Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η… άδεια σε Γιάκομπς την παραμονή των Χριστουγέννων κι η αντίδραση για Παναγούλια

Δημοφιλή

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκονταν ο ΠΑΟΚ τέτοιες ημέρες πριν 33 χρόνια μετά την απόφαση του Θωμά Βουλινού να δείξει στον Ρομπ Γιάκομπς την πόρτα της εξόδου από την Τούμπα μετά από σχεδόν ενάμισι χρόνο μεταξύ τους συνεργασίας.

Ο Ολλανδός προπονητής κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο του Δικεφάλου στο εντός έδρας ντέρμπι της 23ης Δεκεμβρίου 1990 εναντίον της ΑΕΚ (1-1), ωστόσο η τύχη του είχε κριθεί μια εβδομάδα νωρίτερα στη Δράμα, όταν ο ΠΑΟΚ είχε χάσει 1-0 από την τοπική Δόξα. Μετά τον αγώνα στη Δράμα ο Βουλινός είχε καλέσει τους δύο αρχηγούς, Γιώργο Σκαρτάδο και Κώστα Μαλιούφα, όπως και τον Τολμπά Μαγκντί, από τους οποίους είχε ζητήσει εξηγήσεις για την «εκτός προγράμματος» αποτυχία. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, πάντως, είχε πάρει τις αποφάσεις του, αρχίζοντας την αναζήτηση νέου προπονητή.

ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Δύο ημέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ διέρρευσε η είδηση, σύμφωνα με την οποία είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλκέτα Παναγούλια, που βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και με τον οποίο είχαν έρθει ουσιαστικά σε συμφωνία. Ο Παναγούλιας προέρχονταν από την οικογένεια του Αρη και αμέσως προκλήθηκαν αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ. «Εδώ με κυνηγούσαν οι Αρειανοί με πέτρες στο Χαριλάου, οι ΠΑΟΚτσήδες δεν θα μ’ έβριζαν; Κι όταν είχε πάει στον Ολυμπιακό είχα αντιδράσεις σε βάρος μου» δήλωνε από την Αμερική ο Παναγούλιας, που δεν πτοούνταν. Μάλιστα, είχε επιβεβαιώσει την αρχική συμφωνία με τον Βουλινό για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ.

«ΠΑΙΞΤΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε συγκεντρώσει περίπου δεκαπέντε χιλιάδες κόσμου στις εξέδρες (διατέθηκαν 13.782 εισιτήρια). Ο ΠΑΟΚ είχε ανοίξει το σκορ στο 25΄ με εκτέλεση φάουλ του Μητσιμπόνα, αλλά λίγο πριν το τέλος του α΄ μέρους ο Μπατίστα διαμόρφωσε το τελικό 1-1. O ΠΑΟΚ παρέμενε 10ος στη βαθμολογία, ισόβαθμος με Ξάνθη, Πανιώνιο και Παναχαϊκή και σε απόσταση οχτώ βαθμών από τους πρωτοπόρους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

«Είστε επαγγελματίες. Θα πρέπει να παίζετε για τους εαυτούς σας, για την ομάδα, για τον κόσμο» έλεγε πριν το παιχνίδι στους παίκτες του ο Γιάκομπς, ο οποίος γνώριζε ότι εκείνο θα ήταν το τελευταίο του παιχνίδι ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Ολλανδός τεχνικός είχε δεχθεί το χειροκρότημα του κόσμου, που είχε ταχθεί εναντίον της αντικατάστασής του από τον Παναγούλια.

ΧΡΙΣΜΑ ΣΕ ΤΕΡΖΑΝΙΔΗ

Το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ (ο Βουλινός απουσίαζε στην Ελβετία) και αποφάσισε να δώσει… άδεια στον Γιάκομπς μέχρι το τέλος της σεζόν, αναφέροντας ως βασικό λόγο τις «μη αρμονικές σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές». Παράλληλα, ανατέθηκε η τεχνική ηγεσία στον Χρήστο Τερζανίδη, που ήταν ήδη στην ομάδα με το ρόλο του γενικού αρχηγού και στον Μπάμπη Μιχαηλίδη, συνεργάτη του Γιάκομπς.


Τελευταία νέα

Βαρύ το πένθος στο οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ

Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και στο οπαδικό κίνημα των «ασπρόμαυρων», από την είδηση του θανάτου του Κούλη...

Στην ίδια κατηγορία