Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η επιστροφή του ΠΑΟΚ στην «αφιλόξενη» Καισαριανή

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει σήμερα τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη χρονιά του 2023 στο δημοτικό γήπεδο της Καισαριανής, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η νεοφώτιστη ομάδα της Κηφισιάς.

Η πρώτη παρουσία του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο γήπεδο-με αντίπαλο τον Εθνικό Αστέρα- ήταν πριν σχεδόν 25 χρόνια, στις 24 Ιανουαρίου 1999. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη προέρχονταν από επτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα (αλλά και τον αποκλεισμό-έκπληξη στο κύπελλο από τον Πανσερραϊκό στη φάση των «16»), ωστόσο ο Εθνικός Αστέρας είχε πάρει τη νίκη με το γκολ του Κόγιογλου στο 72΄ (φωτ.). Ο Δικέφαλος είχε παραταχθεί χωρίς τον Kώστα Φρατζέσκο, ο οποίος είχε παρακολουθήσει τον αγώνα από τον πάγκο, φορώντας πολιτικά. Όταν, μετά το παιχνίδι, ζητήθηκε από τον Αναστασιάδη (είχε παραδεχτεί την κακή απόδοση της ομάδας του) να εξηγήσει τους λόγους αποκλεισμού του Αθηναίου μεσοεπιθετικού είπε ότι «ο παίκτης υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα». Από την άλλη, ο Φρατζέσκος αρχικά είχε δηλώσει ότι ο αποκλεισμός του ότι «ήταν θέμα τακτικής και αυτά που διαδίδονται είναι ανοησίες» (σ. σ. είχε γραφτεί ότι έπαιζε χαρτιά την παραμονή του αγώνα με τρεις συμπαίκτες του στο ξενοδοχείο της αποστολής) και αργότερα ότι «κάποιοι φαίνεται πως είναι κομπλεξικοί…».

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ… ΙΝΤΕΡΤΟΤΟ

Ένα χρόνο αργότερα (27 Φεβρουαρίου 2000), η επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην Καισαριανή έκρυβε και πάλι δυσάρεστες εκπλήξεις για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε ανοίξει στις αρχές του β΄ ημιχρόνου με κεφαλιά του Ναλιτζή, αλλά τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου είχε δεχτεί το γκολ από τον Μιλοβάνοβιτς (από το 80΄ ο Εθνικός Αστέρας έπαιζε και με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας αποβολής του Τριανταφύλλου με δεύτερη κίτρινη). «Δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποιούμε. Αυτό είναι το πρόβλημά μας» είχε τονίσει ο Μπάγεβιτς στις δηλώσεις του. O Δικέφαλος παρέμενε χαμηλά στη βαθμολογία (μετά από 21 αγωνιστικές ήταν 7ος, ισόβαθμος με την Ξάνθη) και απειλούνταν να μείνει εκτός κυπέλλου ΟΥΕΦΑ για τη σεζόν, που θ’ ακολουθούσε. Μάλιστα, είχε αρχίσει να γίνεται κουβέντα ακόμη και για συμμετοχή του στο κύπελλο Ιντερτότο, σε περίπτωση που δεν εξασφάλιζε ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος.

ΕΧΑΣΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΧΟΥΡΟΓΛΟΥ

Ούτε και στην τρίτη επίσκεψή του στην Καισαριανή (29 Απριλίου 2001) είχε καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πάρει το τρίποντο. Ο Δικέφαλος, αγωνιζόμενος με πολλές απουσίες, είχε κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος στο σκορ με 2-1 (20΄ Λαγός-12΄ Κωνσταντινίδης, 34΄ Ναλιτζής), στις αρχές του β΄ μέρους βρέθηκε να χάνει με 3-2 (50΄ Σέγκος, 61΄ Λαγός), διαμορφώνοντας το τελικό 3-3 στο 70΄ με τον Κατσαμπή. Ο αγώνας με τον Εθνικό Αστέρα δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ, μια και ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει την 4η θέση και την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Από την άλλη, ο Μπάγεβιτς είχε δει τον Τοχούρογλου να τραυματίζεται, με συνέπεια ο τελευταίος να χάσει τον τελικό κυπέλλου, που ακολουθούσε λίγες ημέρες αργότερα εναντίον του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η τελευταία φορά, που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο δημοτικό γήπεδο της Καισαριανής (για το πρωτάθλημα) ήταν στις 23 Μαρτίου 2002, όταν είχε επικρατήσει με 3-1 (24΄ Μπερνεάνου-10΄, 28΄ Γεωργιάδης, 88΄ Μπορμπόκης). Απέμεναν πέντε αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος κι ο Δικέφαλος είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει την έξοδό του στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οσο για τον Εθνικό Αστέρα, στο τέλος της σεζόν θα υποβιβάζονταν στη Β΄ εθνική.


Τελευταία νέα

«Δεν θέλει να φύγει από την Λίβερπουλ ο Σαλάχ»

Δεν σκέφτεται να φύγει από τη Λίβερπουλ ο Σαλάχ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Athletic ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν σκέφτεται...

Στην ίδια κατηγορία