Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Aπόστολος Τσιόβολος: Ενας «ασπρόμαυρος» στους καλύτερους παλαιστές του κόσμου!

Δημοφιλή

Βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πάλης κάτω των 23, μια… ανάσα από τα μετάλλια. Ο ταλαντούχος παλαιστής του ΠΑΟΚ, Απόστολος Τσιόβολος, μιλά στη FORZA για αυτή του την εμπειρία, τις συνθήκες που επικρατούν στον Δικέφαλο, αλλά και για την καθημερινότητα του, εντός κι εκτός των ταπί.

Τι «γεύση» σου άφησε η παρουσία σου στην κορυφαία πεντάδα, στο Παγκόσμιο κάτω των 23;

«Δεν μπορώ να πω πως είμαι αρκετά χαρούμενος, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Αυτή τη στιγμή πιο επικρατεί η λύπη παρά η χαρά. Νιώθω εντάξει με τον εαυτό μου, είχα δύσκολες κληρώσεις και έφτασα ψηλά, κόντρα σε αντιπάλους που είχαν μετάλλια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είμαι χαρούμενος για την προσπάθεια, αλλά λυπημένος που έφτασα στην πηγή και δεν ήπια νερό. Μπορούσα να πάρω το μετάλλιο».

Τι σου αφήνει η εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ποια τα όνειρα σου για το μέλλον;

«Για το μέλλον, το πράγμα είναι πολύπλοκο. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προοπτικές κι αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει η βούληση από την πολιτεία. Για να κυνηγήσεις Ολυμπιάδα και υψηλούς στόχους, θέλει να υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις. Όσο για το Παγκόσμιο, είδα ότι εκτός από την προπόνηση, μεγάλο ρόλο παίζει η συγκέντρωση, η ψυχολογία και η τακτική. Αυτό είναι που κρατάω»

Πως κρίνεις τον ΠΑΟΚ, ζώντας τον από μέσα τον τελευταίο χρόνο;

«Ο ΠΑΟΚ είναι η κορυφαία ομάδα της χώρας, όχι μόνο από άποψη διακρίσεων, αλλά και διαχείρισης των αθλητών και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο που μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ στο Παγκόσμιο. Εγώ στον ΠΑΟΚ είμαι εδώ κι ένα χρόνο. Ο κύριος Μάλλιος μου έκανε την πρόταση, τη δέχθηκα, κι ήταν μεγάλη ευκαιρία για εμένα, σε όλα τα επίπεδα».

Που οφείλεται η άκρως επιτυχημένη πορεία του ΠΑΟΚ, όλα αυτά τα χρόνια;

«Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ ωραίο σύνολο, και νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να κυριαρχούμε. Η προσφορά του προπονητή μας, κ. Χεριστανίδη είναι μεγάλη, δουλεύει σωστά και με πλάνο, δεν το βρίσκεις συχνά αυτό. Το κλίμα που έχω συναντήσει εδώ είναι το κάτι άλλο, κάποια παιδιά έρχονται και παλεύουν μόνο για το σήμα και το όνομα του ΠΑΟΚ».

Τι παραπάνω σου δίνει η παρουσία σου σε μια τέτοια ομάδα;

«Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να γίνουν με τους υπάρχοντες πόρους. Εγώ τόσα χρόνια στα Τρίκαλα είχα τους χορηγούς μου, που με στήριξαν και με στηρίζουν και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω ακόμα περισσότερα πράγματα. Για να δώσω ένα παράδειγμα, η συμμετοχή σε κάποιους δυνατούς αγώνες, για να προετοιμαστείς για ένα Παγκόσμιο, κοστίζει μερικές χιλιάδες, που δεν μπορούσα να καλύψω μόνος μου. Ο ΠΑΟΚ, ο κύριος Μάλλιος κι ο κύριος Αμοιριδης βοηθούν τους αθλητές».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Εγώ μένω μόνιμα στα Τρίκαλα, όπου παράλληλα σπουδάζω και στα ΤΕΕΦΑΑ, κι ανεβαίνω στη Θεσσαλονίκη για τις προπονήσεις με την ομάδα, ενώ παράλληλα δουλεύω και στα Τρίκαλα, με τον προπονητή μου. Δεν μπορώ να πω ότι όλα συνδυάζονται άψογα, πρέπει να βρεις τις ισορροπίες και να δώσεις προτεραιότητες. Εκτός από τις υποχρεώσεις, εργάζομαι και part time».

Με ένα τόσο πιεσμένο πρόγραμμα, υπάρχει ελεύθερος χρόνος;

«Πάντα υπάρχει ελεύθερος χρόνος, ίσως περιορισμένος, αλλά υπάρχει. Εγώ συνήθως θα επιλέξω να αναπληρώσω τον χρόνο ύπνου που μου λείπει, αλλά όταν έχω τη δυνατότητα, μου αρέσει να βγαίνω από το σπίτι, να περνάω χρόνο με τους φίλους μου».


Τελευταία νέα

Κυριάκος: «Ευχαριστούμε την πιο υπέροχη Τούμπα των τελευταίων ετών»

Mε ανάρτησή του ο Κυριάκος Κυριάκος στάθηκε στην τρομερή δύναμη που έδωσε στην ομάδα η Τούμπα, ζητώντας απ' όλους...

Στην ίδια κατηγορία