Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Χαρούμενες που επιστρέψαμε»

Δημοφιλή

Μετά από περίπου δύο μήνες απραξίας η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ επέστρεψε σε δράση. Η αθλήτρια του Δικεφάλου, Μαρτίνα Ξανθοπούλου μιλά στη FORZA για την επάνοδο στα γήπεδα  και την δύσκολη περίοδο της δεύτερης διακοπής.

Πως νιώθεις που πλέον έχετε επιστρέψει στα γήπεδα;

«Όπως όλα τα κορίτσια και εγώ είμαστε χαρούμενες που επιτέλους επιστρέψαμε σε δράση. Είχε χαθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητας μας για δύο πλέον μήνες. Πλέον τα αφήνουμε όλα πίσω και δουλεύουμε σκληρά για να επανέλθουμε σωματικά».

Πόσο δύσκολη ήταν η επιστροφή με δεδομένη την απραξία δύο και πλέον μηνών;

«Για εμένα ήταν και είναι πολύ δύσκολη η επιστροφή στις προπονήσεις, δεν θεωρώ ότι έχω φτάσει ακόμα στο επίπεδο που ήμουν πριν την διακοπή. Δουλεύαμε μόνες μας αλλά είναι διαφορετικό να ασχολείσαι με τα βάρη ή να χτίζεις φυσική κατάσταση, από την επαφή με την μπάλα, την οποία είχαμε χάσει για δύο μήνες. Σίγουρα βοηθάμε η μία την άλλη, όπως μας βοηθούν και οι προπονητές που δόξα τω Θεό είναι πολύ ικανοί».

Πόσο χρόνο θεωρείς πως θα χρειαστείτε για να φτάσετε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο;

«Σίγουρα είμαστε σε καλό δρόμο αλλά ιδεατά θεωρώ πως θα χρειαζόμασταν κανονική προετοιμασία με φιλικά παιχνίδια για να φτάσουμε στο επίπεδο που πρέπει. Καταλαβαίνω πως αυτό πιθανότατα δεν είναι εφικτό».

Ποιοι οι στόχοι σας στο πρωτάθλημα;

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή πορεία που είχαμε μέχρι την διακοπή και γιατί όχι να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά από όσο στοχεύαμε εξ αρχής. Δεν θέλω να μιλήσω για τίτλους, γιατί πλέον νομίζω ότι όλοι έχουμε πάρει το μάθημα μας, ότι δεν πρέπει να κάνουμε μακρόπνοα σχέδια».

Η δεύτερη καραντίνα έφερε και νέα διακοπή στην αθλητική δραστηριότητα. Πως την βίωσες;

«Η δεύτερη καραντίνα με επηρέασε πολύ περισσότερο από την πρώτη. Τότε είχα ένα παραπάνω κίνητρο, ενώ όταν ήρθε η δεύτερη διακοπή με έριξε αρκετά ψυχολογικά και ζορίστηκα περισσότερο. Ωστόσο προσπάθησα να μην με καταβάλει εντελώς η όλη κατάσταση και να μην αφεθώ, για να παραμείνω σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η επιστροφή στις προπονήσεις ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Αυτομάτως επανήλθε η ψυχολογία μου. Η ενασχόληση με το βόλεϊ είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητας μου και αυτό που με κάνει να νιώθω καλά».

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Μένει ελεύθερος χρόνος αλλά λόγω της κατάστασης οι δραστηριότητες είναι πολύ περιορισμένες. Κυρίως τον αφιερώνω στην ξεκούραση μου, αφού όπως καταλαβαίνεις οι προπονήσεις είναι αρκετά επιβαρυμένες  και σε συνδυασμό με την αποχή φέρνουν καταπόνηση. Θα κοιτάξω να γεμίσω των ελεύθερο μου χρόνο με πράγματα που με ευχαριστούν. Παράλληλα φροντίζω να υπάρχει χρόνος ούτως ώστε να διαβάζω και για την σχολή μου».

Τι περιμένεις από το 2021;

«Περάσαμε μια χρονιά που μας έμαθε να μην σχεδιάζουμε πράγματα για το μέλλον. Πάνω από όλα εύχομαι να έχουμε υγεία γιατί αυτό είναι τελικά που μετράει. Στο αθλητικό κομμάτι εύχομαι να επανέλθουμε σταδιακά σε μια κανονικότητα και να μπορέσουμε να γίνουμε ξανά αυτό που ήμασταν πριν την πανδημία που άλλαξε τη ζωή όλων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Νέα αποκάλυψη για την δολοφονία Λυγγερίδη: Οι εκβιασμοί και η δράση των αρχιχούλιγκαν

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία του αστυνομικού...

Στην ίδια κατηγορία