Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γιατί ο Λουτσέσκου θέλει τον Μάρτινς

Δημοφιλή

Το όνομα του Φάμπιο Μάρτινς είναι πολύ οικείο στις τάξεις των φίλων του ΠΑΟΚ και αυτό διότι το περασμένο καλοκαίρι απασχόλησε έντονα τον Δικέφαλο. Οι καταστάσεις στους «ασπρόμαυρους» άλλαξαν, ο 29χρονος Πορτογάλος επέστρεψε στο προσκήνιο και η FORZA σας τον συστήνει.

Ο 29χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, μετά από δυο σεζόν στα πρωταθλήματα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ευρώπη. Η πρώτη ερώτηση που τον αφορά, που είναι η πλέον κρίσιμη, έχει να κάνει με τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΡΙ;

Μεταξύ σοβαρού κι’ αστείου, μι ερώτηση που αφορά τον ΠΑΟΚ και τα δεκάρια, θα μπορούσε άνετα να είναι η τελευταία ερώτηση σε ένα ΠΑΟΚτσίδικο «ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος». Η απάντηση που αφορά τον Μάρτινς, περισσότερο περιπλέκει παρά ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Ο Πορτογάλος είναι ένας δεξιοπόδαρος μεσοεπιθετικός που έχει κάνει καριέρα αγωνιζόμενος κατά κύριο λόγο στην αριστερή πλευρά. Αν ο ίδιος δεχθεί αυτή την ερώτηση, ίσως προτιμήσει να απαντήσει με «ντρίμπλα» λέγοντας πως θα αγωνίζεται εκεί που θα του πει ο προπονητής.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Στην περίπτωση του, ο θερμικός του χάρτης μας βοηθάει να καταλάβουμε το στυλ του ως ακραίος μεσοεπιθετικός. Αυτό που προκύπτει είναι πως ο Πορτογάλος έχει το στυλ του ακραίου που αρέσει στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Όντας δεξιοπόδαρος που παίζει από τα αριστερά. Αρέσκεται να κινείται στη γραμμή αλλά να μη μένει σε αυτή, καθώς συγκλίνει προς το άξονα, έχοντας τη μπάλα στο δεξί του πόδι.

ΤΟ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ

Η σεζόν2019-20 ήταν η τελευταία του στην Ευρώπη, με τη φανέλα της Φαμαλικάο. Σε αυτή μέτρησε 12 γκολ και 6 ασίστ σε 36 συμμετοχές, αγωνιζόμενος κυρίως ως αριστερό εξτρέμ. Μια παράμετρος στην στατιστική της σεζόν του με τη Φαμαλικάιο αφορά στις τελικές προσπάθειες που βρήκαν εστία. Εγραψε 39 τελικές που κατέληξαν εντός εστίας, με το εντυπωσιακό να μην είναι άλλο από την ισορροπία ανάμεσα σε αυτές που έγιναν εντός και εκτός περιοχής. Από τις 39 τελικές που βρήκαν εστία, οι 20 έγιναν εντός περιοχής και οι 19 εκτός περιοχής.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, ο Μάρτινς ήταν ένα όνομα που μπήκε στη λίστα του ΠΑΟΚ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Η επιστροφή του Πορτογάλου στο προσκήνιο, έχει τη σημασία της, καθώς έρχεται σε μια χρονική στιγμή στην οποία το αγωνιστικό δείγμα γραφής του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό της σεζόν του έχει δείξει το τι ακριβώς ζητάει. Η συζήτηση για την ανάγκη απόκτησης ενός επιτελικού μέσου έχει εξαντληθεί και δεν έχει νόημα να επαναληφθεί. Από τη στιγμή που ο Δικέφαλος δεν έκανε μεταγραφή τον τελευταίο 1,5 μήνα της μεταγραφικής περιόδου, έχει σημασία να επανέλθουν στο προσκήνιο τα όσα είχε πει ο Λουτσέσκου όταν ο ΠΑΟΚ σκεφτόταν να προχωρήσει σε μεταγραφή μετά από εισήγηση του ίδιου. Τότε ο Λουτσέσκου σημείωσε πως θέλει έναν ποδοσφαιριστή που να παίζει είτε στον άξονα είτε στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Αυτό θα πρέπει να επισημανθεί καθώς ο Μάρτινς ταιριάζει στα «θέλω» του Λουτσέσκου γι’ αυτό και το όνομά του έχει επανέλθει στο προσκήνιο, με τον Δικέφαλο να πρέπει να κινηθεί εγκαίρως εφόσον παρθεί η απόφαση απόκτησής του ώστε ο Πορτογάλος να καλύψει σύντομα το χαμένο έδαφος της αγωνιστικής απραξίας του από τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία