Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εμιλι Χέλμβαλ: «Το απολαμβάνω στον ΠΑΟΚ!»

Δημοφιλή

Συστήθηκε με άκρως… εντυπωσιακό τρόπο, σκοράροντας τέσσερις φορές στο ντεμπούτο της με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Το «κανόνι» της φετινής ομάδας του ΠΑΟΚ, Έμιλι Χέλμβαλ αποκαλύπτεται στη FORZA. Η 30χρονη φορ από τη Σουηδία μιλά για της πρώτες τις εντυπώσεις από τον Δικέφαλο και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και το κίνητρο να κατακτήσει πράγματα με την ομάδα.

Μετά από θητεία σε Ιταλία και Κύπρο, μεταξύ άλλων, πως πήρες την απόφαση να έρθεις στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ;

«Πριν αποφασίσω για το μέλλον μου, σκέφτηκα σοβαρά για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου, καθώς είμαι 30 χρονών και δεν έχω πολλά χρόνια ποδοσφαίρου ακόμα. Ήθελα να πάω σε μια ομάδα που θα μπορούσα να συνεισφέρω, να κυνηγάμε μεγάλους στόχους. Θέλω απλά να δώσω όσα περισσότερα μπορώ και να χρησιμοποιήσω την εμπειρία που έχω αποκομίσει για να βοηθήσω την ομάδα».

Τι συνθήκες έχεις συναντήσει στον ΠΑΟΚ;

«Από την πρώτη στιγμή μου δημιουργήθηκαν εξαιρετικές εντυπώσεις από την ομάδα. Ένιωσα ευπρόσδεκτη και απολαμβάνω την παρουσία μου εδώ. Ο ΠΑΟΚ στοχεύει ψηλά και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει, για αυτό βρίσκομαι κι εγώ εδώ. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για την ομάδα».

Πως κρίνεις την πορεία της ομάδας στα φετινά προκριματικά του Champions League;

«Προφανώς είμαι χαρούμενη από το πρώτο παιχνίδι, στο δεύτερο είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, με εμπειρία από τέτοιου είδους διοργανώσεις. Μπορούμε να κερδίσουμε από την παρουσία μας στo Champions League και να κοιτάξουμε ακόμα πιο ψηλά στο μέλλον».

Πως έζησες το εντυπωσιακό σου ντεμπούτο στην ομάδα, με τα τέσσερα γκολ;

«Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν αγχωμένη πριν από αυτό το παιχνίδι. Ήταν το ντεμπούτο μου και ένιωσα όμορφα που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα με τα γκολ μου. Ήταν μια πραγματικά μεγάλη ημέρα για εμένα προσωπικά. Ήθελα να δείξω τι μπορώ να κάνω για την ομάδα».

Τι περιμένεις από τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος;

«Είναι ακόμα νωρίς στη χρονιά, αλλά ξέρω ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι αρκετά πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια, ξέρω την ιστορία της ομάδας και τους τίτλους που έχει κατακτήσει. Ήρθα εδώ με στόχο να κατακτήσω πράγματα με τον ΠΑΟΚ».

Τι εντύπωση σου έχουν δημιουργήσει οι φίλοι του ΠΑΟΚ;

«Κατάλαβα την τρέλα των οπαδών του ΠΑΟΚ, μετά από αυτό το πρώτο παιχνίδι στο Champions League. Έλαβα πάρα πολλά μηνύματα και το εντυπωσιακό είναι ότι δεν μου έστελναν μόνο από την Ελλάδα, αλλά ακόμα κι από τη Σουηδία. Τότε κατάλαβα ότι είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, με κόσμο που νοιάζεται πραγματικά για αυτό. Ήταν μια τρομερή εμπειρία και φυσικά περιμένουμε τον κόσμο δίπλα μας, στα παιχνίδια που ακολουθούν μέσα στη σεζόν».

Έχοντας αγωνιστεί σε αρκετές χώρες, πως σου φαίνεται στη σύγκριση το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Σε σχέση με την Κύπρο, στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι πιο ανταγωνιστικό. Ωστόσο είναι δύσκολο να κάνω σύγκριση με ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Ιταλίας, που μεγάλωσε τόσο γρήγορα και είναι πλέον σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη;

«Είναι διαφορετικά εδώ, πρόκειται για μια μεγάλη πόλη και μου πήρε κάποιο χρόνο για να το συνηθίσω. Τώρα όμως είμαι σε θέση να μαθαίνω νέα μέρη, όχι μόνο από την πόλη, αλλά κι εκτός αυτής, καθώς μου αρέσει η φύση και οι όμορφες παραλίες. Σε κάθε ευκαιρία προσπαθώ να βρίσκομαι στη φύση. Αυτό που μου αρέσει επίσης είναι ο καιρός σας».

 


Τελευταία νέα

Το ρεκόρ του Μαργαρίτη και η ξεχωριστή επίδοση του Πόρτερ

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 84-66 στο πρώτο αγώνα της σειράς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και πλέον...

Στην ίδια κατηγορία