Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γιώργος Ελευθεριάδης: «Κανένας αντίπαλός μας δεν είναι άτρωτος!»

Δημοφιλή

Σε φάση… αντεπίθεσης βρίσκεται η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ, μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα της σεζόν. Ο ταλαντούχος διεθνής ίντερ του Δικεφάλου, Γιώργος Ελευθεριάδης μιλά στη FORZA και στέλνει το δικό του μήνυμα για το υπόλοιπο της σεζόν, κρατώντας τον πήχη ψηλά. Παράλληλα, αναφέρεται στη δική του εξέλιξη μέσα στα χρόνια, και στη ζωή του εντός κι εκτός των γηπέδων.

Θεωρείς ότι σας κόστισε το άσχημο ξεκίνημα τη φετινή σεζόν;

«Όταν είσαι σε έναν ιστορικό σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ, κάθε χρονιά πρέπει να ξεκινάει με προσδοκίες. Τα πρώτα παιχνίδια δεν μας βγήκαν όπως τα θέλαμε. Χάσαμε βαθμούς και έδαφος στο πρωτάθλημα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι τεθήκαμε εκτός στόχων. Μιλήσαμε με τα παιδιά, αναθεωρήσαμε κάποια πράγματα και θεωρώ ότι τώρα είμαστε σε έναν καλό δρόμο».

Τι άλλαξε στην ομάδα, μετά το κακό ξεκίνημα;

«Προφανώς κι αλλαγή προπονητή επηρεάζει, αλλά νομίζω ότι για τα αποτελέσματα δεν έφταιγε ο κ. Γούσιος, το μεγαλύτερο κομμάτι της ευθύνης ήταν σε εμάς, τους παίκτες. Από εκεί και πέρα συζητήσαμε, είπαμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, να είμαστε πιο σοβαροί και πειθαρχημένοι, καθώς όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα».

Ποιοι οι στόχοι σας ενόψει της συνέχειας της σεζόν;

«Είναι η τρίτη μου χρονιά εδώ. Κάθε χρόνο θέλουμε να εξασφαλίζουμε τουλάχιστον την τετράδα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ξέρουμε πως οι δύο ομάδες της Αθήνας έχουν ξεφύγει από άποψη μπάτζετ, αλλά κανείς δεν είναι ανίκητος, το δείξαμε αυτό και πέρσι. Θέλουμε την τετράδα, και μετά, εφόσον είσαι στους τελικούς, όλα μπορούν να γίνουν».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Έχουμε συζητήσει με τα παιδιά, ότι βλέπουμε την προσέλευση να έχει πέσει φέτος. Υπήρξαν αρκετά στραβά, απογοητεύσεις, αλλά η ομάδα έχει αναδιοργανωθεί, είναι νεανική και μπορεί να δώσει πράγματα. Όλοι είναι τρωτοί στο πρωτάθλημα και με τη στήριξη του κόσμου μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα. Τον θέλουμε δίπλα μας, να τραγουδάμε και να πανηγυρίζουμε μαζί, μετά από κάθε αγώνα».

Τι έχεις κερδίσει από αυτά τα χρόνια παρουσίας στον ΠΑΟΚ;

«Από τα πέντε χρόνια που βρίσκομαι στην πρώτη κατηγορία, είναι σημαντικό ότι τα τρία είναι στον ΠΑΟΚ. Είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο, οπότε αυτομάτως σε αναγκάζει να χτίσεις ένα διαφορετικό mentality, να διαχειρίζεσαι διαφορετικά την πίεση που δεδομένα υπάρχει. Προφανώς και οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές κάθε χρόνο, όσο ωριμάζεις, πρέπει να το δείχνεις και στο γήπεδο. Να πάρεις ευθύνες, να διαχειρίζεσαι και να ανταπεξέλθεις στο νέο σου ρόλο».

Ποιοι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σου;

«Σίγουρα θα ήθελα να το πάω μέχρι τέλους στο χάντμπολ, και να δω που θα με βγάλει. Αλλά δεν θέλω να θέσω στόχους. Απλά θέλω να έχω υγεία και να κοιτάω παιχνίδι με το παιχνίδι, εστιάζοντας στην εξέλιξη μου».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Μέσα στην εβδομάδα έχουμε με την ομάδα επτά προπονήσεις κι έναν αγώνα, ενώ δύο ημέρες έχουμε διπλές προπονήσεις. Κάποια παιδιά από την ομάδα, κι εγώ μαζί τους, έχουμε κι έξτρα προπονήσεις. Σε αυτό, προστίθενται κι οι υποχρεώσεις μου στη σχολή Λογιστικής του ΠΑ.ΜΑΚ και προσπαθώ να ανταπεξέλθω. Αν υπάρχει πρόγραμμα και θέληση μπορεί να συνδυαστούν μέσα στην καθημερινότητα σου».

Με ένα τέτοιο πρόγραμμα, υπάρχει ελεύθερος χρόνος;

«Ελεύθερος χρόνος υπάρχει, αλλά με το βάρος των προπονήσεων και το πρωινό ξύπνημα, δεν προλαβαίνεις λόγω κούρασης να τον αξιοποιήσεις. Εξαίρεση αποτελεί η Κυριακή, η οποία συνήθως είναι ελεύθερη και την αφιερώνω κυρίως σε φίλους μου εκτός τους χάντμπολ, να πιούμε ένα καφέ ή να πάμε για ένα φαγητό».


Τελευταία νέα

Η Μίλαν θέλει σαν τρελή Κονσεϊσάο

Ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει τον πάγκο της Μίλαν είναι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, παρά την πρόσφατη ανανέωση του...

Στην ίδια κατηγορία