Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η εξαιρετική παράδοση του ΠΑΟΚ στον Πειραιά

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ για ακόμη μια φορά έφυγε με το τρίποντο της νίκης από το Γ. Καραϊσκάκης, με τον Δικέφαλος να έχει πάρει τις περισσότερες νίκες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην έδρα του Ολυμπιακού. Eιδικότερα, ο «Δικέφαλος» αριθμεί επτά νίκες σε 29 επισκέψεις στο φαληρικό στάδιο, μέσα σε 18 χρόνια για πρωτάθλημα και κύπελλο, την ίδια ώρα που Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν μαζί έξι.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2005/06 με τους Θεσσαλονικείς να γίνονται η πρώτη ομάδα που κερδίζει τους Πειραιώτες στο νέο τους γήπεδο, με 1-2 τότε σε αναμέτρηση κεκλεισμένων των θυρών. Η συνέχεια έρχεται τη σεζόν 2009/10 με τον «Δικέφαλο» να κερδίζει με 0-1 χάρις σε γκολ του Εντίνιο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ το ίδιο σκορ με… δράστη τον Ίβιτς επαναλήφθηκε και στα play-off της Super League.

Περίπου πέντε χρόνια μετά και συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 2014/15 ήρθε το τέταρτο «ασπρόμαυρο» διπλό με 1-2 χάρις σε γκολ των Κλάους και Περέιρα, με την εκτέλεση του δεύτερου να μνημονεύεται ακόμη και σήμερα. Τέσσερα χρόνια μετά και ειδικότερα τη σεζόν 2018/19, ένα αυτογκολ του Βούκοβιτς ήταν αρκετό για το σύνολο του Λουτσέσκου να αποδράσει με χρυσό τρίποντο από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στην αρχή μιας ονειρικής χρονιάς που σημαδεύτηκε από την κατάκτηση του ιστορικού νταμπλ.

Το φινάλε, πλην φυσικά της χθεσινής (17/10) επικράτησης, ήρθε στα play-off της Super League της σεζόν 2019-20 όπου σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς, ένα γκολ του Μιχάι στο 90′ ήταν αρκετό για να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του συνόλου του Αμπέλ Φερέιρα. Εκείνο όμως το 0-1 ήταν ιστορικής σημασίας καθώς έκοψε από τον Ολυμπιακό το αήττητο στο πρωτάθλημα, κυριολεκτικά στην εκπνοή του.


Τελευταία νέα

Ο Σάστρε το έχει ξανακάνει!

Ένα αξέχαστο παιχνίδι της μοίρας για τον Ζόαν Σάστρε στην εντός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ κατά...

Στην ίδια κατηγορία