Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χαμός λίγο πριν το Μουντιάλ

Δημοφιλή

Αίτημα στη FIFA να αποβάλλει την εθνική ομάδα του Ιράν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, κατέθεσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας.

Ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι τόσο οι συστηματικές εκδηλώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν μετά τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί, όσο και λόγω της συμμετοχής του Ιράν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις συστηματικές εκδηλώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, οι οποίες θα μπορούσαν να παραβιάζουν τις αρχές και τους κανόνες του καταστατικού της FIFA».

«Λαμβάνοντας υπόψη το ψήφισμα 22.31 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν και την υποτιθέμενη συμμετοχή του Ιράν στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας, απευθύνουμε έκκληση στη FIFA με πρόταση να εξεταστεί ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας του Ιράν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Να θυμίσουμε πως το Ιράν βρίσκεται στον 2o όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με Αγγλία, ΗΠΑ και Ουαλία.

Προηγούμενο άρθροΤο PAOK inside Live
Επόμενο άρθροΤο πρώτο milestone του Ντάντας


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία