Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ελενα Κερλίδη: Ο ΠΑΟΚ, το Παγκόσμιο κι η… άμμος!

Δημοφιλή

Εντάσσεται στο δυναμικό της πρωταθλήτριας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ για να δυναμώσει τη θέση της δεξιάς εξτρέμ. Η Έλενα Κερλίδη μιλά στη FORZA για το μεγάλο «βήμα» της καριέρας της με τη μεταγραφή της στον Δικέφαλο, τους στόχους της αλλά και τη δεύτερη μεγάλη της αγάπη, το Beach Handball.

Ποια τα πρώτα συναισθήματα σου από την μεταγραφή σου στον ΠΑΟΚ;

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη με τη μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ. Θεωρούσα ότι είχα κάνει τον κύκλο μου στην προηγούμενη ομάδα, κι ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω, αυτό μπορεί να μου το δώσει ο ο ΠΑΟΚ. Θέλω να διεκδικήσω το πρωτάθλημα, να παίξω στην Ευρώπη».

Τι περιμένεις από τη νέα σεζόν;

«Για να είμαι ειλικρινής, έχω λίγο άγχος για την επόμενη σεζόν, αλλά θεωρώ ότι το διαχειρίζομαι καλά και θα είναι παραγωγικό. Θεωρώ ότι έχω να προσφέρω αρκετά πράγματα στην ομάδα. Προφανώς ο στόχος μας είναι η παραμονή στην κορυφή, ενώ στην Ευρώπη θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας «κόσμος» για εσάς;

«Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι χρειαζόμαστε και θέλουμε τη στήριξη του κόσμου του ΠΑΟΚ. Το πάθος που βγάζουν περνάει και σε εμάς τις αθλήτριες. Έχω αναμνήσεις ως αντίπαλος της ομάδας. Δεν έχω ζήσει τέτοια ατμόσφαιρα στις ομάδες που έχω αγωνιστεί, και ανυπομονώ γι αυτό».

Ποια τα όνειρα σου αναφορικά με το μέλλον σου; Τι θες να πετύχεις;

«Είμαι στα 23 μου χρόνια, θεωρώ ότι έχω μπροστά μου όλο το μέλλον για να εξελιχθώ. Αυτό μπορώ να το κάνω στον ΠΑΟΚ, με τη δομή του, τις υψηλού επιπέδου συμπαίκτριες.  Αυτή είναι η φιλοδοξία μου και θέλω να δουλέψω σκληρά για να βελτιωθώ και να αναδειχθώ. Έχω υψηλούς στόχους και θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να δοκιμάσω στο εξωτερικό».

Κεφάλαιο Beach Handball. Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή;

«Το beach handball είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Η πρώτη επαφή ήρθε όταν κλήθηκα για πρώτη φορά, το 2016, από την κ. Καραντώνη, για να μας γνωρίσει το άθλημα. Παίξαμε σε ευρωπαϊκούς αγώνες, μπορεί να πετύχαμε κάτι, αλλά εγώ ενθουσιάστηκα και αποφάσισα να το συνεχίσω. Το 2018 πήραμε το Παγκόσμιο, φέραμε την πρωτιά στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες στην Πάτρα».

Τι θα έλεγες σε κάποιον που δεν έχει ακούσει ξανά για το συγκεκριμένο άθλημα;

«Θα του έλεγα πως πρόκειται για ένα εντυπωσιακό άθλημα, και νομίζω πως είναι κρίμα που δεν το γνωρίζει ο κόσμος. Είναι ουσιαστικά διαφορετικό άθλημα, με άλλους κανονισμούς. Πέραν του προφανούς, ότι γίνεται σε εξωτερικό χώρο, το γήπεδο είναι αρκετά μικρότερο, ενώ υπάρχουν και γκολ που μετράνε για δύο, ανάλογα με τον τρόπο εκτέλεσης»

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου; Υπάρχουν κι άλλες υποχρεώσεις, πέραν του αθλητισμού;

«Στην καθημερινότητα μου εκτός από τις υποχρεώσεις μου με την ομάδα, υπάρχει και η σχολή μου. Σπουδάζω στο τμήμα Διεθνών Σπουδών του Πα.Μακ. και με τη νέα χρονιά θα πάρω το πτυχίο μου, αν όλα πάνε καλά. Μια δυσκολία που γενικότερα έχουν οι αθλητές, είναι να ισορροπήσουν ανάμεσα σε όλες τις υποχρεώσεις, καθώς παράλληλα μαθαίνω και γερμανικά, και σύντομα θα δώσω για το πτυχίο».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Σίγουρα ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος. Λόγω προπονήσεων και κούρασης δεν θέλω και δεν… αντέχω πλέον να ξενυχτάω. Μου αρέσει να χαλαρώνω με ένα καφέ, μπροστά στη θάλασσα, τώρα που είναι καλοκαίρι. Μπορώ να κάτσω για ώρες, πραγματικά με ξεκουράζει».


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία