Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αποθέωση για Κωνσταντέλια!

Δημοφιλή

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στην χρονιά που ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΟΚ αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έτσι, το… διαμάντι του ΠΑΟΚ εξαργύρωσε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα, με τον πρώτο του προπονητή, στη σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής στον Βόλο, Γεράσιμο Σαρρή, να μιλά σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλίας, για την εξέλιξη του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που είδα τον Γιάννη να αγωνίζεται, σε πολύ μικρή ηλικία, σε ένα τουρνουά στο ΕΑΚ, τον ξεχώρισα αμέσως. Είχα κάνει, τότε, λόγο για ποδοσφαιρικό θαύμα. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοιο ταλέντο, από την εποχή του Μποτίνου και του Συνετόπουλου, οι οποίοι και αυτοί ξεχώρισαν σε μικρή ηλικία.

Δουλέψαμε πάνω στον ποδοσφαιριστή και πιστέψαμε πάρα πολύ σ’ αυτόν τον παίκτη. Σε όλα τα χρόνια της σχολής δεν είχα δει πιο ταλαντούχο παιδί με τόσο μεγάλες ικανότητες. Από την πλευρά του και ο Γιάννης δούλεψε πάρα πολύ. Στην αρχή ήθελε μια μπάλα μόνος του και κοιτούσε πως να περνά όλους τους αντιπάλους. Στη συνέχεια, όμως, έμαθε να δουλεύει ομαδικά. Πήγε πολύ μικρός στον ΠΑΟΚ, σε μια από τις καλύτερες Ακαδημίες στην Ελλάδα. Εκεί βοηθήθηκε πάρα πολύ και έφτασε σ’ αυτό το επίπεδο, στο οποίο βρίσκεται σήμερα, έχοντας θέση βασικού σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν ήθελε να χάνει και είναι πολύ βασικό αυτό. Φαινόταν από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ότι διέθετε προσωπικότητα».

Ο Γεράσιμος Σαρρής αναφέρθηκε και στα στοιχεία που βελτίωσε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στην πάροδο των χρόνων, αλλά και τί πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του:

«Ο Γιάννης πήγε στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 13 ετών και είναι λογικό σ’ αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ να έχει βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του. Θα πρέπει, ωστόσο, να σταθώ στο γεγονός ότι έχει βελτιώσει σημαντικά την αμυντική του συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο, βάσει των στάνταρ που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτό δεν το είχε ο Γιάννης όσο αγωνιζόταν στην Ακαδημία της Αγίας Παρασκευής και ήταν λογικό. Πάνω σ’ αυτόν τον τομέα δούλεψε πάρα πολύ. Όταν έχανε την μπάλα δεν γύριζε να μαρκάρει. Βοηθήθηκε πάρα πολύ από τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω, πάντως, ότι χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο στα τελειώματα του, γιατί βλέπουμε σε πολλά παιχνίδι ότι μπορεί να τελειώσει ο ίδιος στις φάσεις, αλλά βιάζεται. Θέλει μεγαλύτερη συγκέντρωση, ενώ έχει να κάνει και με την εμπειρία, την οποία αποκτά σιγά σιγά.

Ο ΠΑΟΚ τον εμπιστεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια, γιατί η διαμονή του στη Θεσσαλονίκη ήταν πολυδάπανη. Πίστεψε στον Κωνσταντέλια, αλλά πίστεψε και σε μένα ο κ. Πουρλιοτόπουλος, όταν του είχα πει τότε. Πάρε ένα διαμάντι που θα είναι ο επόμενος Κούδας.

Δεν είναι επίσης τυχαίο, ότι ο Κωνσταντέλιας ψηφίστηκε φέτος ως ο MVP του ΠΑΟΚ από τους φίλαθλους της ομάδας. Είναι αποδεκτός από όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ».


Τελευταία νέα

Η Ντόρτμουντ πέταξε έξω την Παρί και πήγε τελικό

Με γκολ του Χούμελς, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους, η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε εκτός έδρας την...

Στην ίδια κατηγορία