Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δεν τα κατάφερε στην Πάτρα ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Με ήττα θα κλείσει την χρονιά ο ΠΑΟΚ που δεν τα κατάφερε στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα και γνώρισε την ήττα με 80-73, για την 12η αγωνιστική της Basket League.

Ο Δικέφαλος βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, με τους Πατρινούς να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο κατόρθωσαν οι «ασπρόμαυροι» να πάρουν προβάδισμα, ωστόσο η ευστοχία του Προμηθέα στα μακρινά σουτ σε συνδυασμό με την αστοχία του ΠΑΟΚ, έφεραν την ήττα για τους Θεσσαλονικείς.

Κακή εκκίνηση για τον ΠΑΟΚ

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Μπελιάουσκας, Γκίλμορ και Άλστον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Καλύτερα μπήκε στο Δ. Τόφαλος ο Προμηθέας, ο οποίος βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 5-0 στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης. Ο Άντριου Χάρισον μείωσε κερδίζοντας γκολ-φάουλ, ωστόσο ο Λίνος Χρυσικόπουλος με τρίποντο έφερε και πάλι τη διαφορά στους πέντε (8-3).

Με βολές του Χάρισον και τους Μπελιάουσκας ο Δικέφαλος μείωσε στους τρεις (10-7), ωστόσο ο Ρέινολντς με μακρινό σουτ κατάφερε και πάλι να αυξήσει το προβάδισμα των Πατρινών. Ο Λιθουανός γκαρντ μείωσε και πάλι στους δύο (10-8) χάρη σε εύστοχο τρίποντο από την γωνία.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου «έριξε» στη μάχη τον Κόφι, ο οποίος με διαδοχικά καλάθια έβαλε την ομάδα του στο +4 (17-13) τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Στέφενς με μία βολή διαμόρφωσε το 20-16 της πρώτης περιόδου.

Μπήκε καλά, αλλά έμεινε πίσω

Με καλάθια του Φρίντρικσον και του Σμιθ ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ mateco να ισοφαρίζει σε 20-20. Ο Ρέινολντς μπροστά να ευστόχησε από μακριά, αλλά ο Μαργαρίτης έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα (23-24) στους «ασπρόμαυρους» μετά από 13 αγωνιστικά λεπτά.

Με δύο καλάθια του Κάουαν κι ένα τρίποντο του Χέιλ οι Πατρινοί βρέθηκαν στο +5 (31-26) στα μισά του δεκαλέπτου. Η επιθετική ορμή και ευστοχία των γηπεδούχων δημιούργησε προβλήματα στον Δικέφαλο λίγα λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Ετσενίκε και ο Χέιλ δήλωσαν «παρόντες» και με προσωπικές ενέργειες έφτασαν τη διαφορά στους δέκα (40-30).

Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού δεν κατάφεραν να σκοράρουν για τρία αγωνιστικά λεπτά, δίνοντας το δικαίωμα στον Προμηθέα να πάρει σημαντικό προβάδισμα στο παιχνίδι. Ο Σμιθ σκόραρε στην εκπνοή του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 40-33.

Στο +11 οι Πατρινοί

Τρία τρίποντα σε 2.5 λεπτά πέτυχαν οι Πατρινοί με τον Ρέινολντς και τον Κόνιαρη, φτάνοντας στο +14 (49-35). Ο ρυθμός του αγώνα ήταν «τρελός» στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει στους επτά (49-42) μέσα στα επόμενα δύο λεπτά.

Βελτιωμένη ήταν η αγωνιστική εικόνα του Τζάστιν Άλστον στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο φορτώθηκε με τέσσερα προσωπικά φάουλ και γι’ αυτό πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Σχεδόν δύο λεπτά έμειναν χωρίς καλάθι οι φιλοξενούμενοι, με τον Προμηθέα να εκτελεί με ευστοχία βολές και να αυξάνει τη διαφορά του στους 11 (60-49) στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου. Με ωραία ομαδική συνεργασία και εκτελεστή τον Μιχάλη Τσαϊρέλη διαμορφώθηκε το 60-51 του τρίτου δεκαλέπτου.

Δεν έκανε το… θαύμα ο Δικέφαλος

Η διαφορά των 11 πόντων παρέμειναν και στα πρώτα λεπτά του τελευταίου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να είναι αρκετά άστοχος στο περιφερειακό σουτ. Αυτό έδωσε το πλεονέκτημα στους γηπεδούχους να φτάσουν και πάλι στο +14 με τον Κάουαν να σκοράρει από μακριά και τον Τακιανό να ζητά εσπευσμένα τάιμ άουτ επτά λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Άλστον αποχώρησε με πέμπτο προσωπικό φάουλ έξι λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα, κάτι που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερα τα πράγματα. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά, με τον Μαργαρίτη να κάνει υπερπροσπάθεια και στα δύο μέρη του παρκέ, ωστόσο αυτό δεν έφτανε.

Με πέμπτο φάουλ φορτώθηκε και ο Άντριου Χάρισον στο τελευταίο λεπτό του ματς. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε τελικά με 80-73 στην Πάτρα και βρίσκεται στο 7-6 πλέον στην Basket League.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, όταν ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Τόφας Μπούρσα στο Game 1 των Play in του Basketball Champions League.

ΠΑΟΚ – Προμηθέας: 80-73

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φρίντρικσον, Χάρισον, Μπελιάουσκας, Γκίλμορ, Άλστον

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 20-16
2η: 20-17
3η: 20-18
4η: 20-22

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 40-33, 60-51, 80-73


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία