Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ετοιμος ο Γκαρσία για νέες προκλήσεις

Δημοφιλή

Το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ Β΄ με το Μακεδονικό, θα είναι, εκτός απροόπτου, το τελευταίο του Πάμπλο Γκαρσία στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, μια κι όλα δείχνουν ότι ο 46χρονος Ουρουγουανός προπονητής δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας του με το Δικέφαλο.

Ο ίδιος αποφεύγει ν΄ αποκαλύψει το μέλλον του, την ίδια στιγμή που οι φήμες περί ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Πανσερραϊκού (θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία) δεν στερούνται βάσης. Τίποτα δεν είναι οριστικό, ωστόσο θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου να πέσουν οι τίτλοι τέλους στην πολύχρονη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ και η έναρξη μιας νέας εποχής για τον λατινοαμερικάνο τεχνικό, μακριά από το περιβάλλον της Τούμπας. Εφόσον οριστικοποιηθεί το επόμενο βήμα στην καριέρα του, είναι βέβαιο ότι θα έχει μαζί του τους περισσότερους συνεργάτες, με τους οποίους πορεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια στον ΠΑΟΚ, με πρώτο και καλύτερο τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.

Ακόμη, όμως, κι αν ο Γκαρσία πάψει να φορά τη φόρμα του προπονητή του ΠΑΟΚ, η σχέση ζωής, που έχει αποκτήσει με τον «ασπρόμαυρο» σύλλογο, δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Στην πραγματικότητα, αυτή η σχέση μοιάζει να μην έχει καν ημερομηνία λήξης.

Eίχε, βέβαια, ημερομηνία έναρξης, στις 30 Ιουλίου 2008, όταν είχε γνωρίσει αποθεωτική υποδοχή από ΠΑΟΚτσήδες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Εκανε ντεμπούτο στο ματς της πρεμιέρας της σεζόν 2008-2009 εναντίον του ΟΦΗ στο Ηράκλειο (0-2), ενώ στην Τούμπα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ματς με τον Άρη στις 28 Σεπτεμβρίου 2008 (1-0). Στις 4 Φεβρουαρίου 2013 ο Ουρουγουανός ζήτησε να λυθεί το συμβόλαιο του (μεταπείστηκε προσωρινά με παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη), όντας στο περιθώριο από τον Γιώργο Δώνη. Το καλοκαίρι του 2013 επέστρεψε, αλλά τον Ιανουάριο του 2014 αναχώρησε για την Ξάνθη.

*Ο Γκαρσία έχει γράψει ιστορία στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο με τα αγωνιστικά του επιτεύγματα, αλλά και με τις κατά καιρούς του δηλώσεις και ξεχωριστές ατάκες.

Το μότο «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» έχει ταυτιστεί με τον Ουρουγουανό (το έχει κάνει και τατουάζ στο στήθος). «Αυτό είναι το σύνθημα της ζωής μου. Το έμαθα από έναν γυμναστή που είχα σε μία ομάδα. Τον άκουγα να το λέει συνέχεια, μου έμεινε και το ακολουθώ ως στάση ζωής. Έτσι είμαι εγώ» έχει δηλώσει σχετικά. Όσο για τον τρόπο που αγωνίζονταν, έχει πει: «Υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζομαι και, ίσως, να θέλουν να φορέσω και… φούστα για να παίξω».

Οσο για το παρ ΄ολίγον γκολ του σε ματς με τον Ολυμπιακό, είχε αστειευτεί: «Καλύτερα που δεν σκόραρα με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα θα έμενε με δέκα παίκτες, γιατί σίγουρα θα έκανα και κάποια μαλ… για να πανηγυρίσω το γκολ!»

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΡΙΝ ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ

To καλοκαίρι του 2014 ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Και μεταξύ των μελών του προπονητικού επιτελείου βρίσκονταν κι ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος, όμως, γρήγορα αποχώρησε. Ο Ουρουγουανός άρχισε ουσιαστικά την προπονητική του καριέρα ένα χρόνο μετά, όταν βρέθηκε στο πλευρό του Αγγελου Ζαζόπουλου στην ομάδα Κ-17 του Δικεφάλου.

Οι τέσσερις σεζόν που ακολούθησαν, τον βρήκαν στο τιμόνι της Κ-19 και από τα χέρια του πέρασαν πολλοί παίκτες. Οι περισσότεροι από αυτούς παραμένουν στον ΠΑΟΚ, είτε στην πρώτη ομάδα (Λύρατζης, Κωνσταντέλιας, Τσαούσης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας), είτε στην αντίστοιχη δεύτερη (Γιαξής, Παναγιώτου, Πανίδης, Τσοπούρογλου, Χατζηστραβός, Σαλαμούρας, Γκορντεζιάνι), με τους οποίους συνεργάστηκε τα δύο τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ Β΄.

Κάποιοι άλλοι συνεχίζουν την καριέρα σε ομάδες είτε της Σούπερ Λιγκ (Τάχατος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης), είτε της Σούπερ Λιγκ 2 (Καλουτσικίδης), είτε και σε ομάδες του εξωτερικού (Τζόλης, Κούτσιας).

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ

Όταν τον Οκτώβριο του 2020 ο Αμπέλ Φερέιρα έφυγε στη Βραζιλία για ν’ αναλάβει την Παλμέιρας, ο Ιβάν Σαββίδης δεν το σκέφτηκε και πολύ, όσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση, δίνοντας το χρίσμα στον Γκαρσία. Στο τέλος εκείνης της σεζόν ο Ουρουγουανός προπονητής οδηγούσε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του 8ου κυπέλλου της ιστορίας του (και τελευταίου μέχρι σήμερα), νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό του ΟΑΚΑ με 2-1. Τέσσερις ημέρες αργότερα αποφασίστηκε η μη παραμονή στον πάγκο του Γκαρσία (επάνοδος Λουτσέσκου), ο οποίος ανέλαβε τον ΠΑΟΚ Β΄, που μόλις είχε «γεννηθεί» για να συμμετάσχει στη Σούπερ Λιγκ 2.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κατά περιόδους η ασπρόμαυρη κερκίδα έχει λατρέψει πολλούς ποδοσφαιριστές, είτε Έλληνες, είτε ξένους. Δεν υπάρχει αμφιβολία, όμως, ότι ο Γκαρσία κατέχει, διαχρονικά πλέον, ξεχωριστή θέση στις καρδιές του κόσμου. «ΠΑΟΚ, θρησκεία, τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία» φώναζε η Τούμπα, πανό που έγραφαν «Νο Garcia, Νο Party» σήκωναν οι οπαδοί. Ο λατινοαμερικάνος είχε κερδίσει με το καλημέρα την αγάπη του κόσμου κι αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι και σήμερα.


Τελευταία νέα

Σύντομη απόδραση για Κοτάρσκι (pic)

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το τέλος της χθεσινής (3/5) προπόνησης έδωσε δύο μέρες ρεπό στους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να...

Στην ίδια κατηγορία