Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Εθνική Ελλάδος: Τα σενάρια για την πρόκριση

Δημοφιλή

Παραμένει «ζωντανή» η Εθνική Ελλάδας στην υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση του EURO. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ πήρε χθες (13/10) ένα σημαντικό διπλό επί της Ιρλανδίας με 0-2 και σε συνδυασμό με την ήττα της Ολλανδίας διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στο EURO 2024. Η «γαλανόλευκη» έκανε ένα καλό παιχνίδι στο Δουβλίνο, το οποίος της χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της για την απευθείας πρόκριση στο EURO.

Το πρώτο και κύριο σενάριο που δίνει απευθείας πρόκριση στην Ελλάδα, είναι να κάνει το “2 στα 2”, δηλαδή να νικήσει την Ολλανδία και την Γαλλία στη Νέα Φιλαδέλφεια, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα της Ολλανδίας απέναντι σεΙρλανδία και Γιβραλτάρ. Θα έχει φτάσει τους 18 βαθμούς και θα της φτάνουν για να είναι παρούσα στα γήπεδα της Γερμανίας. Βέβαια, αυτό δεν είναι ένα εύκολο σενάριο για την Ελλάδα.

Στο δεύτερο σενάριο, αν νικήσει την Ολλανδία, της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία με την αδιάφορη βαθμολογικά Γαλλία, καθώς θα έχει 16 βαθμούς έναντι 15 της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Το τρίτο σενάριο είναι να νικήσει την Ολλανδία με σκορ που καλύπτει το 3-0 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα, ώστε να την “έχει” στην ισοβαθμία. Σε αυτό το ενδεχόμενο, έχει την… πολυτέλεια να χάσει από τη Γαλλία, αφού θα έχει 15 βαθμούς και οι «οράνιε» θα μπορούν να φτάσουν μάξιμουμ τους 15, αλλά θα υπολείπονται έναντι της γαλανόλευκης.


Τελευταία νέα

Η ανάρτηση του ΠΑΟΚ για τον θρύλο Κλάους (pic)

Ο Στέφανος Αθανασιάδης ανακοίνωσε μέσω των social media πως ήρθε η ώρα να μπoυν τίτλοι τέλους σε μια μεγάλη...

Στην ίδια κατηγορία