Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ετοιμοι για νέες προκλήσεις

Δημοφιλή

Κάθε λόγο να νιώθουν ικανοποιημένοι από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έχουν οι Δημήτρης Πανίδης και Δημήτρης Τσοπούρογλου, μέλη της ομάδας νέων Κ-19. Ο μεν Πανίδης κατέγραψε συμμετοχή σε όλα τα ματς πρωταθλήματος,, μετρώντας δύο τίτλους πρωταθλητή στα ισάριθμα χρόνια, που ανήκει στην ακαδημία του Δικεφάλου, ο δε Τσοπούρογλου, αμέσως μετά τον προβιβασμό του από την Κ-17, κατάφερε να αποκτήσει ρόλο στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Και οι δύο, όμως, γνωρίζουν ότι τα πιο σημαντικά στην καριέρα τους βρίσκονται μπροστά τους και γι΄ αυτά είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά, προκειμένου να τα κατακτήσουν.

ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΟΥΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 Ο Δημήτρης Πανίδης ανήκει στον ΠΑΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια. Είχε προηγηθεί-για τρία χρόνια- η θητεία του στους Μπέμπηδες (είχε σηκώσει το κύπελλο του πρωταθλητή πριν τέσσερα χρόνια με τους Μπέμπηδες, που είχαν επικρατήσει 1-0 του Αρη στον τελικό παίδων της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας) και, ακόμη πιο πριν, στον Ατρόμητο Τριαδίου και στην Ακαδημία Νικολούδη. Ο Πάμπλο Γκαρσία τον χρησιμοποιεί στην κορυφή της επίθεσης, ενώ παλαιότερα έχει αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις της επίθεσης, ως εξτρέμ, αλλά και ως 10άρι.

Αν και… πρωτάρης στην Κ-19 την περασμένη σεζόν, κατέγραψε 24 συμμετοχές και δώδεκα γκολ. Κάνοντας τον απολογισμό της φετινής περιόδου (δεν έλειψε από κανένα ματς πρωταθλήματος, είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή, σκοράροντας εννέα φορές), που ανακόπηκε βίαια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σημειώνει: «Ξεκίνησα αρκετά καλά. Στην εξέλιξη της περιόδου μου μου έλειψαν τα γκολ, αλλά θεωρώ ότι, σε γενικές γραμμές, έκανα καλές εμφανίσεις».

«Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ»

Και συνεχίζει, αναφερόμενος στον Πάμπλο Γκαρσία: «Σ’ αυτά τα δύο χρόνια, που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, εγώ και οι συμπαίκτες μου έχουμε μάθει πολλά πράγματα από τον κ. Γκαρσία. Πρώτα απ’ όλα, μας έχει μάθει το σεβασμό, μας έχει διδάξει ότι μόνο μέσα από σκληρή δουλειά, θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να καταφέρουνε να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας. Είναι πολύ καλός, και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος. Δουλέψαμε καλά και φθάσαμε ξανά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Καταφέρνει να μας εμπνέει και, μπαίνοντας στο γήπεδο, τα δίνουμε όλα».

Οσο για την τριάδα των Τζόλη, Μιχαηλίδη και Τσιγγάρα, που πλέον είναι μέλη της πρώτης ομάδας, τονίζει: «Όπως όλοι στην Κ-19, έτσι κι εγώ νιώθω χαρά για αυτά τα παιδιά. Είναι κάτι που το αξίζουν, γιατί είναι καλοί παίκτες, αλλά και καλοί χαρακτήρες. Αν μη τι άλλο, μπορούμε να τους πάρουμε κι ως παράδειγμα. Μέσα από τη δουλειά, μπορούν κι άλλοι παίκτες από την ομάδα νέων να κάνουν το επόμενο βήμα».

Από το περασμένο καλοκαίρι έχει πετύχει την εισαγωγή του στα ΤΕΦΑΑ Σερρών, ωστόσο δεν μπόρεσε να φοιτήσει στη σχολή, μια και τις περισσότερες φορές συνέπιπταν οι ώρες μαθημάτων με τις ώρες προπονήσεων.

Κι όταν τον ρωτάμε αν έχει κάποιο πρότυπο επιθετικού από το εξωτερικό, μας απαντά: «Μου αρέσουν αρκετοί, παραδείγματος χάρη ο Σουάρες κι ο Αζάρ».

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο Δημήτρης Τσοπούρογλου έχει μπει ήδη στη… δεύτερη δεκαετία παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, αφού εντάχθηκε στις υποδομές το 2009, σε ηλικία επτά ετών (υπάρχουν, πάντως, ακόμη….παλιότεροι, μια και οι Αβεντισιάν και Λαγωνίδης παίζουν στο Δικέφαλο από το 2008). «Είχα πάει να δοκιμαστώ στους Μπέμπηδες, με είδαν, όμως, και άνθρωποι του ΠΑΟΚ, μ΄ επέλεξαν και από τότε βρίσκομαι στην ομάδα» θυμάται για το ξεκίνημα της καριέρας του.

Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε (17 συμμετοχές-δύο γκολ) ως κεντρικός μέσος (είτε 8άρι, είτε 10άρι), αλλά στο παρελθόν έχει περάσει σχεδόν απ’ όλες τις θέσεις. «Αρχισα ως φορ, στη συνέχεια γύρισα στα χαφ, ενώ έχω αγωνιστεί και ως εξτρέμ, και ως μπακ. Μόνο στόπερ δεν έχω παίξει, παρά μόνο στις προπονήσεις…Νομίζω ότι η θέση στα χαφ, όπου έπαιξα φέτος, μου ταιριάζει περισσότερο, μου αρέσει να δημιουργώ παιχνίδι, να τρέχω και να καλύπτω χώρους στη μεσαία γραμμή».

Η σεζόν που έληξε, ήταν η πρώτη του με την Κ-19. Λέει σχετικά: «Δεν περίμενα ότι θα εξελίσσονταν τόσο καλά. Στην αρχή της σεζόν δεν ήταν και λίγοι, όσοι αμφισβήτησαν την ικανότητα της ομάδας να κατακτήσει ξανά τον τίτλο. Αλλά εμείς το πιστέψαμε και στο τέλος τους διαψεύσαμε. Για μένα ήταν μια απαιτητική χρονιά, καθώς, πέρα από τις υποχρεώσεις με τον ΠΑΟΚ, έπρεπε να βάλω τα δυνατά μου και στο σχολείο, μια και φέτος ολοκλήρωσα το Λύκειο και έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις. Προσπάθησα πολύ και νομίζω ότι τα πήγα καλά».

Κι όταν η συζήτηση πάει στους Τζόλη, Μιχαηλίδη και Τσιγγάρα, αναφέρει: «Πραγματικά χαίρομαι πολύ για αυτούς. Αυτό που σκέφτομαι, βλέποντας τους να παίζουν στην πρώτη ομάδα, είναι ότι έχω υπάρξει συμπαίκτης τους. Εφόσον το έχουν πετύχει αυτοί, γιατί να μην το κάνω κι εγώ, και να είμαστε ξανά συμπαίκτες, στην ανδρική ομάδα πλέον». Οσο για τον Πάμπλο Γκαρσία; «Τον χαρακτηρίζουν το ήθος και οι αξίες, που έχει ως άνθρωπος. Κι όλες τις εμπειρίες χρόνων, που κέρδισε ως ποδοσφαιριστής, τις έχει μεταφέρει, με τον τρόπο του, στην ομάδα. Και εμείς το «βγάζουμε» μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι, υπό τις οδηγίες του, η Κ-19 μετρά τρεις σερί τίτλους».

Και στην ερώτηση, ποια στιγμή θα ξεχώριζε από την εντεκάχρονη πορεία του στον ΠΑΟΚ, απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη: «Ηταν το γκολ, που πέτυχα εκτός έδρας εναντίον του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, που ήταν κρίσιμο, από βαθμολογικής άποψης. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή, όχι μόνο της καριέρας μου, αλλά της ζωής μου!»

ΠΡΩΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΕΤΑ…. ΟΝΕΙΡΑ

Αυτό το διάστημα οι παίκτες της Κ-19 ξεκουράζονται, αλλά σύντομα (τη μεθεπόμενη Δευτέρα) θα σημάνει το προσκλητήριο για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τι σκέφτονται οι δύο παίκτες για το μέλλον τους; «Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να σκέφτομαι το μέλλον. Πρέπει να σκεφτώ το παρόν, ν’ αφοσιωθώ στη δουλειά. Και μέσα από τη δουλειά, ελπίζω να υλοποιηθούν και τα όνειρα μου, που έχω ως ποδοσφαιριστής» τονίζει ο Πανίδης. Οσο για τον Τσοπούρογλου, υπογραμμίζει: «Πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία. Για την ερχόμενη σεζόν παραμένουν οι ίδιοι στόχοι, να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα με την Κ-19 και να ακουστούν περισσότερο τα ονόματά μας. Όχι μόνο το δικό μου, όλων των παιδιών, γιατί μετράμε πολλά χρόνια μαζί και είμαστε πολύ ‘δεμένοι’. Και, φυσικά, το μεγάλο όνειρο μου είναι να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ. Από μικρός ονειρεύομαι να παίζω στην πρώτη ομάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κούγιας: «Η δικογραφία στήθηκε για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός»

O εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και τοποθετήθηκε για...

Στην ίδια κατηγορία