Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Αλλάζει το format του πρωταθλήματος μπάσκετ

Δημοφιλή

Έχει ανοίξει μια κουβέντα στον ΕΣΑΚΕ εδώ και καιρό: Λένε κάποιοι πως το ελληνικό είναι το μοναδικό πρωτάθλημα του οποίου η κανονική διάρκεια ξεκινάει Οκτώβριο και τελειώνει αρχές Απριλίου. Κάνουν λόγο για «μίνι πρωτάθλημα 5 μηνών» και 22 μόλις αγωνιστικών. Αυτό ίσως να είναι βολικό για κάποιους. Η Καρδίτσα ή το Λαύριο ας πούμε ξεμπέρδεψαν με τα συμβόλαια Αμερικανών από αρχές Απριλίου. Άλλο να πληρώνεις για πέντε μήνες τον ξένο σου παίκτη (συν διαμονή) κι άλλο για οκτώ.

Παρόλα αυτά οι περισσότεροι στον ΕΣΑΚΕ είναι θετικοί σε μια αλλαγή του format με περισσότερα (τουλάχιστον 30) παιχνίδια τον χρόνο.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι πως από την επόμενη χρονιά θα έχουμε έξτρα ματς και για τις θέσεις από 7η και κάτω. Υπάρχει στο τραπέζι και το σενάριο αύξησης ομάδων σε 14. Αν συμβεί αυτό τότε τα έσοδα από τηλεοπτικά και στοίχημα θα πρέπει να μοιραστούν σε περισσότερους οπότε η «πίτα» θα μικρύνει. Στο τέλος της ημέρας όμως πρέπει όλοι να δουν ποιο είναι το συμφέρον για το ίδιο το προϊόν. Και η αλήθεια είναι πως πρωτάθλημα 22 αγωνιστικών δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά. Οι χορηγοί, οι διαφημιστές, τα τηλεοπτικά κανάλια θέλουν σεζόν μεγαλύτερης διάρκειας. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά όμως πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή το όραμα της αναβάθμισης του πρωταθλήματος.

 


Τελευταία νέα

«Ο παραγωγικός ΠΑΟΚ προβληματίζει…»

Εντυπωσιακή αγωνιστική περίοδος από πλευράς παραγωγικότητας για τον ΠΑΟΚ δεδομένου πως άνοιξε τον κύκλο των «εκτελεστών» του όπως ακριβώς...

Στην ίδια κατηγορία