Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Ρωμανίδης: Πρωταθλητής ετών… 17!

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ αποτελεί τον… μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδας τα τελευταία χρόνια στην πάλη, επιβεβαιώνοντας το και στο πρόσφατο Πανελλήνιο στην Αθήνα. Μια από τις μεγάλες ελπίδες του Δικεφάλου είναι ο Δημήτρης Ρωμανίδης, που στα 17 του χρόνια κατάφερε να κατακτήσει το Χρυσό. Ο ταλαντούχος αθλητής μιλά στη FORZA για τη μεγάλη του επιτυχία, αλλά και για τους στόχους και τα όνειρα του.

Πως ένιωσες κατακτώντας το χρυσό στο πρωτάθλημα ανδρών, μόλις στα 17 σου χρόνια;

«Ήταν κάτι ξεχωριστό για εμένα. Είναι πολύ διαφορετικό το Πανελλήνιο ανδρών από αυτό των εφήβων και των παίδων και είναι πολύ διαφορετικό να βγαίνεις πρώτος σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος που στα 17 μου κατάφερα να κατακτήσω το Χρυσό σε επίπεδο ανδρών».

Τι σκέφτεσαι όταν μπαίνεις σε έναν αγώνα, έχοντας να αντιμετωπίσεις κάποιον αρκετά μεγαλύτερο και πιο έμπειρο;

«Είναι σπάνιο να πετυχαίνεις σε τόσο μικρή ηλικία, πρόκειται για πολύ δύσκολο και δυναμικό άθλημα. Ασχολούμαι με την πάλη από τα έξι μου χρόνια, έχω δουλέψει σκληρά για περίπου δώδεκα χρόνια. Δεν κοιτάω ποτέ ποιος είναι ο αντίπαλος μου και πόσο μεγαλύτερος μπορεί να είναι. Φυσικά δεν υποτιμώ κανέναν, αλλά μπαίνω για να κάνω το παιχνίδι μου μέχρι το τέλος, ανεξαρτήτως αντιπάλου».

Πως είναι να είσαι μέλος αυτής της ομάδας;

«Είμαι ο πιο μικρός σε επίπεδο ανδρών. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ δεμένη ομάδα. Σκέψου το νιώθω αυτό παρότι μένω στη Δράμα, και έρχομαι ανά διαστήματα στη Θεσσαλονίκη για προπονήσεις. Τα παιδιά τα ήξερα πριν ενταχθώ στην ομάδα, πριν από τρία χρόνια, και με έχουν αγκαλιάσει όλοι με τον καλύτερο τρόπο. Ένιωσα οικεία. Σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω και τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και τον κύριο Μάλλιο, που είναι δίπλα μας σε κάθε μας βήμα».

Ο ΠΑΟΚ είναι σχεδόν μόνιμα ο πρωταθλητής Ελλάδας. Ποιο είναι το μυστικό σας;

«Το μυστικό της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά και η ψυχολογία που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Είμαστε πολύ δυνατοί σε αυτά τα κομμάτια. Κάθε χρόνο, δεν σταματάει ποτέ αυτό. Δουλεύουμε σκληρά, το αγαπάμε και κάθε χρόνο παλεύουμε για να μείνουμε στην κορυφή».

Πόσο εύκολο είναι να είσαι μέλος της ομάδας, μένοντας μόνιμα στη Δράμα;

«Επειδή ακόμα πηγαίνω σχολείο, φέτος είμαι στην τρίτη Λυκείου, δεν είναι εύκολο να βρίσκομαι συχνά στη Θεσσαλονίκη, αλλά το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Έτσι κι αλλιώς, προπονούμαι καθημερινά κι εδώ στη Δράμα. Έχω δώσει γενικότερα βάση στον αθλητισμό, από μικρή ηλικία τον έβαλα σε πρώτο πλάνο».

Όντας ακόμα στην αρχή, πως βλέπεις το μέλλον του στον χώρο; Τι ονειρεύεσαι;

«Είτε σαν αθλητής, είτε σαν προπονητής, στόχος και όνειρο μου είναι να ασχοληθώ και να βιοπορίζομαι από την πάλη. Στην αθλητική μου καριέρα, ακόμα δεν έχω πετύχει τίποτα. Ήταν απλά ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα, θέλω να πετύχω πολλά πράγματα ακόμα. Ο μεγάλος στόχος, αυτό που θέλω να πετύχω, είναι η Ολυμπιάδα».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Κάποιες ημέρες μπορεί να χρειαστεί να ξυπνήσω νωρίτερα, πριν το σχολείο, για να κάνω μια προπόνηση μόνος μου, περίπου 40 λεπτά. Εναλλακτικά, μετά το σχολείο θα πάω για τρέξιμο, ενώ το απόγευμα είναι η στάνταρ προπόνηση μου, αποκλειστικά στην πάλη. Αυτό είναι το πρόγραμμα μου κάθε μέρα. Το Σάββατο το πρόγραμμα είναι παρόμοιο, εκτός από το σχολείο, ενώ την Κυριακή ξεκουράζομαι».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Θα περάσω σίγουρα χρόνο με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Είτε θα ψήσουμε, είτε θα πάω στο γήπεδο για να ποδόσφαιρο. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο, και στην πρώτη ευκαιρία θα παρακολουθήσω παιχνίδια εδώ στο τοπικό της Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ακόμη ένα βραβείο στην συλλογή του Κωνσταντέλια

Kορυφαίος στη μεγάλη νίκη- ανατροπή του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, με τον κόσμο του Δικεφάλου...

Στην ίδια κατηγορία