Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γεωργία Χαλατσογιάννη: «Στο μυαλό μας μόνο το πρωτάθλημα!»

Δημοφιλή

Με μια νίκη και μια ήττα ολοκληρώθηκε το φετινό «ταξίδι» του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League. H ταλαντούχα μέσος του Δικεφάλου, Γεωργία Χαλατσογιάννη, μιλά στη FORZA για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, την αντίδραση που θέλει να βγάλει η ομάδα στο πρωτάθλημα, αλλά και το γενικότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα.

Πως κρίνεις την ευρωπαϊκή εμπειρία, μετά τα παιχνίδια με Ράσινγκ Ουνιόν και Σεντ Πόλτεν;

«Στο πρώτο παιχνίδι παίζαμε με μια ομάδα, την Ράσινγκ Ουνιόν, που σε θεωρητικό επίπεδο ήταν ανώτερη από εμάς. Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε το πλάνο του προπονητή και τα καταφέραμε. Στον δεύτερο αγώνα προσπαθήσαμε ακόμα περισσότερο, αλλά φάνηκε ότι η Σεντ Πόλτεν ήταν καλύτερη σαν ομάδα, και φαίνεται πως για να φτάσουμε το επίπεδο αυτό ως Ελλάδα θέλουμε αρκετή δουλειά».

Τι διαφορές συνάντησες στην αναμέτρηση με την ομάδα από την Αυστρία; Τι θεωρείς ότι έκανε η διαφορά;

«Πιστεύω ότι η βασική διαφορά μας με τέτοιου τύπου ομάδες είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος. Έχουν σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν αγώνες τέτοιας έντασης και είναι πιο έτοιμες, έχοντας την ευκαιρία να βελτιώνονται συνεχώς. Το επίπεδο του δικού μας πρωταθλήματος ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί. Εμείς θέλουμε τον ανταγωνισμό για να μπορούμε εμείς, ή η όποια πρωταθλήματα, να κάνει το επόμενο βήμα».

Μετά από δύο παιχνίδια τελείωσε η φετινή σας «περιπέτεια» στο Champions League. Πως αντιδράσατε ως σύνολο;

«Σίγουρα όλες στεναχωρηθήκαμε γιατί κάναμε μια σκληρή προετοιμασία δύο μηνών. Τώρα όμως το ξεπερνάμε και επιστρέφουμε στη δουλειά για το πρωτάθλημα, το οποίο θέλουμε να το κατακτήσουμε».

Τι περιμένεις από το νέο πρωτάθλημα;

«Ξέρουμε ότι ανέβηκαν κάποιες ομάδες, ότι κάνουν μεταγραφές, αλλά αυτό δεν μας λέει κάτι. Εμείς θέλουμε τον ανταγωνισμό, δουλεύουμε καθημερινά σε υψηλούς ρυθμούς και το αποτέλεσμα θα φανεί στο γήπεδο. Εννοείται ότι ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό καμίας παίκτριας».

Αναφέρθηκες στο επίπεδο του πρωταθλήματος. Είσαι αισιόδοξη ότι αυτό θα βελτιωθεί στο μέλλον;

«Είμαι αρκετά αισιόδοξη για το μέλλον του πρωταθλήματος, πιστεύω ότι θα δούμε βελτίωση. Στο εξωτερικό γίνονται σαφώς μεγαλύτερα βήματα, αλλά νομίζω πως μέσα σε μια πενταετία θα έχουμε κερδίσει σε προβολή, θα καταφέρουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου».

Περιμένετε τον κόσμο δίπλα σας;

«Θα πρέπει να γίνουν βήματα και από τις δύο πλευρές, να κάνουμε πιο ελκυστικό το «πακέτο» για να έρθει ο κόσμος να μας δει, αλλά και από την πλευρά του κόσμου, να έρθει δίπλα μας. Εμείς κάνουμε τα βήματα και θα θέλαμε την ανταπόκριση του κόσμου».

Ποιά η δική σου στόχευση αναφορικά με τη νέα σεζόν;

«Σε ατομικό επίπεδο είναι να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο μπορώ. Φέτος θέλω να δουλέψω ακόμα περισσότερο, αφού πλέον δεν υπάρχουν οι υποχρεώσεις των πανελληνίων, που την περσινή χρονιά προφανώς μου σπαταλούσαν αρκετή ενέργεια. Τώρα έχω βάλει σαν στόχο να δουλέψω και να βελτιώσω κομμάτια του παιχνιδιού μου».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου, μέσα κι έξω από το γήπεδο;

«Φέτος, μαζί με τις προπονήσεις και την ατομική δουλειά στο γυμναστήριο, θα υπάρχει και η σχολή στο πρόγραμμα, μιας και είμαι φοιτήτρια της Γυμναστικής Ακαδημίας. Στον ελεύθερο μου χρόνο, προτιμώ να τον περνάω με τους φίλους μου, αλλά και με την οικογένεια μου».

Ποια τα όνειρα και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σου;

«Ο μακροπρόθεσμος στόχος μου είναι να αγωνιστώ κάποια στιγμή σε μια ομάδα του εξωτερικού και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ, μέσα από τη δουλειά».

 


Τελευταία νέα

Σάστρε: «Στις δύσκολες στιγμές πάντα η Τούμπα αλλάζει την κατάσταση»

«Χρυσή» αλλαγή αποδείχτηκε ο Σάστρε, που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με την ΑΕΚ. «Δίνουμε...

Στην ίδια κατηγορία