Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Bελγικά ΜΜΕ: «Ο ΠΑΟΚ πετάει… φωτιές!»

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ έμαθε την προηγούμενη εβδομάδα τον αντίπαλο του στα προημιτελικά του Conference League, έχοντας μπροστά του διπλές «μάχες» με φόντο την τετράδα της διοργάνωσης.

Τα δικά τους αφιερώματα στον Δικέφαλο, ενόψει των δύο μεγάλων αναμετρήσεων κάνουν τα ΜΜΕ από το Βέλγιο, κρούοντας μάλιστα το «καμπανάκι», προκειμένου να μην υπάρξει εφησυχασμός.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Μπορεί το όνομα του αντιπάλου της Κλαμπ Μπριζ να μην τρομάζει, αλλά η κλήρωση με τον ΠΑΟΚ είναι παγίδα.

Για να φτάσουν στα προημιτελικά, οι Έλληνες πέτυχαν ένα μεγάλο χτύπημα. Μετά από την ήττα με 2-0 από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία, και εκμεταλλεύτηκε τη ρεβάνς της Τούμπας, συντρίβοντας τους Κροάτες με 5-1. Όπως και το 2022 λοιπόν, έφτασαν στα προημιτελικά, ενώ τότε είχαν γνωρίσει τον αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ.

Μια επιθετική ομάδα και προπονητής με εμβληματικό επίθετο:

Φέτος ο ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα ικανός μπροστά από τα αντίπαλα δίχτυα, κι έχει την καλύτερη επίθεση του Conference League με 21 γκολ. Η επιθετική γραμμή του Δικεφάλου μπορεί να ανησυχήσει τους ανθρώπους της Μπριζ, ωστόσο οι Έλληνες δεν έχουν ανάλογη άμυνα, αφού ήδη έχουν δεχθεί 13 γκολ. Βέβαια οι επιδόσεις τους είναι εξαιρετικές, πετυχαίνοντας μεταξύ άλλων δύο νίκες κόντρα στην Άιντραχτ.

Πέραν των επιτυχιών στην Ευρώπη, οι Έλληνες είναι δυνατοί και στο πρωτάθλημα, αφού τελείωσαν την κανονική διάρκεια στην κορυφή. Μια ήττα όμως στην πρεμιέρα των Play Off τους έριξε στη δεύτερη θέση.

Επικεφαλής αυτού του ΠΑΟΚ, που βγάζει… φωτιές, είναι ένα όνομα γνωστό στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Λουτσέσκου. Πρόκειται για τον Ράζβαν, γιο του εμβληματικού Μιρτσέα Λουτσέσκου. Μπορεί να μην έχει τις επιτυχίες του πατέρα του, ωστόσο έχει να παρουσιάσει κάποια καλά πράγματα στην καριέρα του, και αποτελεί μια σημαντική φυσιογνωμία στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2019, στη συνέχεια μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία όπου κατέκτησε το Champions League Ασίας με την Αλ Χιλάλ, πριν επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

Στα 55 του, ο Ρουμάνος ελπίζει να γράψει ακόμα μια επιτυχία.

Όσο για το ρόστερ:

«Ο Βραζιλιάνος Τάισον, 36 ετών σήμερα, (βρισκόταν καιρό στην ακμή της Σαχτάρ Ντόνετσκ) εντάχθηκε στις ασπρόμαυρες τάξεις τον χειμώνα του 2023. Άλλος ένας πολύπειρος και ένας από τους βασικούς παίκτες του ΠΑΟΚ για αρκετές σεζόν είναι ο Βιεϊρίνια. Επιστρέφοντας το 2017 στην ομάδα, τώρα 38 ετών, φοράει περήφανα το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά από θητείες σε Πόρτο και Βόλφσμπουργκ. Την… ξένη εμπειρία υποστηρίζει η αναπτυσσόμενη ελληνική νεολαία. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, 20 ετών, είναι ένας από τους πυλώνες της άμυνας του ΠΑΟΚ ενώ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι το στολίδι του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Ο 21χρονος επιθετικός μέσος έχει πετύχει 7 γκολ και 3 ασίστ σε 25 ματς πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Στο Conference League έδειξε και καλά πράγματα με 1 γκολ και 1 ασίστ. Ένα ταλέντο που είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην Pro League αφού το αγνό ‘προϊόν’ του ΠΑΟΚ δόθηκε δανεικό στην Έουπεν στο δεύτερο μέρος της σεζόν του 2022».

Αναφορικά με την Τούμπα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ:

«Η Μπριζ έχει λάβει προειδοποιήσεις. Το ταξίδι της στην Ελλάδα δεν θα είναι για διακοπές και για να ελπίζει στα ημιτελικά, θα πρέπει να κάνει δύο πολύ καλές εμφανίσεις. Πόσω μάλλον στο δεύτερο ματς, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξέρουν πώς να βάζουν φωτιά στο γήπεδο της Τούμπας. Όπως συμβαίνει σε πολλούς συλλόγους στην Ελλάδα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φημίζονται για τις πυροτεχνικές επιδείξεις τους και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντέξουν την καυτή ατμόσφαιρα της έδρας του Δικεφάλου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία