Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η 27η Ιουλίου και οι υπόλοιπες «ευρωπαϊκές» ημερομηνίες του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Καθόλου εύκολο δεν θα είναι το καλοκαίρι του ΠΑΟΚ, ο οποίος θα αναγκαστεί να ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία του ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Η σεζόν 2022-2023 δεν εξελίχθηκε ιδανικά για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, αφού ο Δικέφαλος τερμάτισε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ δεν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Η κατάκτηση του τροπαίου δεν θα εξαφάνιζε τα προβλήματα, τα οποία εντοπίζονται στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο, ωστόσο θα έδινε ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει της νέας σεζόν.

Αν ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας θα μπορούσε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League και να εξασφαλίσει περισσότερες ημέρες ξεκούρασης.
Πλέον, τα δεδομένα για την επόμενη σεζόν έχουν διαμορφωθεί. Οι «ασπρόμαυροι» θα ξεκινήσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι από νωρίς και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου έχοντας μπροστά τους ένα… βουνό εμποδίων. Ο Δικέφαλος θα βρεθεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League και θα πρέπει να κάνεις τρεις προκρίσεις, προκειμένου να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου θα έχουν λιγότερο από έναν μήνα ξεκούρασης, όπως συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι, καθώς θα πρέπει να επιστρέψουν στο γήπεδο μετά την δεύτερη εβδομάδα του Ιούνη για να ξεκινήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο στην ευρωπαϊκή διοργάνωση στις 21 Ιουνίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Ο δεύτερος προκριματικός γύρος είναι προγραμματισμένος για τις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου, ο 3ος προκριματικός γύρος 10 και 17 Αυγούστου και τα play off 24 και 31 Αυγούστου.

Η 21η Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη ημερομηνία της φάσης των ομίλων, που θα διεξαχθούν επίσης στις 5 Οκτωβρίου, 26 Οκτωβρίου, 9 Νοεμβρίου, 30 Νοεμβρίου και 14 Δεκεμβρίου 2023. Για τις 15 και 22 Φεβρουαρίου 2024, έχουν οριστεί τα play offs για τους «32». Τα ματς στους «16» θα γίνουν στις 7 και 14 Μαρτίου, τα προημιτελικά 11 και 18 Απριλίου, οι ημιτελικοί 2 και 9 Μαϊου. Στις 29 Μαίου 2024 θα γίνει ο τελικός του Conference League.


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία