Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χάθηκε η πρωτιά για τον ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ mateco στην Aleksandar Nikolic Hall για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League.

Ο Δικέφαλος έλεγχε την αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο η Χάποελ Ιερουσαλήμ έκανε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο και τελικά κέρδισε με 71-61.

Έτσι, οι «ασπρόμαυροι» έχασαν το παιχνίδι και την πρωτιά στον 7ο όμιλο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα διεκδικήσουν την προνομιούχα δεύτερη θέση απέναντι στην Γαλατασαράι.

Καλό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζας, Γκίλμορ και Άλστον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Με ένα μεγάλο τρίποντο του Σταύρου Σχίζα ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Βελιγράδι, ενώ στη συνέχεια σκόραρε και ο Γκίλμορ για το 0-5. Οι τυπικά γηπεδούχοι αντέδρασαν στο καλό ξεκίνημα του Δικεφάλου με τον Σπίντι Σμιθ να πετυχαίνει τρίποντο-φάουλ στο τρίτο λεπτό του αγώνα, μειώνοντας τη διαφορά στον πόντο (4-5).

Τόσο ο Κένταλ Σμιθ και ο Σχίζας, όσο και Σχίζας σκόραραν για τους «ασπρόμαυρους», ωστόσο η Χάποελ πήρε το προβάδισμα στο ματς με Μπλέιζερ και Σ. Σμιθ (11-9). Ο Μάικλ Γκίλμορ έφερε το ματς στα ίσα (12-12) περίπου 1.5 λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Με Τζόνσον πήρε το προβάδισμα η ισραηλινή ομάδα, ωστόσο ο Τσαϊρέλης ισοφάρισε στην τελευταία φάση της περιόδου για το 16-16.

Η Χάποελ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Τζόνσον, Λεμάρ και Ράντολφ να σκοράρουν, ανεβάζοντας τη διαφορά στους έξι (24-18). Μόλις δύο πόντους βρήκε ο Δικέφαλος σε τέσσερα αγωνιστικά λεπτά κι αυτοί προέρχονταν από τη γραμμή των βολών. Η Χάποελ δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την αστοχία των «ασπρόμαυρων» φτάνοντας στο +8, ωστόσο ο Γκίλμορ ευστόχησε ξανά πίσω από τα 6.75 μειώνοντας σε 26-21 στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Χαμηλός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ mateco να μένει, όμως, πίσω στο σκορ. Ο Σ. Σμιθ πέτυχε ένα απίστευτο τρίποντο ανεβάζοντας τη διαφορά στους δέκα (32-22). Παρόλα αυτά, η ομάδα του Τακιανού «έτρεξε» σερί πέντε πόντων με Μπελιάουσκας και Χάρισον μειώνοντας σε 32-27 δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.

Στο 33% ήταν η ευστοχία του ΠΑΟΚ σε δίποντο και τρίποντο, ενώ στο 43% η ευστοχία της Χάποελ στο δίποντο. Το πρόβλημα των «ασπρόμαυρων» στο πρώτο μέρος του αγώνα εντοπίστηκε στα ριμπάουντ, εκεί όπου έχασε κατά κράτος στη σχετική στατιστική κατηγορία έχοντας μόλις 12 έναντι 25 των Ισραηλινών.

Βέβαια, η ομάδα του Τζίκιτς είχε διπλάσια λάθη, μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά (δέκα έναντι πέντε).

Αποφασισμένος να μειώσει τη διαφορά μπήκε ο ΠΑΟΚ mateco στο παρκέ, μειώνοντας στον πόντο (35-34) με τους Χάρισον και Άλστον. Ο Αμερικανός σέντερ φορτώθηκε τέταρτο προσωπικό φάουλ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, κάτι που δυσκόλεψε το έργο του Φώτη Τακιανού.

Αρκετά άστοχος ήταν ο Δικέφαλος από τη γραμμή των βολών, έχοντας 10/16, μετά τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα. Από τη διαφορά του ενός βαθμού, η Χάποελ κατάφερε να ξεφύγει, φτάνοντας στο +8 (46-38).

Ο Τζόνσον έκανε διψήφια τη διαφορά για δεύτερη φορά στον αγώνα (49-38) τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους «ασπρόμαυρους», καθώς ο Τζόνσον έβαλε διαδοχικά καλάθια (53-38) και ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν θεαματική βελτίωση και στις δύο πλευρές του παρκέ, προκειμένου να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ.

Ακόμη χειρότερη ήταν η επιθετική συγκομιδή των φιλοξενούμενων στην τρίτη περίοδο, διότι σκόραρε μόλις δέκα πόντους (54-40).

Έδειξε πως έχει «σφυγμό» στην τέταρτη περίοδο

Με Χάρισον και Τσαϊρέλη κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους οκτώ ο Δικέφαλος (59-51) έξι λεπτά, πριν το τέλος του αγώνα.

Προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ οι φιλοξενούμενοι, με τον Φρίντρικσον να πετυχαίνει μεγάλο τρίποντο τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε (61-56), οδηγώντας τον Σέρβο κόουτς της Χάποελ σε τάιμ άουτ.

Οι διαιτητές έδωσαν αστείο φάουλ και βολές στον Χάνκινς 1.5 λεπτό πριν το φινάλε του ματς, με τον Σταύρο Σχίζα να αποβάλλεται με πέμπτο προσωπικό φάουλ (66-58).

Παρόλα αυτά, η ανατροπή δεν έγινε για τους «ασπρόμαυρους», με τον Δικέφαλο να χάνει το παιχνίδι και την πρωτιά στον όμιλό του στο Basketball Champions League.

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού ηττήθηκε με 71-61 και πλέον κοιτάζει το επόμενο παιχνίδι, που θα κρίνει την τελική κατάταξη στον 7ο όμιλο του BCL.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Παλατάκι απέναντι στην Γαλατασαράι για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League.

Χάποελ Ιερουσαλήμ – ΠΑΟΚ: 71-61

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζας, Γκίλμορ, Άλστον

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 16-16
2η: 17-14
3η: 21-10
4η: 17-21

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 33-30, 54-40, 71-61


Τελευταία νέα

Ματσάρες σε Conference και Europa League

Καταπληκτικός σε εξέλιξη, ένταση και σασπένς ήταν κι ο δεύτερος ημιτελικός του Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να...

Στην ίδια κατηγορία