Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δεν είναι σίγουρος ο τελικός στην Κύπρο! – Τι είπε ο Μπαλτάκος

Δημοφιλή

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στην Κύπρο και το ΓΣΠ, στις 20 Μαΐου, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, να μιλά στην κάμερα του Open, εξηγώντας τους λόγους αυτής της επιλογής. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σημείωσε ότι αυτή η επιλογή δεν έχει να κάνει τόσο με την αποφυγή πιθανών επεισοδίων, όσο με την επιθυμία που έδειξε η κυπριακή ομοσπονδία να διοργανώσει τον τελικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ο τελικός θα γίνει τελικά στην Κύπρο 20 Μάϊου, ημέρα Σάββατο. Είναι η προηγούμενη των εκλογών στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να το κάνουμε, απαγορεύεται από τον νόμο. Θα γίνει σε ένα Στάδιο χωρητικότητας 23 χιλιάδων φιλάθλων περίπου, πιστεύω πως θα έχει απόλυτη και μεγάλη επιτυχία.

Εάν βάζαμε τον τελικό 27 Μαϊου, οι ομάδες θα είχαν 14 ημέρες κενό. Τώρα, βάζοντας τον τελικό μόλις πέντε ημέρες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, αυτό βοηθάει τις ομάδες για αφήσουν μετά ελεύθερους τους παίκτες, καθώς ακολουθεί και η προετοιμασία.

Ο λόγος που πάμε στην Κύπρο δεν είναι τόσο τα επεισόδια, που δεν ξέραμε εάν θα γίνουν σίγουρα και ευχόμασταν και ευχόμαστε να μην γίνουν, αλλά υπάρχει και ένα θέμα ευρύτερο.

Η Κύπρος, ο κυπριακός ελληνισμός και ιδιαίτερα η κυπριακή ομοσπονδία, με ανθρώπους της οποίας βρισκόμουν μαζί τις προηγούμενες ημέρες στη Λισαβόνα για την εκλογή του προέδρου της UEFA , μετά ιδιαίτερης επιθυμίας θέλανε να πάμε στην Κύπρο και να παίξουμε τον τελικό εκεί.

Αυτό που θέλουμε είναι ο τελικός να πετύχει οργανωτικά, να μην γίνουν επεισόδια, να παιχθεί το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο και να κερδίσει ο καλύτερος.

Εμείς έχουμε συμφωνήσει με την ΚΟΠ. Πρέπει να υπάρξουν και άλλες διαδικασίες γιατί και η Αστυνομία πρέπει να πει την άποψή της. Δεν έχουμε ακόμη κάποια εξέλιξη. Όταν απαντήσει εάν μπορεί να τον αστυνομεύσει, τότε θα γίνει. Αν δεν δώσει άδεια, δεν μπορεί να γίνει αγώνας. Αυτό ισχύει σε κάθε χώρα και πόλη. Η ΚΟΠ θα κάνει τις σχετικές ενέργειες, φαντάζομαι εντός των προσεχών ημερών. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά περιμένουμε το τυπικό.

«Από πέρσι τον Ιούλιο όταν είχα εκλεγεί, είχαμε πει ότι ο τελικός πρέπει να γίνεται και εκτός Ελλάδας οπουδήποτε υπάρχει ελληνισμός. Πρώτη επιλογή ήταν η Κύπρος και επειδή είναι η πρώτη φορά που παίρνει η ΕΠΟ μια τέτοια απόφαση.

Έπρεπε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις, γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο να γίνει στην Αυστραλία ή σε κάποια άλλη χώρα που υπάρχουν αρκετοί Έλληνες. Μιλήσαμε και με την αγγλική Ομοσπονδία για τον τελικό, το δέχθηκαν όμως εμείς προτιμήσαμε την Κύπρο. Σκεφτήκαμε ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνισμού είναι στην Κύπρο και είναι και το πιο εύκολο».


Τελευταία νέα

Τρομερός Πόρτερ: «Δεν θα ξεχάσω τον ΠΑΟΚ»

Τρομερός Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στην τελευταία του αγωνιστική υποχρέωση με τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό στο PAOK Sports Arena...

Στην ίδια κατηγορία