Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Χαμός στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Δημοφιλή

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Γερμανία, μετά τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από την αναμέτρηση της Άιντραχτ με τη Στουτγάρδη, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Δικέφαλο, για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League. Μάλιστα ο γερμανικός Τύπος κατηγορεί την επίσημη Άιντραχτ για ατολμία και σχέση εξάρτησης με τους χούλιγκαν (!!), όπως φαίνεται κι από σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της γνωστής εφημερίδας «Bild». Σε αυτό σημειώνεται η ανάγκη να πάρει άμεσα μέτρα η διοίκηση της γερμανικής ομάδας, παραθέτοντας μερικά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι Ultras της, το τελευταίο μόνο διάστημα.

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρονται:

«Είναι γνωστό ότι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει τεράστιο πρόβλημα με τους ultras της εδώ και αρκετό καιρό. Αστυνομικοί και διάφοροι άλλοι άνθρωποι ξυλοκοπούνται μέχρι σε σημείο να χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο, και πρέπει επιτέλους να υπάρξει σκληρή καταστολή από την πλευρά της ομάδας. Το να πληρώνεις πρόστιμα και να κρατάς το στόμα σου κλειστό δεν μπορεί να αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση για τα αφεντικά της Άιντραχτ.

Εδώ και εβδομάδες οι χούλιγκαν της Άιντραχτ εκμεταλλεύονται τα κενά που βρίσκουν στην υπηρεσία ασφαλείας και περνούν στο γήπεδο βεγγαλικά και διάφορα επικίνδυνα αντικείμενα. Σε αυτό, δεν θα ακούσεις καμία κριτική από την πλευρά της επίσημης ομάδας, που είναι σα να δίνει το ελεύθερο στους οπαδούς να συνεχίσουν. Είναι κατανοητό ότι η αστυνομία δεν θέλει να εμπλακεί, μέχρι η κατάσταση να ξεφύγει.

Μπορεί κάποιοι να κρίνουν την αντίδραση της αστυνομίας ως υπερβολική, ωστόσο οι περισσότεροι οπαδοί της Άιντραχτ ντρέπονται για τη συμπεριφορά των υπόλοιπων, που μερικοί εξ αυτών απείλησαν να σπάσουν τον λαιμό γνωστού φωτογράφου, το Σάββατο (25/11).

Μετά τα αίσχη στη Φρανκφούρτη υπάρχουν περισσότεροι από 100 τραυματίες, αστυνομικούς και οπαδούς. Αυτό είναι ένα σκάνδαλο, όπως και η βλακώδης ρίψη πυρσού στην αναμέτρηση με το Ελσίνκι, που οδήγησε στον αποκλεισμό των οπαδών της Άιντραχτ από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αμπερντίν.

Όλα θα μπορούσαν να είναι όμορφα. Οι οπαδοί της Άιντραχτ είναι γνωστοί σε ολόκληρη την Ευρώπη για τον τρόπο που υποστηρίζουν την ομάδα τους, εντός κι εκτός έδρας, κι η ομάδα είναι πολύ κοντά στους οργανωμένους. Αλλά αυτό μετατρέπεται σε μπούμερανγκ όταν οι οπαδοί σταματούν να υποστηρίζουν, και εμπλέκονται σε επεισόδια με την αστυνομία. Αυτό είναι μια κακή εξέλιξη κι ένα σημάδι μιας επικίνδυνης σχέσης εξάρτησης».


Τελευταία νέα

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη θα γίνει στο...

Στην ίδια κατηγορία