Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Έλυσε» τη σιωπή του για Μπριζ ο Ντέιλα

Δημοφιλή

Έντονες ημέρες διάγει η Κλαμπ Μπριζ κατόπιν της τελευταίας ήττας που γνώρισε κόντρα στη Σιντ Τρούϊντεν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Jupiler League καθώς επήλθε η απομάκρυνση του Ρόνι Ντέιλα από το πόστο του προπονητή. Αναμενόμενα η επόμενη κίνησή της επρόκειτο να αφορούσε τον αντικατάσταση του 48χρονου πρώην Νορβηγού τεχνικού της που πραγματοποιήθηκε με μία εκ των έσω λύση. Ενδεικτικό πως συμβιβάστηκε προσωρινά με την αναβάθμιση του Νίνι Αγιέν, επικεφαλή προπονητή της δεύτερης ομάδας των Βέλγων.

«Ο Ρόνι Ντέιλα δεν είναι πλέον προπονητής της Μπριζ. Μετά από απογοητευτικά αποτελέσματα και το επίπεδο παιχνιδιού, αποφασίστηκε η διακοπή της συνεργασίας με τον προπονητή Ρόνι Ντέιλα και τους συνεργάτες του Εφρέν Χουάρες και Κριστόφ Άελμπεχτ. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Κλαμπ δεν έχει δει αρκετό DNA της ομάδας στο παιχνίδι και η αθλητική διοίκηση είναι πεπεισμένη ότι καλύτερα αποτελέσματα είναι δυνατά. Η Κλαμπ Μπριζ αναζητά νέο προπονητή ενόψει της επόμενης σεζόν» επισημάνθηκε από τους Βέλγους σε μία κρίσιμη καμπή στο εγχώριο πρωτάθλημα δεδομένου πως προσεχώς ρίχνονται στη μάχη των Play Off.

Αφορμή δοθείσης από την απόλυσή του ο Ρόνι Ντέιλα σε προσωπικές του τοποθετήσεις επισήμανε πως «όλοι είναι πεπεισμένοι ότι ο δρόμος που ακολουθούν είναι ο σωστός. Απλώς διαφωνήσαμε. Δεν έχω καμία δυσαρέσκεια, αλλά αποδέχομαι τη μοίρα μου. Εύχομαι τα καλύτερα στον σύλλογο, το επιτελείο και τους παίκτες.

Είχα τη φιλοδοξία να πετύχω κάτι ξεχωριστό στη Conference League. Εξάλλου, το πρωτάθλημα δεν είχε τελειώσει και το διάλειμμα πριν από τα Play-Off θα μπορούσε να μας είχε ξαναβάλει στο σωστό δρόμο. Ο κόσμος ξεχνά ότι η κακή σεζόν πέρυσι δεν ήταν σύμπτωση, βελτιώσαμε τα πράγματα. Πιστεύουν ότι η Μπριζ έχει ακόμα το DNA πρωταθλήτριας ομάδας που είχε πριν από μερικές σεζόν». Μιλώντας δε για την αποχώρηση του Βίνσεντ Μάνερτ από την Κλαμπ Μπριζ που επί της ουσίας του κόστισε αρκετά όπως εκμυστηρεύτηκε, ο Ρόνι Ντέιλα τόνισε πως ήταν η απομάκρυνση ενός ανθρώπου που άλλαξε τα πάντα.

«Η αλήθεια είναι ότι ο Βίνσεντ ήταν πολύ σημαντικός για αυτόν τον σύλλογο. Με την αποχώρησή του, ο σύλλογος έγινε…φτωχότερος. Ο Βίνσεντ ήταν πραγματικά ένας κρίσιμος κρίκος στην Κλαμπ Μπριζ. Ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών και των υπολοίπων. Μου έλειψε. Ήθελα να τελειώσω αυτή τη σεζόν με καλό τρόπο, αλλά δεν είχα την ευκαιρία».

Στα αξιοσημείωτα δε πως η αποχώρηση του Ρόνι Ντέιλα σήκωσε αρκετή «σκόνη» σε ΜΜΕ του Βελγίου χαρακτηρίζοντας τη Κλαμπ Μπριζ ως «νεκροταφείο» προπονητών δεδομένης της συχνότητας εναλλαγής τεχνικών.

Η επόμενη ημέρα της Μπριζ

Όπως φαντάζει λογικό, στο βελγικό κλαμπ παρατηρείται υψηλή κινητικότητα αναφορικά με τον «εκλεκτό» που αναμένεται να κρατήσει τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος, με τον προπονητή της Σάλκε, Κάρελ Γκέραερτς, να είναι εκείνος που επί της ουσίας προκρίνεται εντός του κλαμπ ούτως ώστε να ενσωματωθεί στους Βέλγους από την επικείμενη αγωνιστική σεζόν δεδομένου πως την τρέχουσα περίοδο αναμένεται να πορευθούν με τον προπονητή της αναπτυξιακής τους ομάδας.

Επιστροφή του Ρόμπιν Βέλντμαν στο Βέλγιο

Προφανώς, η αναβάθμιση του Νίνι Αγιέν επέφερε σωρεία ζυμώσεων εντός της Κλαμπ Μπριζ δεδομένου πως αναπλήρωσε το κενό που άφησε στην τεχνική ηγεσία της δεύτερης ομάδας με την ένταξη του Ρόμπιν Βέλντμαν. «Ο 38χρονος προπονητής θα αντικαταστήσει τον Νίκι Αγιέν, ο οποίος έγινε προσωρινός προπονητής της Κλαμπ Μπριζ μετά την αποχώρηση του Ρόνι Ντέιλα. Έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η Μίλαν θέλει σαν τρελή Κονσεϊσάο

Ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει τον πάγκο της Μίλαν είναι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, παρά την πρόσφατη ανανέωση του...

Στην ίδια κατηγορία