Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Αμπερντίν και η προϊστορία με τους Σκωτσέζους

Δημοφιλή

Σε λιγότερο από δύο ώρες ο ΠΑΟΚ έρχεται αντιμέτωπος στην Σκωτία με την Αμπερντίν, για την 3η αγωνιστική του UEFA Europa Conference League.

Με αφορμή λοιπόν το σημερινό παιχνίδι, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάζει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τους αγώνες του Δικεφάλου κόντρα σε ομάδες της Σκωτίας, ενώ παράλληλα παρουσιάζει το έως τώρα ρεκόρ του συλλόγου στο Conference League.

Συγκεκριμένα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Η Αμπερντίν είναι η τρίτη ομάδα από τη Σκωτία που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι δύο προηγούμενες ήταν η Ρέιντζερς και η Χαρτς.

Η Χαρτς μάλιστα βρέθηκε στο δρόμο του στα προκριματικά του Conference League αυτή την αγωνιστική περίοδο και ο Δικέφαλος σημείωσε δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, αρχικά στη Σκωτία με 2-1 και στη συνέχεια στην Τούμπα.

Αυτές οι δύο νίκες μάλιστα ήταν η δεύτερη και η τρίτη στη σειρά με τις πέντε διαδοχικές που έχει πλέον στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του.
Το σερί αυτό ξεκίνησε από την αναμέτρηση με την Χάιντουκ στην Τούμπα και οι δύο πρώτες νίκες στα ματς του ομίλου ανέβασαν το σύνολο στις πέντε.

Η πρώτη φορά που είχε αντιμετωπίσει ομάδα από τη Σκωτία ο ΠΑΟΚ ήταν το 1998-99 για τα προκριματικά του Κυπέλλου UEFA τότε και είχε ηττηθεί με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και η αναμέτρηση της Τούμπας ολοκληρώθηκε με λευκή ισοπαλία.

Αυτή είναι η 27η αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ στη διοργάνωση του Conference League και μέχρι τώρα η συγκομιδή του είναι 14 νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες με το συντελεστή των γκολ να βρίσκεται στο 39-21.

Εκτός έδρας έχει σημειώσει τις επτά από τις 14 νίκες, ενώ υπάρχουν ακόμη δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, ενώ ο απολογισμός των γκολ είναι θετικός, με 19-13 υπέρ του ΠΑΟΚ.


Τελευταία νέα

Ο… άλλος αγώνας του Τζίμα

Περίοδος πανελληνίων είναι για τον Στέφανο Τζίμα με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε καριέρα και...

Στην ίδια κατηγορία