Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αυτοψία της FORZA: Εκεί που θα χτιστεί το νέο σπίτι του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ο κύβος ερρίφθη! Για την ακρίβεια, τον έριξε ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του σε όλη την ομάδα.

Ύστερα από συντονισμένες κινήσεις, ο ίδιος απέκτησε την κυριότητα μιας έκτασης συνολικά 150 στρεμμάτων, στην οποία έχει σκοπό να κατασκευάσει το “Σπίτι του ΠΑΟΚ”. Ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, το οποίο θα στεγάσει όλο τον ΠΑΟΚ. Το είχε υποσχεθεί παλιότερα, ήταν μία από ξεκάθαρες δεσμεύσεις του και φαίνεται πως ήρθε η ώρα να προχωρήσει και σε πράξεις…

Την έκταση αυτή, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ την αγόρασε “κομμάτι κομμάτι”, σε μια διαδικασία που κράτησε 3-4 μήνες, καταβάλλοντας συνολικά ένα σημαντικό τίμημα, λίγο υψηλότερο από τα δεδομένα της αγοράς στην περιοχή. Ήταν, όμως, μια δύσκολη προσπάθεια να καταφέρει να αποκτήσει όλα αυτά τα κομμάτια, για να γίνει ένα ενιαίο των 150 στρεμμάτων, που θα εξυπηρετεί τα σχέδια του ΠΑΟΚ.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος, αρκεί να σημειώσουμε ότι το αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας απλώνεται σε μια έκταση 70 στρεμμάτων, ενώ το οικόπεδο της Τούμπας (γήπεδο και περιβάλλον χώρος) είναι γύρω στα 50 στρέμματα.

Η ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η FORZA επισκέφτηκε την περιοχή και την έκταση που πέρασε στην ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ένα ιδανικό σημείο, ένα πραγματικό “φιλέτο”, με εύκολη πρόσβαση, που είναι κοντά σε όλα.

Η έκταση βρίσκεται στα όρια της κοινότητας των Ταγαράδων. Έχει μέτωπο στην 8η οδό, που ενώνει τον επαρχιακό δρόμο Νέου Ρυσίου – Βασιλικών (είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων) με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (είναι σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων) και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο δημοτικό γήπεδο των Ταγαράδων (είναι βόρεια της έκτασης). Τα χωρίζει ένας αγροτικός δρόμος.

Βοριοδυτικά της έκτασης των 150 στρεμμάτων βρίσκεται το γνωστό υδάτινο πάρκο της περιοχής, που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πόλος έλξης και συγκεντρώνει πολύ κόσμο.

Η δε απόσταση από την Εθνική Θεσσαλονίκης – Μουδανίων δεν είναι πάνω από 1.500 μέτρα. Η Θέρμη απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα, ενώ το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων.

Η έκταση, που είναι και επίπεδη, χωρίς κλίσεις, φαίνεται πως είναι ιδανική για να φτιάξει αυτό που θέλει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Αφού απέκτησε την έκταση, το επόμενο στάδιο είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, με τον δήμο να φαίνεται πρόθυμος να βοηθήσει, και να καταρτιστεί ένα masterplan για να ξεκινήσει η κατασκευή.

Ένα προσχέδιο υπάρχει ήδη από την προηγούμενη μελέτη, που έγινε για την δημοτική έκταση του 2014, και πρέπει να προσαρμοστεί στη συγκεκριμένη έκταση, αλλά και στις νέες ανάγκες.

Μέσα στις προθέσεις του ΠΑΟΚ είναι να γίνουν 8 με 11 ποδοσφαιρικά γήπεδα, το ένα με κερκίδες για να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ Β και την Κ19, ακόμη και κλειστό γήπεδο τύπου “φούσκας”, όταν ο καιρός δεν θα είναι καλός, ξενώνας για να φιλοξενεί τα παιδιά των ακαδημιών, αποδυτήρια, πισίνες, γυμναστήρια και για τις ακαδημίες και γενικώς να υπάρχουν όλες οι ανέσεις, για να φιλοξενούνται όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ.

Ο στόχος, άλλωστε, είναι σ΄ αυτό το νέο “Σπίτι του ΠΑΟΚ” να βρουν στέγη εκτός από τις επαγγελματικές ομάδες, την πρώτη και την δεύτερη, και όλα τα τμήματα των ακαδημιών, που σήμερα λειτουργούν σε άλλες περιοχές και κυρίως στο αθλητικό κέντρο LOLAS στη Σουρωτή, το οποίο έχει μισθώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το βέβαιο είναι πως όταν ολοκληρωθεί θα είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει τουλάχιστο στη Βόρεια Ελλάδα. Η ατάκα του Ιβάν Σαββίδη στους συνεργάτες  ήταν ότι θέλει να κατασκευαστεί σ΄ αυτή την έκταση το καλύτερο αθλητικό κέντρο των Βαλκανίων και γιατί όχι, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Ο πήχης θα μπει αρκετά ψηλά.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Για την ακριβή έναρξη των εργασιών δεν μπορεί να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα, πριν ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το βέβαιο είναι ότι από πλευράς ΠΑΟΚ υπάρχει η πρόταση “να πατηθεί το γκάζι”.

Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει, μέσα σε 12 μήνες από την έναρξη των εργασιών, θα μπορεί η πρώτη ομάδα να μετακομίσει από τη Νέα Μεσήμβρια στο νέο αθλητικό κέντρο στους Ταγαράδες.

Οι εργασίες μπορεί να κρατήσουν συνολικά 24-36 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ…

ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ

Το αθλητικό κέντρο στους Ταγαράδες θα εξυπηρετήσει κατά βάση τον ΠΑΟΚ, μπορεί ωστόσο να γίνει πυλώνας, που θα αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή όλο το χρόνο και κυρίως τον χειμώνα, που οι ομάδες της Βόρειας Ευρώπης θέλουν καλύτερο κλίμα για να κάνουν την χειμερινή τους προετοιμασία.

Αυτό που ψάχνουν οι ομάδες για την προετοιμασία τους είναι αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου, αεροδρόμιο και ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων σε κοντινή απόσταση και κυρίως, η δυνατότητα να γίνουν φιλικά παιχνίδια. Αυτό είναι και το πρόβλημα με τις περιοχές της νότιας Ελλάδας και κυρίως της Κρήτης, όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα για πολλά καλά φιλικά παιχνίδια και οι ομάδες της Ευρώπης προτιμούν τον χειμώνα την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Τουρκία…

Η τοποθεσία και η διάθεση του ΠΑΟΚ για μια σημαντική επένδυση, δημιουργούν συγκριτικά πλεονεκτήματα, που μπορούν να ανοίξουν καινούριες πόρτες.

Μάλιστα, μέσα στα σχέδια είναι και η κατασκευή ξενοδοχείου στην περιοχή, εκτός από ξενώνα, αλλά αυτό θα το δούμε όταν ολοκληρωθεί το masterplan.

 


Τελευταία νέα

Χριστός Ανέστη!

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η συντακτική ομάδα της FORZA.

Στην ίδια κατηγορία