Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ανάλυση Mπεϊτάρ: Το ρόστερ αποψιλώθηκε, ο κόσμος συσπειρώθηκε!

Δημοφιλή

Η FORZA αναλύει το ταραγμένο καλοκαίρι της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, η οποία αποδεκατίστηκε το καλοκαίρι, ωστόσο κράτησε το σημαντικότερο στοιχείο: τη συσπείρωση και την πίστη του κόσμου της.

Το λιοπύρι και ο καύσωνας δεν ήταν εμπόδιο για περίπου 3.500 αφοσιωμένους οπαδούς της, που πλημμύρισαν το προπονητικό κέντρο για την πρώτη ανοιχτή προπόνηση μετά το καλοκαιρινό καμπ στην Βουλγαρία: «Ίσως μας περιμένει μία νέα τιμωρία, επειδή μετά το τέλος της, οι οπαδοί εισέβαλλαν στο γήπεδο», ήταν το πικρό χιούμορ που έκαναν οι άνθρωποι της διοίκησης της Μπεϊτάρ, οι οποίοι «έφαγαν» όλο το καλοκαίρι, προσπαθώντας να σβήσουν την ποινή αφαίρεσης βαθμών, μετά από όσα έγιναν στον τελικό κυπέλλου του περασμένου Μαΐου, όταν η εισβολή των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο, δεν επέτρεψε να γίνει κανονική απονομή.

ΡΕΚΟΡ

Με «όπλο» την απειλή αποχώρησης από το προσεχές πρωτάθλημα, η Μπεϊτάρ κατάφερε να εξαλείψει την ποινή απαγόρευσης συμμετοχής στο προσεχές κύπελλο -θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της- ωστόσο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα από το -4, μία βαριά ποινή που ναρκοθετεί ολόκληρη την σεζόν.

Αλήθεια, τι μπορεί να ώθησε τόσο κόσμο να ξεχάσει τον καύσωνα και να γεμίσει το προπονητικό κέντρο, απλώς και μόνο για μία προπόνηση; Κανείς δεν ξέρει. Ίσως η αγάπη. Η αφοσίωση.

Λίγες ημέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ, οι πωλήσεις των διαρκείας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Το νούμερο πλησιάζει στις 11.000 κάρτες και οι προσδοκίες μέχρι τη ρεβάνς απέναντι στον Δικέφαλο μιλούν για 13.000 διαρκείας που θα φέρουν στα ταμεία του συλλόγου 11.5 εκατομμύρια σέκελ -κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Με άλλα λόγια, ο κόσμος της ομάδας είναι και φέτος ο αιμοδότης, ο βασικός χορηγός της. Για να πάρει την αδειοδότηση, η Μπεϊτάρ κατέθεσε τον ετήσιο προϋπολογισμό της, που λέει ότι τα έξοδα για μισθούς παικτών θα είναι φέτος 16 εκατομμύρια σέκελ, περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Ο κόσμος της Μπεϊτάρ καλύπτει τα τρέχοντα έξοδα της χρονιάς και ο νέος πρόεδρος Μπαράκ Αμπράμοφ, ο οποίος ανέλαβε πέρσι να σώσει το καράβι από την καταστροφή θα βάλει από την τσέπη του περίπου άλλα τόσα για να καλύψει παλιά χρέη.

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΤΗΚΕ

Να ήταν η μεταγραφική ενίσχυση που έκανε τον κόσμο τόσο ζεστό; Κάθε άλλο. Στα χαρτιά, η φετινή Μπεϊτάρ που τερμάτισε στην όγδοη θέση του ισραηλινού πρωταθλήματος είναι ακόμα χειρότερη.

Μετά από ένα πόλεμο δηλώσεων που κράτησε ολόκληρο το καλοκαίρι, ο Κολομβιανός Ντανίλο Ασπρίγια κατάφερε να απαγκιστρωθεί από τους Ισραηλινούς και να υπογράψει στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Αφού πρώτα απείλησε να κόψει το ποδόσφαιρο, αφού με απανωτές συνεντεύξεις ικέτευσε την διοίκηση να τον αφήσει να απολαύσει την τελευταία σεζόν της καριέρας του, ο 34χρονος επιθετικός, ο οποίος με 18 γκολ ήταν δεύτερος σκόρερ στην σεζόν, κατάφερε να αποχωρήσει, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην γραμμή κρούσης.

