Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έκονγκ: «Χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ» (video)

Δημοφιλή

Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του ΠΑΟΚ έδωσε ο Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ, ο οποίος ανέφερε πως είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στον Δικέφαλο και πως οι δύο τελευταίες ημέρες, μέχρι να ταξιδέψει στο Τέχελεν, ήταν πολύ μεγάλες.

Τα συναισθήματά του για την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν δύο μεγάλες, αλλά ωραίες μέρες. Έφτασα στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί της Δευτέρας είδα λίγο την πόλη, πέρασα από ιατρικές εξετάσεις, συνάντησα τους ανθρώπους της ομάδας, που δεν είχαν ταξιδέψει για την προετοιμασία. Και χθες τα ίδια, έπρεπε να τελειώσουμε με τις υπογραφές, έκανα μια βόλτα στην πόλη. Γεμάτες μέρες, αλλά πλέον έφτασα εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί το σημαντικότερο για μένα είναι να είμαι με την ομάδα και να ξεκινήσω να δουλεύω».

Για το αν είναι έτοιμος να ξεκινήσει προπονήσεις:

«Νιώθω καλά. Είχα μόνο ένα μικρό διάλλειμα, μόλις πέντε μέρες μετά το τέλος της σεζόν, μετά είχα υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, στη συνέχεια είχα μια εβδομάδα ελεύθερη, δεν έκανα τίποτα και στη συνέχεια δούλεψα ατομικά, καθώς ήξερα πως κάτι μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Ήθελα να είμαι σε καλή κατάσταση. Δούλεψα αρκετά, αλλά είναι διαφορετικό να δουλεύεις μόνος, από το να δουλεύεις με την ομάδα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω με την ομάδα και νιώθω καλά».

Για το γεγονός πως είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες, αλλά αυτός επέλεξε τον ΠΑΟΚ:

«Ήταν δύο… τρελές εβδομάδες, αλλά ήμουν ξεκάθαρος στο τι ήθελα. Ήθελα να ενταχθώ σε μια φιλόδοξη ομάδα, με έναν καλό προπονητή και σε μια πόλη που θα μπορώ να είμαι χαρούμενος με την οικογένειά μου. Μίλησα με τον προπονητή, με το κλαμπ, με τον αθλητικό διευθυντή κι ήταν όλοι ξεκάθαροι στο τι θέλουν από μένα και το πλάνο τους για την ομάδα. Ήξερα ήδη πολλά για τον ΠΑΟΚ, έχοντας δει και πολλά ευρωπαϊκά του παιχνίδια και ήμουν εντυπωσιασμένος από τους φιλάθλους. Ήταν μια ξεκάθαρη απόφαση για μένα. Έγιναν πολλά, αλλά είπα στον ατζέντη μου πως θέλω να πάω στον ΠΑΟΚ. Ήμουν πολύ χαρούμενος που συμφωνήσαμε σε αυτό».

Τι να περιμένουμε από αυτόν στο γήπεδο και τι είδους παίκτης είναι:

«Είναι δύσκολο να μιλάς για τον εαυτό σου, αλλά μπορώ να πω πως είμαι 29 ετών σήμερα, έχω παίξει σε διαφορετικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη, έχω εμπειρία με την Εθνική ομάδα. Είμαι ένας παίκτης που παίζει για την ομάδα. Ως κεντρικός αμυντικός βλέπω όλο το γήπεδο και νομίζω πως είμαι ηγέτης, ήμουν αρχηγός σε πολλές ομάδες. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα και να την κάνω να παίζει πολύ καλύτερα. Μου αρέσει να παίζω άμυνα, να κάνω ένα ωραίο τάκλιν, να βοηθάω την ομάδα, είναι σα να πετυχαίνεις ένα γκολ. Ζω για να το κάνω αυτό. Δίνω πάντα το 100%. Είμαι πάντα περήφανος όταν φοράω τα χρώματα που υπερασπίζομαι. Τώρα είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και η υποδοχή από τους φιλάθλους, από το κλαμπ ήταν εξαιρετική. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω την ομάδα. Θα ήθελα πολύ να κερδίσουμε κάτι την πρώτη μου σεζόν εδώ. Έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία τώρα στα προκριματικά για την Ευρώπη, επίσης το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας και θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας».

Για το αν πιστεύει πως με την προσωπικότητά του θα βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες:

«Όντας λίγο μεγαλύτερος, πιστεύω θα είναι κομμάτι του ρόλου μου στην ομάδα. Γνωρίζω φυσικά πως υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι επαγγελματίες στην ομάδα. Έχω δει τους νεαρούς παίκτες, ειδικά τον κεντρικό αμυντικό, ξέρω πως έχουμε παίκτες από την ακαδημία και είναι έτοιμοι να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Εγώ θα είμαι εκεί για να τους δίνω συμβουλές αν θέλουν, να τους καθοδηγώ και να τους βοηθάω να γίνονται καλύτεροι. Θυμάμαι πως όσο ήμουν νέος είχα δίπλα μου έμπειρους παίκτες που με βοήθησαν πολύ. Θέλω να κάνω το ίδιο κι εγώ με τους συμπαίκτες μου. Θέλω να ξεκινήσω και να δω πόσο καλοί είναι. Έχω ακούσει εξαιρετικά λόγια, τόσο για τους παίκτες, αλλά γενικά για την ακαδημία του ΠΑΟΚ. Θέλω να δουλέψουμε μαζί με τους νέους παίκτες και να έρθουν κι άλλοι στην πρώτη ομάδα».

Δείτε παρακάτω το video με τις δηλώσεις του:


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία