Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Εχει την ευκαιρία με Μπενφίκα»

Δημοφιλή

Ο Ντάνιελ Φερνάντεζ έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα σε περισσότερες από δέκα ομάδες και σε έξι διαφορετικές χώρες, ωστόσο, γεγονός είναι ότι έχει συνδέσει την καριέρα του κυρίως με τον ΠΑΟΚ.

Όχι μόνο γιατί με το Δικέφαλο έχει παίξει σε περισσότερα παιχνίδια (ακριβώς 100) σε σύγκριση με κάθε άλλη ομάδα, αλλά και γιατί στην Τούμπα, όπου έφθασε τον Ιανουάριο του 2004 σε ηλικία μόλις 20 χρόνων κατάφερε ν’ αναδειχθεί και να εξελιχθεί, παίρνοντας μεταγραφή το Μάιο του 2008 για την Μπουντεσλίγκα και την Μπόχουμ.

Την τελευταία διετία ο Φερνάντεζ βρίσκονταν στην Πορτογαλία, φορώντας τη φανέλα της Φαρένσε. Μέχρι που τον περασμένο μήνα αποδέχτηκε την πρόταση της Τάρξιεν, μετακομίζοντας στη Μάλτα. Σε λίγες ημέρες (25 Σεπτεμβρίου) θα κλείσει τα 37 του χρόνια. Τι σκέφτεται για το μέλλον του o Πορτογάλος τερματοφύλακας; «Θα συνεχίσω να παίζω για άλλα ένα-δύο χρόνια και μετά θα σταματήσω. Εκτός κι αν βρω κάτι καλό, που θα τραβήξει την προσοχή μου. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου φέρει η επόμενη ημέρα. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι καλό είναι ανοίγεις το δρόμο για τους νεότερους σε ηλικία παίκτες» σημειώνει στη FORZA.

Μετά από δύο χρόνια, ο ΠΑΟΚ συναντά ξανά στο δρόμο του την Μπενφίκα. Πώς περιμένεις να εξελιχθεί το παιχνίδι;

«Δεν συμφωνώ με όσους έχουν ήδη… ξεγράψει τον ΠΑΟΚ στη μάχη του με την Μπενφίκα. Προέρχεται από μια κακή -για αυτήν –σεζόν στην Πορτογαλία, όπου, πραγματικά… ‘πόνεσε΄ πολύ, έζησε ένα δράμα. Εφερε πίσω τον παλιό της προπονητή, τον Ζόρζε Ζεσούς, δαπάνησε πολλά χρήματα για καινούριους ποδοσφαιριστές, αλλά, σίγουρα, δεν θα είναι έτοιμη, όταν θα παίξει στην Τούμπα, έχοντας δώσει νωρίτερα μόνο φιλικά παιχνίδια. Ασφαλώς και ο ΠΑΟΚ θα έχει δύσκολο έργο, η Μπενφίκα είναι ένας μεγάλος και φημισμένος σύλλογος, αλλά κι ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία του να νικήσει και να συνεχίσει την πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μην ξεχνάμε ότι έχει στον πάγκο του τον Φερέιρα, που ξέρει καλά την Μπενφίκα και μπορεί να μεταφέρει στους παίκτες του όλα όσα πρέπει να προσέξουν στο παιχνίδι της πορτογαλικής ομάδας».

Αναφέρθηκες στον Φερέιρα, τον οποίο ο ΠΑΟΚ εμπιστεύεται για τη νέα σεζόν, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα για την ομάδα δεν ήταν πέρσι τα επιθυμητά.

«Δεν έχει μεγάλη σημασία να κοιτάζουμε πίσω, σημασία έχει το παρόν και το μέλλον. Ναι, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πέρσι την αναμενόμενη πορεία, αλλά φέτος άρχισε καλά, απέκλεισε την Μπεσίκτας και προχωράει στην Ευρώπη. Ο Φερέιρα έχει ικανότητες σαν προπονητής, ξέρω ότι του αρέσει η πολύ και σκληρή δουλειά και, έχοντας την εμπειρία του προηγούμενου χρόνου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, θα έχει την ευκαιρία να δείξει το έργο του».

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν ο ΠΑΟΚ είχε στο παιχνίδι με την Μπενφίκα και την υποστήριξη των φιλάθλων του;

«Κατ΄ αρχήν είναι στα υπέρ του ΠΑΟΚ το ότι θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στην Μπενφίκα σε μονό παιχνίδι, το οποίο, μάλιστα, θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Σε διπλά παιχνίδια, συνήθως επικρατεί το φαβορί. Από την άλλη, είναι γεγονός ότι κανείς παίκτης στον κόσμο δεν θέλει να παίζει μπροστά σε άδειες εξέδρες. Πόσο μάλλον στον ΠΑΟΚ, που έχει μια πολύ «ζεστή» έδρα. Συμβαίνει, όμως, και το άλλο. Παίζοντας χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες, μπορεί να είσαι και πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι σου, ν΄ αποδίδεις καλύτερα, χωρίς να επηρεάζεσαι από τις αντιδράσεις της κερκίδας».

*Στην Ελλάδα, εκτός από τον ΠΑΟΚ, ο Φερνάντεζ θήτευσε και σε Ηρακλή, Παναθηναϊκό, Πανσερραϊκό, ΟΦΗ και Πανθρακικό. Εχει αγωνιστεί επίσης στα πρωταθλήματα της Ρουμανίας (με την Κλουζ), της Ολλανδίας (με την Τβέντε), της Νορβηγίας (με τη Λίλεστρομ) και της Πορτογαλίας (με τη Φαρένσε). Βίωσε και την εμπειρία του πρωταθλήματος των ΗΠΑ, αγωνιζόμενος στους Σκόρπιονς Σαν Αντόνιο και στη Ράγιο.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE απεργεί!

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ...

Στην ίδια κατηγορία