Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παράγοντες σε …διπλό ταμπλό

Δημοφιλή

Ο Θανάσης Χατζόπουλος, που μετέχει στο νέο διοικητικό σχήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ήρθε να προσθέσει το όνομα του δίπλα σ’ εκείνους τους παράγοντες, οι οποίοι στο πέρασμα των χρόνων ανέλαβαν διοικητικές θέσεις, τόσο στην ποδοσφαιρική, όσο και στην ομάδα μπάσκετ του Δικεφάλου.

Ηταν 3 Μαΐου του 2011, όταν ο Χατζόπουλος μπήκε στη διοίκηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, αναλαμβάνοντας το εμπορικό κομμάτι και τις χορηγίες. Μαζί του ήταν και ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος αποτέλεσε το πρόσωπο-έκπληξη, όντας καθαρά άνθρωπος του μπάσκετ (τα χρόνια που ακολούθησαν διετέλεσε πρόεδρος στην ΚΑΕ). Η θητεία, ωστόσο, και των δύο στην ΠΑΕ ήταν σύντομη (για την ακρίβεια, διήρκεσε πέντε μήνες).

Απ’ όλους τους παράγοντες, που έχουν να επιδείξουν θητεία και στα δύο αθλήματα, οι Νίκος Βεζυρτζής και Απόστολος Αλεξόπουλος πέτυχαν να φθάσουν στην κορυφή των διοικητικών αξιωμάτων του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, αλλά και του Ερασιτέχνη. Ο Βεζυρτζής ανέλαβε τις τύχες του Ερασιτέχνη το 1984 και απ’ εκείνη τη θέση ήταν παράλληλα επικεφαλής και στο τμήμα του μπάσκετ. Έγραψε ιστορία με τις προσπάθειες που κατέβαλε από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 μέχρι και τα πρώτα χρόνια της επόμενης δεκαετίας, προκειμένου να οδηγήσει τελικά την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1992, στην κατάκτηση του κυπέλλου Κυπελλούχων το 1991, αλλά και στη συμμετοχή στο φάιναλ φορ του τότε κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1993. Σ’ ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, ανέλαβε την προεδρία το 2006, σε άμεση συνεργασία με τον Απόστολο Οικονομίδη, προκειμένου να συμμαζέψει την κατάσταση μετά την παρουσία του Γούμενου αλλά και να ανοίξει τον δρόμο για την έλευση του Θόδωρου Ζαγοράκη ένα χρόνο αργότερα. Ο Αλεξόπουλος συνέδεσε περισσότερο το όνομά του με το μπάσκετ, όντας επικεφαλής της ΚΑΕ το 1998. Τρία χρόνια νωρίτερα, είχε τη θέση του προέδρου του Ερασιτέχνη, ενώ για ένα μικρό χρονικό διάστημα στη διάρκεια του 1990 (με μεγαλομέτοχο τον Θωμά Βουλινό) είχε αναλάβει και την προεδρία της ΠΑΕ.

Οσο για τον Απόστολο Οικονομίδη, οδήγησε την ομάδα μπάσκετ στην κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς το 1994, καθώς και στην κατάκτηση του Κυπέλλου δύο χρόνια αργότερα.

Ο Δημήτρης Πανελούδης υπήρξε ενεργό διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, ενώ αργότερα ασχολήθηκε με το τμήμα του μπάσκετ από το κορυφαίο αξίωμα. Πριν ενισχύσει με την παρουσία του τη διοίκηση Ζαγοράκη, ο Ηλίας Βιολίδης είχε ενεργό παρουσία στην ομάδα του μπάσκετ, την οποία και ενίσχυσε οικονομικά. Οι Νίκος Ζελομοσίδης, Θανάσης Μαντάς και Ηλίας Παντελιάδης έχουν, επίσης, να επιδείξουν κοινή θητεία στα δύο τμήματα.

Το 1996 και για τα επόμενα επτά χρόνια ο Γιώργος Μπατατούδης ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ, διαδεχόμενος τον Βουλινό. Η δραστηριότητά του επεκτάθηκε αργότερα και στην ΚΑΕ. Ενεργό ρόλο στις διοικήσεις της ΠΑΕ και της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είχε ο Θανάσης Ακριβόπουλος, όντας από τους στενότερους συνεργάτες του Μπατατούδη. Μάλιστα, από το 1999 και για ένα χρόνο ήταν πρόεδρος της ομάδας του μπάσκετ.

Ακόμη, ο Γιώργος Κασιμάτης, αφού υπήρξε για χρόνια παράγοντας στην ΠΑΕ, είχε αργότερα την ευθύνη και της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου.

Το μακρινό 1959 ο Γιώργος Παντελάκης διετέλεσε έφορος της ομάδας μπάσκετ, που είχε κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα. Έγινε πασίγνωστος στο πανελλήνιο με την υπόθεση Κούδα, συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 1970, ενώ ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από τη σύστασή της το 1979, μέχρι και το 1984.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ-Απόλλων Πάτρας

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το Σάββατο (30/1, 18:00) στο Παλατάκι τον Απόλλωνα Πάτρας, για την 1η αγωνιστική των Play Out...

Στην ίδια κατηγορία