απολογισμός των 89 γκολ σε 34 αγώνες πραγματικά προκαλούν… τρόμο. Εχουν προ πολλού (και κατά πολύ) ξεπεράσει τις δυνατότητές τους. Αυτό δεν είναι ψόγος, ίσα ίσα είναι έπαινος στον Ραζβάν Λουτσέσκου, που στηρίχθηκε στο «ή τώρα ή ποτέ» κίνητρο των ποδοσφαιριστών του και γύρω γύρω έχτισε αξιόπιστο οικοδόμημα σε εντελώς δυσμενές περιβάλλον το περασμένο καλοκαίρι.

Αν χωρίσουμε τους ποδοσφαιριστές στις τρεις κλασικές ποδοσφαιρικές γραμμές (άμυνα, κέντρο, επίθεση) θα διαπιστώσουμε την πολυφωνία στα γκολ, που λέγαμε στην αρχή του άρθρου, ότι εμφανίζει η φετινή έκδοση που μας παρουσιάζει ο προπονητής του.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΜΕ 13 ΓΚΟΛ

Οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έχουν προσφέρει τα 13 από τα 89 γκολ. Μ’ άλλα λόγια; Η άμυνα δίνει το 15% των μέχρι στιγμής τερμάτων της ομάδας.  Απολογισμός εντυπωσιακός με επτά διαφορετικούς αμυντικούς να έχουν βρει δίχτυα. Εχουμε και λέμε: Ράχμαν Μπαμπά (3 γκολ), Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (3 γκολ), Ράφα Σοάρες (2 γκολ), Γιόαν Σάστρε (2 γκολ), Αντρέ Βιεϊρίνια (1 γκολ), Τόμας Κεντζιόρα (1 γκολ), Ιβάν Νάσμπεργκ (1 γκολ).

Η μεσοεπιθετική γραμμή του «Δικεφάλου» έχει… πάρει φωτιά και είναι αυτή που έχει συμβάλλει σημαντικά στην εκτόξευση της επιθετικής παραγωγής της ομάδας. Τα 57 από τα 84 γκολ, δηλαδή το 67%, έχουν έρθει από την συγκεκριμένη ζώνη παιχνιδιού, με ωραίες συνεργασίες και τελειώματα μέσα ή έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Αντριγια Ζίβκοβιτς ηγείται με 12 γκολ και ακολουθούν οι: Τόμας Μουργκ (9 γκολ), Κίριλ Ντεσπόντοφ (9 γκολ), Γιάννης Κωνσταντέλιας (8 γκολ), Μαγκομέντ Οζντόεφ (6 γκολ), Στέφαν Σβαμπ (5 γκολ), Τάισον (4 γκολ), Μάρκος Αντόνιο (2 γκολ), Χάρης Τσιγγάρας (1 γκολ) και  Σουαλιό Μεϊτέ (1 γκολ)

Όσο για τους τρεις καθαρόαιμους επιθετικούς; Οι Μπράντον Τόμας (8 γκολ), Άλι Σαμάτα (3 γκολ) και Στέφανος Τζίμας (3 γκολ) έχουν πετύχει 14 γκολ, επίσης ένα 15% των συνολικών τερμάτων, ενώ υπάρχουν και 5 αυτογκόλ (Μπεϊτάρ – ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ-Κηφισιά ΠΑΟΚ-Ελσίνκι, ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός και ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Δικογραφία σε βάρος του Αλμέιδα για το επεισόδιο στην Τούμπα

Δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος του προπονητή της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα για όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα με...

Στην ίδια κατηγορία