Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εμμανουέλα Τσικνάκη: «Έτσι κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει!»

Δημοφιλή

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ κατέκτησε το δεύτερο τίτλο της τη φετινή σεζόν και… φουλάρει για τρεμπλ. Η τερματοφύλακας του Δικεφάλου, Εμμανουέλα Τσικνάκη, μιλά στη FORZA για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, τη «ρεβάνς» με τη Νέα Ιωνία και τον στόχο της διατήρησης των σκήπτρων στο πρωτάθλημα.

Είναι η πέμπτη σου χρονιά στην ομάδα, μήπως έχεις χάσει το… μέτρημα στους τίτλους;

«Είναι η πέμπτη μου χρονιά στην ομάδα, κι αυτό σκεφτόμουν μετά τον τελικό. Μετά από κάποιο σημείο, δεν μπαίνει στη διαδικασία καν να μετράς τους τίτλους. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που θέλει να παίρνει τίτλους, αυτό είναι που μετράει για εμένα, αλλά και για όλη την ομάδα».

Πως διατηρεί ο ΠΑΟΚ το κίνητρο του, μετά από τόσες κατακτήσεις τίτλων;

«Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός, έχει κάτι το ιδιαίτερο. Το να βρίσκεσαι συνεχώς στην κορυφή, αποτελεί ένα κίνητρο από μόνο του. Όταν παίζεις σε μια ομάδα με τέτοιο όνομα και αυτή την ιστορία, είναι μονόδρομος να πρωταγωνιστείς και να κατακτάς τίτλους. Υπάρχει αυτή η πίεση στο κλαμπ, δεν μπορείς να χαλαρώσεις».

Ήταν ο φετινός τελικός μια ρεβάνς για την περσινή απώλεια;

«Εννοείται, πέρσι χάλασε ένα σερί και φέτος το θέλαμε πάρα πολύ όλες μας. Πέρσι δεν ευχαριστηθήκαμε τον τελικό, δεν δείξαμε αυτό που πραγματικά μπορούμε να παίξουμε. Φέτος ήμασταν όλες πραγματικά παθιασμένες και 100% συγκεντρωμένες. Ήταν μια ρεβάνς για εμάς».

Πλέον πετύχατε τα 2/3 και μένει το πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι θα κατακτήσετε το τρεμπλ;

«Αν κρίνω από την εμφάνιση μας στον τελικό, θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε. Όταν παίζουμε έτσι, δεν μπορεί να μας κερδίσει κάποιος. Αλλά έχουμε δρόμο ακόμα για το πρωτάθλημα. Είναι επίσης ένα έξτρα κίνητρο για όλες μας η κατάκτηση του πρώτου τρεμπλ της ιστορίας μας».

Είναι «απωθημένο» το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη;

«Αυτό είναι ένα όνειρο όλων μας, και ο σύλλογος το θέλει πολύ. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο επίπεδο να είμαστε ψηλά στην Ευρώπη, και γιατί όχι να κατακτήσουμε και κάποιο τίτλο».

Τι σας δίνει η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες;

«Βλέπουμε ότι κάθε φορά που οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι δίπλα μας, δείχνουμε ένα άλλο πρόσωπο. Στον τελικό ακόμα και αυτή η μικρή παρουσία μας έδωσε πάρα πολλά, ειδικά σε ένα γήπεδο που κατά βάση είχε φίλους της Νέας Ιωνίας. Ο κόσμος μας δίνει κίνητρο, τον θέλουμε κοντά μας».

Όταν ερχόσουν στην ομάδα, περίμενες πως θα παραμείνεις για πέντε χρόνια;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Σκεφτόμουν ό,τι θα περάσω σίγουρα τα φοιτητικά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη, δεν περίμενα ότι αυτό θα συνεχιστεί και μετά το τέλος της σχολής. Η ζωή με έφερε εδώ και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Χασεκίδη, τον προπονητή μας, κ. Πελεκίδη αλλά και τη διοίκηση, για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια. Προσπαθώ κάθε χρόνο να δίνω το 100% στην ομάδα. Αυτό είναι που μετράει και εκτιμάει νομίζω ο σύλλογος σε εμένα».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Τώρα κάνω την πρακτική μου σε ένα δικηγορικό γραφείο. Συνήθως τα πρωινά βρίσκομαι εκεί, στη συνέχεια υπάρχει το γυμναστήριο, μετά η προπόνηση. Στο σπίτι θα γυρίσω αργά το βράδυ, για να ξεκινήσει η επόμενη ημέρα».

Ελεύθερος χρόνος υπάρχει;

«Είναι αρκετά δύσκολο, αλλά είμαι πολύ τυχερή που συνεργάζομαι με έναν δικηγόρο που καταλαβαίνει τι κάνω και με στηρίζει. Δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα και με βοηθάει πάρα πολύ. Άρα το πρόγραμμα βγαίνει με μια σχετική ευκολία. Στον ελεύθερο μου χρόνο, μου αρέσει να κάθομαι στο σπίτι μου, να ξεκουράζομαι. Ίσως έναν καφέ τα πρωινά, αλλά γενικότερα πιο χαλαρά πράγματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χάνεται το πρωτάθλημα για τη Λίβερπουλ

Μετά το σοκ και την ήττα στο τοπικό ντέρμπι από την Εβερτον, η Λίβερπουλ άφησε σήμερα βαθμούς και στο...

Στην ίδια κατηγορία