Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ανταγωνιστικός για ένα δεκάλεπτο ήταν ο ΠΑΟΚ mateco απέναντι στον Ολυμπιακό για το Game 2 της ημιτελικής σειράς της Basket League.

Ο Δικέφαλος γνώρισε νέα ήττα με σκορ 77-97 και πλέον η σειρά είναι στο 2-0. Από τους «ασπρόμαυρους» ξεχώρισαν οι Φράνκε και Ράιλι, με 18 και 27 πόντους αντίστοιχα.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Δικεφάλου στον αγώνα, αφού ο Γιαννίκ Φράνκε βρήκε διαδοχικά τρίποντα, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Οι πειραιώτες απάντησαν με Βεζένκοφ και Φαλ, παίρνοντας προβάδισμα στο παιχνίδι στα μισά της περιόδου (8-12).

Ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς καλάθι για περίπου δύο λεπτά, ωστόσο ήρθε ο Τζέιλεν Ράιλι να ξεμπλοκάρει επιθετικά την ομάδα. Ο Δικέφαλος έτρεξε σερί 8-0 με καλάθια των Ράιλι, Ρένφρο και Σαλούστρο, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να πάρει τάιμ άουτ.

Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, οι «ασπρόμαυροι» ήταν μπροστά με δύο πόντους (19-17), με τον Ράιλι να πετυχαίνει τρίποντο σε κομβικό χρονικά σημείο. Ο Κώστας Σλούκας έδωσε ξανά στους «ερυθρόλευκους» το προβάδισμα στα τελευταία δευτερόλεπτα για το 21-24 της πρώτης περιόδου.

Με ένταση ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν μπορούσε να δεχθεί πως ο Φράνκε πέτυχε γκολ-φάουλ. Μάλιστα, στη συνέχεια έδειξε τον προκλητικό του χαρακτήρα, αφού μίλησε προς τον κερκίδα, προκαλώντας αποδοκιμασίες στο γήπεδο.

Επιθετικά δεν ήταν καλή η παρουσία των «ασπρόμαυρων», καθώς μετά από τέσσερα λεπτά είχαν πετύχει μόλις δύο πόντους (26-37), δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προσπεράσει με 11.

Τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο η διαφορά είχε εκτοξευτεί στους 16 (29-45), με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει διαδοχικά καλάθια από τον Ολλανδό γκαρντ.

Η διαφορά έφτασε και τους 20 (34-54), ωστόσο ο Τζέιλεν Ράιλι προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά τους γηπεδούχους, βελτιώνοντας την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 41-56.

Συντριπτική υπεροχή του Ολυμπιακού στα ριμπάουντ, αφού είχε 20 στο πρώτο ημίχρονο. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ είχε μόλις επτά, έχοντας σαφές πρόβλημα. Παράλληλα, ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης με 63% ποσοστό ευστοχίας στο δίποντο και 36% στο τρίποντο, ενώ οι Πειραιώτες είχαν 76% και 50% αντίστοιχα.

Εξαιρετική εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ο ΠΑΟΚ, καθώς πέτυχε διαδοχικά καλάθια ροκανίζοντας τη διαφορά στους 11 (46-57) χάρη στους Φράνκε και Ράιλι.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν ξανά έδαφος στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου με τον Γουόκαπ και τον Βεζένκοφ, που έβαλαν μπροστά την ομάδα τους με 18 πόντους (49-67).

Έλλειψη συγκέντρωσης και αδυναμία στο σκοράρισμα έδειξε ο Δικέφαλος στο τρίτο μέρος του αγώνα, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να έχει τους παίκτες να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου η διαφορά ήταν στους 22 (51-73). Ο Χαντς σκόραρε στο φινάλε της περιόδου από τα 6,75 για το 61-79 του τρίτου μέρους.

Ο Χαντς συνέχισε το παιχνίδι από εκεί που το άφησε, πετυχαίνοντας τρίποντο στα πρώτα δευτερόλεπτα. Έντονος ήταν ο ρυθμός του αγώνα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τον κόσμο να ξεσηκώνεται στις κερκίδες.

Στα μισά της τέταρτης περιόδου ο ΠΑΟΚ mateco είχε φορτωθεί με πέντε ομαδικά, με το ένα εξ αυτών να είναι ανάποδο σφύριγμα της Τσαρούχα σε φάση ανάμεσα στον Πάπας και τον Ράιλι.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, διότι ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα 16 πόντων (69-85) και την ομάδα του Τακιανού να έχει φορτωθεί με πέντε ομαδικά φάουλ από νωρίς.

Οι Πειραιώτες, τελικώς, κέρδισαν με σκορ 77-97.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Κυριακή 28/5 στις 19:05 για το Game 3 των ημιτελικών.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: 77-97

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρος, Μαργαρίτης, Ρένφρο

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 21-24
2η: 20-32
3η: 20-23
4η: 16-18

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 41-56, 61-79, 77-97


Τελευταία νέα

Μία τριπλέτα αγώνων στο «σπίτι» του

Την προ τελευταία του εκτός έδρας αναμέτρηση πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ στο «Αθανάσιος Διάκος» με τη Λαμία για την έβδομη αγωνιστική...

Στην ίδια κατηγορία