Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γιαννακίδης: «Άθλος αυτό που κάνει ο Χατζόπουλος»

Δημοφιλή

Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Γιαννακίδης, έχοντας φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» προχωρώντας σε έναν πρώτο απολογισμό της πορείας που έχουν καταγράψει οι «ασπρόμαυροι» σε Ελλάδα και Ευρώπη. Βασικοί άξονες των τοποθετήσεών του μεταξύ άλλων το BCL κατόπιν της «γλυκιάς» ήττας κόντρα στη Γαλατασαράι, το πλεονέκτημα έδρας με την Τόφας, η εξέλιξη του ΠΑΟΚ και οι υπερβάσεις του Θανάση Χατζόπουλου.

«Αυτό που κάνει τα τελευταία 4 χρόνια είναι ένας άθλος. Ουσιαστικά πληρώνει 2 ομάδες, μια ομάδα τα χρέη που αντιμετωπίζει και μια δεύτερη ομάδα που “τρέχει” σε κάθε έτος» επισήμανε μεταξύ άλλων αναγνωρίζοντας την τεράστιας σημασίας συμβολή του στην ομάδα.

Αναλυτικά οι προσωπικές του τοποθετήσεις:

Για την πορεία τους στο BCL: «Εμείς παρά την ήττα ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι πολύ, με την έννοια ότι έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας έτσι ώστε να περάσουμε στον επόμενο γύρο και να πάμε στις 16 καλύτερες ομάδες στο BCL. Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι. Στη Μπενφίκα είχαμε τραυματίες τους δύο ψηλούς μας, τον Μιχάλη Τσαϊρέλη και τον Τζαμάλ ΜακΝίς, όπου ίσως το παιχνίδι εκεί να ήταν διαφορετικό με αυτούς και να κερδίζαμε. Χάσαμε και με 20 πόντους, δηλαδή με μεγάλη διαφορά.

Αυτή η ήττα μάς κόστισε την 1η θέση. Η 2η θέση, επειδή ήμασταν και σε ένα δύσκολο όμιλο, αφού η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Γαλατάσαραϊ είναι ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς, μας ικανοποιεί και δείχνει τη δουλειά που γίνεται στην καθημερινότητα μέσα στην ομάδα. Τώρα μάς δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία με τον κόσμο μας δίπλα να μπορέσουμε να περάσουμε στους “16”, κάτι το οποίο θέλουμε πολύ και ως οργανισμός, αλλά και στον κόσμο θα δώσει ώθηση ώστε να κάνουμε το επόμενο βήμα που δεν έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια».

Για το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά με την Τόφας: «Εγώ το έχω πει πολλές φορές. Επειδή το έχω ζήσει και πολλές φορές ως παίκτης στο “Παλατάκι” σε γεμάτο γήπεδο, το λέω και το πιστεύω πάρα πολύ ότι η ώθηση που δίνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στους παίκτες είναι τεράστια. Ο παλμός όταν γεμίζει το γήπεδο, οι φωνές, ποια ομάδα θα έρθει και δεν θα αισθάνεται αυτή τη πίεση; Αν ο κόσμος έρθει στο γήπεδο και είμαστε συγκεντρωμένοι όπως πρέπει να είμαστε, αν και η Τόφας είναι και αυτή μια πολύ καλή ομάδα, θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλές ελπίδες για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για την πορεία τους στη Basket League: «Είμαστε μέσα στους στόχους μας. Ο στόχος να είμαστε μέσα στο Κύπελλο θεωρώ έχει επιτευχθεί, δηλαδή θα είμαστε στη διοργάνωση του Κυπέλλου. Από ‘κει και πέρα μάς περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι του Σάββατο, γιατί η Καρδίτσα έχει κάνει κάποιες αλλαγές και έχει δυναμώσει πάρα πολύ. Μακάρι να συνεχίσει έτσι η ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε υγεία, γιατί κάθε χρόνο που είμαι σε αυτό το πόστο μού έχει δείξει ότι αν κάποιος παίκτης τραυματιστεί εκεί η ομάδα κάνει μια “κοιλιά”, αλλάζουν οι ισορροπίες και εκεί πρέπει να σταθούμε δυνατοί».

Για την επανεκκίνηση του ΠΑΟΚ: «Αυτό που κάνει ο κύριος Χατζόπουλος τα τελευταία 4 χρόνια είναι ένας άθλος. Ουσιαστικά πληρώνει 2 ομάδες, μια ομάδα τα χρέη που αντιμετωπίζει και μια δεύτερη ομάδα που “τρέχει” σε κάθε έτος. Ο κόσμος σίγουρα θέλει να δει την ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να “χτυπάει” ακόμα και τίτλους. Ο πρόεδρος έχει πει εξ αρχής ότι πρώτα θέλει η ομάδα να φτάσει στο μηδέν από χρέη και ύστερα να μπορέσει να κάνει το βήμα το παραπάνω.

Γι’ αυτό κι εμείς ζητάμε συνέχεια τη στήριξη του κόσμου. Αν ο κόσμος έρθει και γεμίσει το γήπεδο με εισιτήρια, φανταστείτε σε κάθε αγώνα να είχαμε sold out τι θα γινόταν. Οπότε θεωρώ ότι αν ο κόσμος το καταλάβει αυτό και σταθεί δίπλα στον άθλο που κάνει ο πρόεδρος, θα “σβηστούν” και πιο γρήγορα τα χρέη και όλες οι ομάδες, ακόμα και Ευρωλίγκας, θα ζηλεύουν αυτόν τον παλμό που υπάρχει εδώ. Θέλουμε λίγη υπομονή ακόμα απ’ τον κόσμο και ίσως μετά από κάποια χρόνια να είμαστε όλοι περισσότερο αισιόδοξοι για κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Για την εξέλιξη του ΠΑΟΚ: «Εξελίσσεται περισσότερο στο οικονομικό και μετά στο αγωνιστικό. Κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα μπορούμε για να μπορεί και ο πρόεδρος να πληρώνει τα παλιά χρέη. Θεωρώ ότι υπάρχει εξέλιξη, γιατί πέρσι τελειώσαμε 4οι και φέτος είμαστε μέσα στους στόχους που θέλουμε να είμαστε. Η ομάδα κάθε χρόνο “σβήνει” και από λίγο το χρέος, οπότε θεωρώ ότι πάμε καλά και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».


Τελευταία νέα

Ο Μπράντον ευχήθηκε στα ελληνικά (videο)

Ο Μπράντον Τόμας μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2022, ωστόσο έχει καταφέρει...

Στην ίδια κατηγορία