Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γιατί ο Μπράντον Τόμας είναι από τις πετυχημένες μεταγραφές

Δημοφιλή

Υπάρχουν πολλοί τρόποι μέσω των οποίων μπορείς να κρίνει την προσφορά ενός ποδοσφαιριστή και στην περίπτωση του Τόμας, όποιον και να ακολουθήσεις θα αντιληφθείς πως η παρουσία του είναι επιτυχημένη.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει δώσει τα 34 από τα συνολικά 45 επίσημα παιχνίδια της φετινής σεζόν, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που κατατάσσουν τον Μπράντον Τόμας στις πετυχημένες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν μια «φαστ τρακ» μεταγραφή, ή τουλάχιστον έτσι μας «συστήθηκε». Η πώληση του Αντόνιο Τσόλακ δημιούργησε ένα κενό, με τους «ασπρόμαυρους» να φτάνουν στην επιλογή του Μπράντον Τόμας.

Ο Ισπανός πέρασε ένα διάστημα «ξηρασίας», γράφοντας δώδεκα διαδοχικές συμμετοχές στο πρωτάθλημα χωρίς να βρει δίχτυα. Θα πρέπει βέβαια, σε αυτή την αναφορά να μπει και μια σημαντική υποσημείωση, καθώς σε κανέναν από τα παιχνίδια αυτά δεν αγωνίστηκε για περισσότερα από 25 λεπτά, έχοντας περάσει ως αλλαγή. Μετρώντας μόλις δύο γκολ από τον Ιούλιο ως τον Δεκέμβριο του 2022, ο Μπράντον Τόμας πήρε μπρος μέσα στο 2023.

Το ξεκίνημα έγινε στον πρώτο προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στον οποίο άνοιξε το σκορ, στο δρόμο για τη νίκη – μισή πρόκριση με 2-0. Είχαν προηγηθεί τα δυο γκολ εναντίον της Καλαμάτας, τα οποία πέρασαν ως υποσημείωση, καθώς είχαν καταγραφεί στην δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων, με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο παιχνίδι.

Στο πρωτάθλημα, μεσολάβησαν 21 αγωνιστικές ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερό του γκολ. Ο Μπράντον είχε πετύχει το νικητήριο γκολ στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα την 22η αγωνιστική, στην αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ματς στο οποίο κλάπηκαν δυο βαθμοί από την Δικέφαλο, με την ΚΕΔ να αρκείται σε μια συγνώμη για το κραυγαλέο λάθος της μη ακύρωσης του γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2023 ΚΑΙ… ΑΠΕΔΩΣΕ

Ο Μπράντον Τόμας μετρά εννιά γκολ φέτος, όσα μέτρησε και την περσινή σεζόν με τη φανέλα της Μάλαγα. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά. Τα εννιά γκολ με τη φανέλα της Μάλαγα καταγράφηκαν σε 2870 λεπτά συμμετοχής. Τα εννιά γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τα έχει σημειώσει έχοντας γράψει 895 λεπτά συμμετοχής. Ο Μπράντον Τόμας βρήκε τον τρόπο να φτάσει τα περσινά του νούμερα σε επίπεδο τερμάτων έχοντας αγωνιστεί το 1/3 του αγωνιστικού χώρου. Και, για να μπορεί κανείς να διαβάσει σωστά αυτό το στατιστικό, θα πρέπει να αντιληφθεί και τον ρόλο που είχε ο Μπράντον Τόμας στον ΠΑΟΚ από τη στιγμή που αποκτήθηκε. Το επίτευγμά του δε σημαίνει πως αν είχε τον τριπλάσιο χρόνο συμμετοχής θα είχε και τα τριπλάσια γκολ , καθώς πρόκειται για ένα αδόκιμο συμπέρασμα. Το πλέον δόκιμο συμπέρασμα είναι πως ο Ισπανός αποκτήθηκε για να είναι ο αναπληρωματικός επιθετικός σε ομάδα που παίζει με ένα φορ, και οι αριθμοί του δείχνουν πως έφερε εις πέρας την αποστολή του, στο ακέραιο.

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση του Μπράντον Τόμας, έχοντας προαποφασίσει πως θέλει έναν επιθετικό με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού τόσο από τον Νέλσον Ολιβέιρα, όσο και από τον Αντόνιο Τσόλακ, που είχε παραχωρηθεί. Και ο Ισπανός, με βάση τα χρήματα που δαπανήθηκαν και το ρόλο του στο πλάνο της ομάδας, κατάφερε να είναι ο ορισμός της «value for money» μεταγραφής. Το ρεκόρ καριέρας του είναι τα 13 γκολ που είχε πετύχει τη σεζόν 2016-17 με τη Μαγιόρκα, στην δεύτερη κατηγορία.

Όσο για τον θερμικό του χάρτη; Η συνολική του παρουσία στις δέκα τελευταίες του εμφανίσεις στον ΠΑΟΚ δείχνει ξεκάθαρα τη δράση ενός περιφερειακού επιθετικού που κινήθηκε εξίσου εντός και εκτός περιοχής, που κατάφερε να μετατρέψει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, σε γκολ.


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία