Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Εύκολο διπλό επί του Ολυμπιακού και με εννέα παίκτες!

Δημοφιλή

Πριν τη ρεβάνς του 1988 με τη Νάπολι, ο ΠΑΟΚ καλούνταν να αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό. Ο Σκαρτάδος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού κι ο Ρίνους Ίσραελ είχε προτιμήσει να τον προφυλάξει ενόψει του δεύτερου αγώνα με την ομάδα του Μαραντόνα. Το παιχνίδι είχε κριθεί στο 56΄ με το γκολ του Μπορμπόκη, που εκμεταλλεύτηκε προσπάθεια του Αλεξανδρίδη από τη δεξιά πλευρά. Οι δύο ομάδες αγωνίζονταν από το 40΄ με δέκα παίκτες (ο διαιτητής Χαρλαβάνης απέβαλε τους Φούνες και Λαγωνίδη), ενώ ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες (στο 81΄ αποβλήθηκε ο Καραγεωργίου).

Για τον ΠΑΟΚ, πάντως, η νίκη είχε έρθει μάλλον εύκολα, αφού οι γηπεδούχοι είχαν απειλήσει μόνο με το δοκάρι του Τσιαντάκη προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. «Το σκορ θα μπορούσε να ήταν και 3-1 υπέρ μας» δήλωνε ο Ίσραελ, που έβλεπε την ομάδα του μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές να μοιράζεται την κορυφή της βαθμολογίας-μαζί με τους Άρη και Εθνικό-με έξι βαθμούς.

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η διεξαγωγή της αναμέτρηση της 2ας Οκτωβρίου 1988 είχε βρεθεί στον αέρα την παραμονή του αγώνα. Στο Ολυμπιακό στάδιο είχε προγραμματιστεί για τις 3 Οκτωβρίου μεγάλη συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας για τα 40 χρόνια από τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Νταλάρας, Σπρίνγκστιν, Στινγκ) και πίσω από μια εστία είχε στηθεί το σκηνικό με τις σιδηροκατασκευές). Στον Ολυμπιακό θυμήθηκαν τελευταία στιγμή να θέσουν θέμα αναβολής του αγώνα, αν και η πραγματική αιτία ήταν οι τραυματισμοί των Μητρόπουλου, Ντέταρι και Φούνες. Οι δύο τελευταίοι συμπεριελήφθησαν τελικά από τον Γιάτσεκ Γκμοχ στην αρχική ενδεκάδα και, μάλιστα, για τον Ούγγρο μεσοεπιθετικό εκείνη ήταν και η παρθενική του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα, στη σύσκεψη που έγινε μια μέρα πριν το ματς (κι ενώ η αποστολή είχε ήδη καταλύσει σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας).

«ΝΤΟΥ» ΑΠΟ ΚΟΣΚΩΤΑ ΣΕ ΧΑΡΛΑΒΑΝΗ

Από τα παραλειπόμενα εκείνου του αγώνα και το …ντου των αδελφών Κοσκωτά (Γιώργου και Σταύρου) στα αποδυτήρια των διαιτητών στη διάρκεια του ημιχρόνου, σε μια προσπάθεια επηρεασμού του Χαρλαβάνη.

Μεταξύ των 70 χιλιάδων θεατών είχαν βρεθεί και επτά χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες. Η σύγκριση με το σήμερα προκαλεί μελαγχολία. Πριν 35 χρόνια συνυπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ χωρίς καν να υπάρχουν κενές ζώνες, κάτι που στις ημέρες μας ακούγεται αδιανόητο…

 


Τελευταία νέα

«Δεν θέλει να φύγει από την Λίβερπουλ ο Σαλάχ»

Δεν σκέφτεται να φύγει από τη Λίβερπουλ ο Σαλάχ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Athletic ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν σκέφτεται...

Στην ίδια κατηγορία