Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Χρύσα Κιλαζίδου: «Φέτος χτυπηθήκαμε από την ατυχία…»

Δημοφιλή

Δύσκολη και παράξενη είναι η φετινή χρονιά για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ, που έχει χτυπηθεί από αρκετούς και σοβαρούς τραυματισμούς. Ένα από τα τελευταία «θύματα» είναι η Χρύσα Κιλαζίδου. Η αρχηγός του Δικεφάλου θα μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, και στέλνει το δικό της μήνυμα μέσα από τη FORZA.

Πως είσαι μετά τον σοβαρό σου τραυματισμό, που σε αφήνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα;

«Δυστυχώς έχω υποστεί έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο μου, ο οποίος ήρθε σε μια ανύποπτη κι απρόσμενη φάση μέσα στο παιχνίδι με τον Νέο Ηρακλή. Τα αποτελέσματα έδειξαν ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ξέρω ότι μέσα στη ζωή ενός αθλητή υπάρχουν οι τραυματισμοί κι έτσι προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη».

Τι περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή σου στην αγωνιστική δράση;

«Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, πιστεύω ότι σε περίπου έξι μήνες θα έχω ολοκληρώσει την αποκατάσταση μου, και θα είμαι έτοιμη για να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Ξέρω ότι πρόκειται για μια μακρά η διαδικασία της αποκατάστασης, αλλά είμαι αισιόδοξη πως όλα θα πάνε καλά».

Πως προσπαθείς να αντιμετωπίσεις αυτή την εξέλιξη; Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις;

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι τραυματισμοί και γενικότερα οι ατυχίες, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Το θέμα είναι να βρίσκουμε τη δύναμη να τα ξεπερνάμε. Πρέπει να χρησιμοποιείς τον πόνο ως καύσιμο, να σε παρακινεί για να επιστρέψεις ακόμα πιο δυνατή.  Είναι απαραίτητο να θυμάσαι ότι οι τραυματισμοί στον αθλητισμό είναι αναπόφευκτοι, αλλά ο πόνος που φέρνουν είναι σχεδόν πάντα παροδικός».

Πηγαίνοντας στο αγωνιστικό. Πως βλέπεις τη φετινή προσπάθεια της ομάδας και που θεωρείς ότι οφείλονται τα σκαμπανεβάσματα που έχει παρουσιάσει;

«Η πορεία της ομάδας μας τη φετινή χρονιά είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Γενικότερα έχουμε χτυπηθεί ως σύνολο από αρκετούς τραυματισμούς, και μάλιστα σοβαρούς, οπότε είναι κι αυτός ένας λόγος που δεν έχουμε χαρεί την τρέχουσα σεζόν όπως θα θέλαμε. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την υγεία, και δυστυχώς είχαμε μεγάλη ατυχία σε αυτό το κομμάτι φέτος. Όσον αφορά το αγωνιστικό, θα έλεγα ότι αναλογικά με όλα τα παραπάνω δεδομένα, τα έχουμε πάει αρκετά καλά».

Πως είναι να είσαι αρχηγός σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ και μια από τις πλέον έμπειρες στο ρόστερ;

«Τη φετινή σεζόν ήμουν η μεγαλύτερη ηλικιακά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αν και μόλις στα… 27 μου χρόνια! Γενικότερα σαν ομάδα έχουμε μικρό μέσο όρο ηλικίας. Αυτό από τη μία μας έδινε ενέργεια, αλλά από την άλλη υπήρχε ένα έλλειμα εμπειρίας, σε κάποια συγκεκριμένα κομμάτια. Νομίζω ότι τα κορίτσια έδιναν το 100% σε κάθε παιχνίδι, είχαν όρεξη για μπάσκετ, θέληση για να μάθουν και να ακούσουν. Αυτό είναι το σημαντικότερο νομίζω».

Πως διαμορφώνεται η καθημερινότητα σου με τα νέα δεδομένα;

«Σίγουρα ένας τέτοιος τραυματισμός επηρεάζει την καθημερινότητα σου, πέραν του αθλητισμού. Πλέον έχω μπροστά μου μια μακρά και δύσκολη περίοδο αποκατάστασης και θέλει υπομονή και επιμονή. Θεωρώ πως τα διαθέτω όλα αυτά, και είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα κυλήσουν κατ’ ευχή».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Μου αρέσει στον ελεύθερο μου χρόνο να ξεφεύγω. Θέλω να βγαίνω με τους φίλους μου, να  περνάμε χρόνο μαζί, από φαγητό μέχρι… ποτό, αναλόγως με τη διάθεση. Εναλλακτικά, απολαμβάνω να μένω στο σπίτι και να περνάω χρόνο με τον γάτο μου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Συννεφιασμένος καιρός με τοπικές βροχές τη Μεγάλη Τετάρτη

Τη Μεγάλη Τετάρτη (30/4), αναμένεται συννεφιά και τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη...

Στην ίδια κατηγορία