Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τακιανός: «Πιο ανταγωνιστικοί στο επόμενο ματς»

Δημοφιλή

Με σκορ 77-97 ολοκληρώθηκε το Game 2 της ημιτελικής σειράς, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0 στη σειρά και να έχει σαφές προβάδισμα.

Ο κόουτς των «ασπρόμαυρων», Φώτης Τακιανός, μίλησε για την εικόνα της ομάδας στη σημερινή (25/5) αναμέτρηση, αλλά και το επόμενο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (28/5).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Σήμερα ήταν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τον Ολυμπιακό. Είχαμε ως στόχο απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα να φανούμε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί γίνεται. Το καταφέραμε στην αρχή του παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια που η ομάδα είχε τη συγκέντρωσή της, όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι, είναι ευδιάκριτο πως το υψηλό παιχνίδι του Ολυμπιακού με ταχύτητα, σπρώχνουν τον αντίπαλο να σπαταλήσει μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Όταν η ομάδα ξοδεύει τέτοια αποθέματα ενέργειας δεν μπορεί να πάρει σωστές αποφάσεις.

Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ποιότητα κάτω από το καλάθι. Προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε με την τακτική μας και καταφέραμε να περιορίσουμε την ταχύτητα του Ολυμπιακού και να φτάσουμε τη διαφορά στους δέκα πόντους. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τις καλές περιόδους του 40λεπτου και να εστιάσουμε ώστε να φανούμε πιο έτοιμοι και ανταγωνιστικοί στο επόμενο ματς».

Για τις κακές περιόδους της ομάδας:

«Σε κάποιες αποφάσεις το παιχνίδι ήταν περισσότερο προσωποκεντρικό παρά ομαδικό. Όταν ο παίκτης αναγκάζεται να ξοδέψει σωματικές δυνάμεις, οι αποφάσεις του δεν είναι σωστές. Ίσως φάνηκε προς τα έξω ότι υπήρχε διάθεση οι παίκτες να αγωνιστούν μη ομαδικά, αλλά δεν νομίζω ότι συνέβη αυτό».

Για την επίδοση του Χαντς το τελευταίο διάστημα:

«Η εμφάνιση του Χαντς κρίνεται από αυτόν που την αξιολογεί. Θεωρώ ότι οι αποφάσεις των παικτών έχουν να κάνουν και με την καθοδήγηση αλλά και με το ένστικτο. Στην ομάδα έχουμε παίκτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν περισσότερο το ένστικτο από την λογική. Κάποιες φορές όταν κάποιοι παίκτες είναι περισσότερο του ενστίκτου υπάρχουν άσχημες επιλογές. Δεν μπορεί μέσα σε ένα 40λεπτο να υπάρχουν μόνο σωστές επιλογές».

Για το αν πόνταρε στο άδειασμα του Ολυμιακού:

«Αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε αν είχαμε ομάδα στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα από την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι δύο ομάδες δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, έχουν χαώδη διαφορά».


Τελευταία νέα

Με πέντε ιταλικές ομάδες το νέο Champions League

Η Ιταλία εξασφάλισε μία από τις πρώτες δύο θέσεις στον συντελεστή της UEFA για το 2024 και ως εκ...

Στην ίδια κατηγορία