Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Γράφτηκε στην ιστορία του ΠΑΟΚ ο Φρίντρικσον

Δημοφιλή

Εκ των πρωταγωνιστών στην εντός έδρας νικηφόρα επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Απόλλων Πάτρας (85-70) αναδείχθηκε ο Έλβαρ Φρίντρικσον δεδομένου πως σημείωσε μία σειρά από ξεχωριστά επιτεύγματα και ως εκ τούτου απομονώθηκε από πλευράς ΕΣΑΚΕ σε σχετική της αναφορά. Άξιο αναφοράς πως δεν περιορίστηκε μόνο στις ατομικές επιδόσεις του Ισλανδού γκαρντ, προσθέτοντας και τα ρεκόρ που κατέγραψαν οι «ασπρόμαυροι» στο επιμέρους σκορ στο transition.

Δείτε αναλυτικότερα το «σκανάρισμα» της διοργανώτριας αρχής σε Έλβαρ Φρίντριξον, ΠΑΟΚ και όχι μόνο:

Ο Έλβαρ Φρίντρικσον ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της νίκης του ΠΑΟΚ mateco επί του Απόλλωνα Carna φτάνοντας μάλιστα σε μία επίδοση που μπήκε στα βιβλία της ιστορίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Αυτή των 12 ασίστ.

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο Ισλανδός ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco αφού τόσες είχε και ο Νίκος Μπουντούρης στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή για τα πλέι οφ του 1997. Τη συγκεκριμένη επίδοση ξεπέρασαν μόνο ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς στο εντός έδρας ματς με το Περιστέρι bwin της σεζόν 2003-04 (14) και ο Νέναντ Μιλιένοβιτς στο εκτός έδρας ματς με την Κύμη της σεζόν 2016-17 (13).

*Παράλληλα ο Φρίντρικσον έχει πλέον τις περισσότερες επιδόσεις 11+ ασίστ του Δικεφάλου στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τις τρεις –είχε από 11 εντός με τον Κολοσσό H Hotels και εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό AKTOR- και ξεπέρασε τις δύο που είχε ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς.

*Αυτή ήταν η 19η διψήφια επίδοση ασίστ στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco. Ο Φρίντρικσον, φτάνοντας τις τρεις, ξεπέρασε τον Ντι Τζέι Κούπερ και «έπιασε» τον Νίκο Μπουντούρη. Περισσότερες έχει μόνο ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς (5).

*Με τις 12 ασίστ που είχε χθες, ο Έλβαρ Φρίντρικσον έγινε ο 14ος ξένος στην ιστορία του Δικεφάλου που έφτασε τις 100+ στη Stoiximan Basket League. Έχοντας 101 ξεπέρασε τον Τζέιλεν Ράιλι (96), τον Τζέικ Όντουμ (99), τον Ουόλτερ Μπέρι (100) και έφτασε στη 12η θέση τον Μπιλ Έντουαρντς.

*Έχοντας, παράλληλα με τις 12 ασίστ του, 12 πόντους, ο Ισλανδός έφτασε στα τρία double-double πόντων και ασίστ. Ισοφάρισε έτσι τον μεγαλύτερο αριθμό, μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ mateco, σε μία σεζόν. Τρία double-double σε αυτές τις κατηγορίες της στατιστικής είχε και ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς στη σεζόν 2003-04.

*Φτάνοντας τα τρία double-double με πόντους και ασίστ, ο γκαρντ του Δικεφάλου ξεπέρασε τους Αϊζάια Μπρίσκοου και Άντονι Κάουαν, για τη φετινή Stoiximan Basket League, έχοντας λιγότερα μόνο από τον Τζόε Ράγκλαντ (4).

*Ο Ισλανδός σημείωσε την 6η επίδοση 11+ στον συντελεστή ασίστ/λαθών του Πρωταθλήματος, αφού πέραν των 12 ασίστ που μοίρασε, περιορίστηκε στο ένα λάθος.

*Ακόμη ο Φρίντρικσον, κλέβοντας τέσσερις φορές την μπάλα, ισοφάρισε το ρεκόρ του φετινού ΠΑΟΚ mateco. Τέσσερα κλεψίματα έκανε δύο φορές ο Μάικλ Γκίλμορ στα ματς με τον Ολυμπιακό και το Περιστέρι bwin για την 5η και τη 14η αγωνιστική αντίστοιχα.

*Έχοντας 12 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 μόνο λάθος, ο γκαρντ του ΠΑΟΚ mateco σημείωσε νέο ρεκόρ στην «οικονομία» για τη φετινή Stoiximan Basket League. Έχοντας συντελεστή 15 ξεπέρασε την επίδοση του 14 που είχε ο Τζόε Ράγκλαντ στο εκτός έδρας παιχνίδι του Περιστερίου bwin με το Μαρούσι.

*Στατιστικά ο Έλβαρ Φρίντρικσον έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, έχοντας 26 στο ranking και ξεπερνώντας κατά έναν βαθμό την επίδοση που είχε στο ματς με τον Κολοσσό H Hotels.

Κατά τα άλλα για τον ΠΑΟΚ mateco…

*Ο Τζάστιν Άλστον σημείωσε τη μεγαλύτερη επίδοση πόντων του Δικεφάλου για τη φετινή Stoiximan Basket League. Είχε 24 και ξεπέρασε κατά έναν πόντο την επίδοση που είχε ο Λαουρίνας Μπελιάουσκας στο ματς της 4ης αγωνιστικής με το Λαύριο Megabolt.

Ο Άλστον με τους 24 πόντους ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ mateco, στους τελευταίους 11 εντός έδρας αγώνες με τον Απόλλωνα Carna. Στην ίδια επίδοση έφτασαν ο Ματ Νίλσεν στο ματς της σεζόν 2004-05 και ο Βλάντο Σκεπάνοβιτς στο ματς της σεζόν 2006-07 ενώ για α βρούμε μεγαλύτερη θα πρέπει να γυρίσουμε στην περίοδο 2003-04 όταν ο Ίβιτσα Γιούρκοβιτς σημείωσε 26.

Ο Αμερικανός παράλληλα, ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση ranking για τον φετινό ΠΑΟΚ mateco έχοντας 28, όπως και ο Μπελιάουσκας στο ματς του Λαυρίου. Επιπρόσθετα, ο Άλστον σημείωσε την 5η μεγαλύτερη επίδοση πόντων της φετινής Stoiximan Basket League μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος. Έχοντας 24 πόντους και κανένα λάθος, ο Αμερικανός σημείωσε τον κορυφαίο συνδυασμό μεταξύ των παικτών του Δικεφάλου αφού μέχρι χθες, το σχετικό ρεκόρ είχε ο Μπελιάουσκας στο Λαύριο (23π. / 0λ.).

*Με τους τρεις πόντους του, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έγινε ο 64ος στην ιστορία της Stoiximan Basket League που έφτασε και ξεπέρασε τους 2.200.

Ρεκόρ περιόδου από τον ΠΑΟΚ mateco στο επιμέρους σκορ στο transition

Ο ΠΑΟΚ mateco έκανε εξαιρετική δουλειά με τις ασίστ και τα λάθη του, αφού με τις 12 τελικές πάσες του Φρίντρικσον ανέβηκε στην επίδοση των 25 που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του στη σεζόν, μετά τις 26 που είχε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR. Παράλληλα ισοφάρισε το θετικό ρεκόρ λαθών του στη σεζόν, κάνοντας έξι όσα είχε και στο ματς της 9ης αγωνιστικής με τον Κολοσσό H Hotels. Ο Δικέφαλος έτσι, έχει δύο από τις έξι μικρότερες επιδόσεις της σεζόν.

Το +19 στον συντελεστή ασίστ/λαθών αποτελεί ρεκόρ περιόδου για την ομάδα του Φώτη Τακιανού που ξεπέρασε το +17 του εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels (23/6). Οι 25 ασίστ κατατάσσονται στη 15άδα των κορυφαίων επιδόσεων του ΠΑΟΚ mateco συνολικά στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ mateco σημείωσε τρία ακόμη ρεκόρ περιόδου στο χθεσινό ματς με τον Απόλλωνα Carna…

*Είχε 50 πόντους μέσα από τη ρακέτα ενώ η προηγούμενη μεγαλύτερη, φετινή επίδοση του ήταν εκείνη των 44 στο ντέρμπι με τον Άρη Midea. Το +26 που έκανε έναντι του Απόλλωνα Carna Μέσα από τη ρακέτα (50-24) συνιστά την 6η μεγαλύτερη διαφορά της φετινής Stoiximan Basket League.

*Είχε 26 πόντους από αιφνιδιασμούς ξεπερνώντας την επίδοση των 20 του εντός έδρας αγώνα με την Καρδίτσα Ιαπωνική. Πρόκειται, συνολικά, για την ισοφάριση της 4ης καλύτερης φετινής επίδοσης ενώ ο ΠΑΟΚ mateco σημείωσε νέο ρεκόρ διαφοράς πόντων από αιφνιδιασμούς. Είχε 23 περισσότερους από τον Απόλλωνα Carna (26-3) ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν εκείνο του +21 που έκανε η ΑΕΚ Betsson κόντρα στον Απόλλωνα Carna στην 3η αγωνιστική (31-10) και το Μαρούσι κόντρα στον ΠΑΟΚ mateco στη 13η αγωνιστική (4-25).

*Δεν βρέθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα πίσω στο σκορ, κάτι που δεν έγινε σε κανένα από τα προηγούμενα 16 παιχνίδια του στη φετινή Stoiximan Basket League.

*Ακόμη σε ομαδικό επίπεδο, με τη χθεσινή νίκη του ο ΠΑΟΚ mateco έφτασε τις 950 στην ιστορία του στο Πρωτάθλημα από καταβολής Α’ Εθνικής. Χρειάστηκε 1.640 αγώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Σαρανταλήθειας «αφιερώνει» για Ματίας: Μπον Τζόβι, Αντύπας και… Λαλάκης ο εισαγόμενος!

* Καλημέρα αγαπητοί μου αναγνώστες! * Είναι μερικοί άνθρωποι που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο αγαπητοί μου φίλοι. * Ο Ματίας...

Στην ίδια κατηγορία