Μόνο που τα κακά μαντάτα δεν σταματούν εδώ. Φευγάτος είναι και ο περσινός πρώτος σκόρερ της σεζόν. Ο Μολδαβός Ίον Νικολαέσκου (19 τέρματα πέρσι) έγινε πασίγνωστος σε όλη την Ευρώπη, όταν πριν από ένα μήνα με δύο δικά του τέρματα οδήγησε την Εθνική του σε τεράστια νίκη 3-2 επί της Πολωνίας του Φερνάντο Σάντος για τα προκριματικά του Euro 2024!

H Μπεϊτάρ θέλει να εξαργυρώσει και να ρευστοποιήσει όλο το μομέντουμ και τον έχει βγάλει στο σφυρί με τιμή πώλησης 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η πρωταθλήτρια Πολωνίας Ράκοβ το σκέφτεται, η ολλανδική Χέρενφεϊν προσφέρει προς το παρόν 1,2 και οι Ισραηλινοί εκτιμούν πως κατά πάσα πιθανότητα ο Μολδαβός φορ δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ!

Τότε, από που πηγάζει όλη αυτή η θερμή συμπαράσταση, η συσπείρωση, η θετική ενέργεια του κόσμου; Κανείς δεν ξέρει. Ίσως επειδή πέρσι τέτοια εποχή, η Μπεϊτάρ βρέθηκε μία ανάσα από την χρεοκοπία και τον υποβιβασμό σε χαμηλότερες κατηγορίες. Όταν έχεις περάσει τα χειρότερα, ξέρεις να εκτιμάς τα λίγα και καλά…

«ΒΟΥΝΟ» ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Την δεδομένη στιγμή, η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ πάει μέρα με την ημέρα. Λίγες ημέρες πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, κανείς δεν ξέρει τι σύνθεση μπορεί να κατεβάσει, ποια μπορεί να είναι η πιο ανταγωνιστική ενδεκάδα.

Ο Μολδαβός φορ Νικολαέσκου (πρώτος σκόρερ πέρσι) κατά 99% θα πωληθεί και δεν υπολογίζεται. Ο περσινός ηγέτης Γιαρντέν Σούα (5 γκολ / 20 ασίστ) είναι κι αυτός περιζήτητος, όμως κατά πάσα πιθανότητα θα παίξει απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Ο Iβοριανός αμυντικός μέσος Τραζιέ Τόμας είναι ανέτοιμος και εξαιρετικά αμφίβολος, ενώ ο ηγετικός στόπερ Άντι Γκότλιμπ, ο οποίος ήταν το μεγάλο καλοκαιρινό απόκτημα, είναι πίσω σε φυσική κατάσταση και αμφίβολο αν θα είναι έτοιμος μέχρι την Πέμπτη.

Ο μοναδικός κανονικός επιθετικός στο ρόστερ αυτή τη στιγμή είναι ο Νιγηριανός Φρεντ Φράιντεϊ, ο οποίος ήταν πέρσι τρίτη λύση, ενώ κάτι που υποχρέωσε ο Αμπουκάσις σε όλη την καλοκαιρινή προετοιμασία να κάνει πειράματα και δοκιμές.

Μέχρι την Πέμπτη δεν αποκλείεται η Μπεϊτάρ να προσθέσει έναν ή δύο παίκτες στο δυναμικό της, ωστόσο θεωρείται απίθανο να τους δηλώσει και να τους χρησιμοποιήσει απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Το 4-3-3 είναι ο βασικός άξονας πάνω στο οποίο δούλεψε και μία πιθανή ενδεκάδα για την αναμέτρηση της Τούμπας μπορεί να είναι η ακόλουθη: Μιγκέλ Σίλβα – Μπιτόν, Ντγκάνι, Κριάφ (Γκότλιμπ), Μοζορόφ – Μίτσα, Αζάρια, Ασκενάζι (Τόμας) – Σουά, Κάνιουκ, Φράιντεϊ.

ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ…

Ο τεχνικός της Μπεϊτάρ, Γιόσι Αμπούκασις επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του δεν έχει ακόμα ολοκληρωμένο ρόστερ: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να μην πετάμε στα σύννεφα. Προς το παρόν εξακολουθούμε να μοντάρουμε την ομάδα. Θέλουμε να προσθέσουμε 3-4 ποιοτικούς παίκτες και μετά θα μπορούμε να μιλάμε για περισσότερα πράγματα που αφορούν την σεζόν».

Το σημαντικότερο καλοκαιρινό απόκτημα είναι ο δημιουργικός μέσος Ντορ Μίτσα -παίκτης της σεζόν 2018-19 στο Ισραήλ- και ο Έντι Γκότλιμπ ένας κεντρικός αμυντικός που ήρθε από την Χάποελ Τελ-Αβίβ. Αμφότεροι λογίζονται στους νέους ηγέτες της ομάδας, ενώ ως συμπληρωματικοί λογίζονται οι νέοι μέσοι Γιαβέλ Ασκενάζι, Γκίντι Κάνιουκ και ο δεξιός μπακ Μπεν Μπιτόν, που ήρθαν για να δώσουν βάθος στον πάγκο: «Προς το παρόν έχουμε πολύ καλούς μέσους, αλλά δεν υπάρχουν οι παίκτες μπροστά για να αξιοποιήσουν αυτές τις μπαλιές», ομολόγησε με θάρρος ο Ισραηλινός τεχνικός: «Είναι δύσκολο να βρούμε παίκτες με ποιότητα μπροστά, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να περιμένουμε. Θέλουμε παίκτες για όλη τη χρονιά και όχι για μερικά παιχνίδια», ήταν το μήνυμα του Αμπούκασις, ο οποίος έδειξε ότι αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα -τουλάχιστον προς το παρόν- είναι αρκετά περίπλοκα.

Σε κάποια άλλη ομάδα, σε κάποια άλλη εποχή, ο κόσμος θα είχε βγει στους δρόμους, το κλίμα θα ήταν αρνητικό. Στην Ιερουσαλήμ όμως δεν δείχνουν να ανησυχούν, έχουν βιώσει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις.

Η Ευρώπη δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά κερασάκι. Αν καθίσει κάτι καλό, κάθισε. Αν όχι, δεν τρέχει κάτι. Στην Μπεϊτάρ αναγνωρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο όνομα του ζευγαριού, το φαβορί, η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να περάσει.

Δεν πρόκειται όμως να παραδοθούν αμαχητί. Ποτέ δεν το έκαναν. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν τίποτα να χάσουν, με αυτή την ψυχολογία θα κατέβουν στις δύο αναμετρήσεις με τον Δικέφαλο.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ!

Ο κόσμος της Μπεϊτάρ διψά για να δει την ομάδα του, την ακολουθεί παντού, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα. Εκτιμάται ότι ο επαναληπτικός στο καυτό Teddy Stadium θα έχει πάνω από 20.000 κόσμο, όμως η είδηση είναι ότι οι Ισραηλινοί θα φέρουν κόσμο και στην Τούμπα. Εκτιμάται ότι περίπου 1000 – 1500 οπαδοί της Μπεϊτάρ θα κάνουν το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη, κάτι που θα πρέπει να δημιουργήσει επιφυλακή και επαγρύπνηση, καθώς οι Ισραηλινοί δεν έχουν και την καλύτερη φήμη σε ότι αφορά την συμπεριφορά τους.


Τελευταία νέα

Ανεβάζει στροφές για την τελευταία μάχη ο ΠΑΟΚ

Την προετοιμασία του για την τελευταία «μάχη» του πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη συνεχίζει ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό...

Στην ίδια κατηγορία