Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ένας μελλοντικός legend του συλλόγου

Δημοφιλή

Υπάρχει μία εύκολη, ρομαντική εξήγηση: Το παιδί βρήκε κορίτσι από εδώ. Το αγάπησε. Θέλει να ριζώσει. Να ανοίξει σπιτικό.

Υπάρχει μία πιο κυνική, ψυχρή προσέγγιση: Τόσα λεφτά του πρόσφεραν. Κι εγώ στην θέση του αυτό θα έκανα.

Ναι, αλλά… όχι. Λεφτά -τα ίδια αν όχι περισσότερα- θα μπορούσε να βρει και  από αλλού. Μαζί του θα μπορούσε να πάρει και το κορίτσι. Αν είναι να είναι μαζί, μπορούν να είναι μαζί οπουδήποτε.

Το σημαντικό σε ότι αφορά την υπόθεση της επέκτασης συμβολαίου του Αντρίγια Ζίβκοβιτς έγκειται κάπου αλλού. Στην πίστη.

Στην πίστη ότι εδώ δημιουργείται κάτι καλό. Κάτι ωραίο. Ενδεχομένως, κάτι μεγάλο.

Σημειολογικά, αυτή η τόσο δα υπογραφή σε ένα κομμάτι χαρτί σημαίνει πολλά περισσότερα για ολόκληρο τον οργανισμό.

Σε ένα καλοκαίρι που δύο θεμελιώδη κομμάτια αυτού του οικοδομήματος σταμάτησαν να πιστεύουν σε αυτό και επέλεξαν να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους, ο πιο ακριβοπληρωμένος από αυτούς που έμειναν πίσω, δείχνει με πράξεις και όχι με λόγια, ό,τι αξίζει να μείνεις. Αξίζει να προσπαθήσεις. Αξίζει να γίνεις κομμάτι αυτής της ιστορίας που στήνεται εδώ.

Κι επειδή οι αθλητές είναι όπως τα μικρά παιδιά, η πράξη του αυτή σίγουρα κάποια στιγμή θα βρει μιμητές. Στον ομαδικό αθλητισμό το φαινόμενο του ντόμινο είναι καθημερινό φαινόμενο.

Είτε τα τουβλάκια θα αρχίσουν να στήνονται προσεκτικά, συντεταγμένα, δομικά το ένα δίπλα στο άλλο, είτε το ένα θα παρασύρει κι άλλα, αν τυχόν και πέσει. Το έχουμε δει να συμβαίνει πάμπολλες φορές.

Για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν απλώς η υλική επιβράβευση ενός παίκτη που ξεκίνησε εντυπωσιακά την σεζόν, με το πόδι κολλημένο στο γκάζι για έναν παίκτη που κουβάλησε με γκολ και ασίστ όλη την ομάδα σε ένα δύσκολο και πολύπλοκο καλοκαίρι. Ούτε η ανταμοιβή για έναν τύπο, ο οποίος δεν ψάχτηκε να φύγει, όταν κάποιοι άλλοι πήδηξαν από το καράβι.

Είναι μία κίνηση ουσίας, αλλά και εντυπωσιασμού μαζί. Είναι μία κίνηση δικαιοσύνης, αλλά και ισορροπίας ταυτόχρονα. Μα, κυρίως είναι ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αν είσαι παίκτης του συλλόγου, αν φοράς την ασπρόμαυρη φανέλα και την τιμάς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανταμειφθεί δίκαια ο ιδρώτας σου.

Αν αξίζεις το ψηλότερο συμβόλαιο στο κλαμπ, αν το δικαιολογείς με την καθημερινή σου παρουσία, αν είσαι παράδειγμα προς μίμηση δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πάρεις.

Οι παλιότεροι έτρεμαν κάτι τέτοιες κινήσεις. Ένα παλιό ποδοσφαιρικό θεώρημα έλεγε πως ο παίκτης σκίζεται μόνο όταν είναι να πάρει συμβόλαιο και πως αράζει, όταν βάλει την υπογραφή του.

Μόνο που οι εποχές έχουν αλλάξει. Ούτε όλες οι περιπτώσεις είναι ίδιες. Το timing είναι σωστό. Ολόσωστο. Μία θετική είδηση λίγο πριν η ομάδα ριχτεί στις πρώτες σοβαρές φθινοπωρινές μάχες.

Τις εστίες φωτιάς είναι καλό να τις σβήνεις, όταν είναι μικρές σπίθες, όχι να τις αφήσεις να σιγοκαίνε, με τον κίνδυνο να γίνουν ανεξέλεγκτες πυρκαγιές. Τα αντανακλαστικά του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά λειτούργησαν άψογα, μία άκρως δομική υπόθεση έκλεισε από πολύ νωρίς, πριν καν προλάβει να γίνει σίριαλ, τα οποία ποτέ δεν ξέρεις τι φινάλε μπορεί να έχουν.

Λίγοι το έχουν αντιληφθεί, μα ο Αντρίγια μετρά 33 γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος της σεζόν να μπει στην 10άδα με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του! Είναι ήδη τέταρτος ξένος σκόρερ όλων των εποχών πίσω από Πρίγιοβιτς, Αντρέ, Σβιντέρσκι και αν εξαντλήσει το νέο του συμβόλαιο, γιατί να μην ξεπεράσει τα 55 τέρματα του «Πρίγιο»; Κι όλα αυτά μέσα σε τρία χρόνια. Ένας legend του συλλόγου εν τη γενέσει του…


Τελευταία νέα

Επιστρέφει στην Βραζιλία ο Τιάγκο Σίλβα

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος θα αποχωρήσει ως ελεύθερος από την Τσέλσι μετά την...

Στην ίδια κατηγορία