Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Αυτόν ξέρει, αυτόν θέλει

Δημοφιλή

Έναν επιθετικό που βρήκε στην Αλ Χιλάλ και δούλεψε μαζί του για σχεδόν δυο χρόνια, θέλει να φέρει στην Τούμπα ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο είναι ο εκλεκτός του προπονητή από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και τώρα που οι συνθήκες ωριμάζουν, ο ΠΑΟΚ κάνει την κίνηση για να τον φέρει στην Τούμπα.

Η υπόθεση του Τζιοβίνκο δεν είναι εύκολη, παρότι ο Ιταλός διανύει το 35ο έτος της ηλικίας, καθώς είναι γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου 1987. Ο Λουτσέσκου τον ξέρει καλά, ξέρει σε τί κατάσταση είναι και τι μπορεί να κάνει και τον θέλει.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΖΙΟΒΙΝΚΟ – ΑΛ ΧΙΛΑΛ

Ωστόσο το συμβόλαιό του με την Αλ Χιλάλ είναι σε ισχύ, τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου και ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να κλείσει ένα επωφελές deal που ικανοποιήσει και τους Άραβες προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, καλύπτοντας ένα μέρος των αποδοχών του.

Ο Ιταλός έχει στην Αλ Χιλάλ ένα τεράστιο συμβόλαιο με σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, όπερ σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να πάρει 3 εκατομμύρια ευρώ. Οι Άραβες θέλουν να γλιτώσουν ότι μπορούν απ΄ αυτά τα χρήματα, ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του περιμένει να τα βρουν οι Άραβες με τον Τζιοβίνκο στην αποζημίωση, ώστε να μην χρειαστεί να ξεφύγει από τον προγραμματισμό του και το μπάτζετ του για να κλείσει αυτή τη μεταγραφή.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ΠΑΟΚ και Τζιοβίνκο συζητούν για συμβόλαιο δύο χρόνων.

Ο ΠΑΟΚ κατέστησε σαφές στον Ιταλό ποδοσφαιριστή ότι μπορεί να του δώσει ένα ποσό γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ συνολικά, καθαρά, για διετές συμβόλαιο.

Από την πλευρά του ο Τζιοβίνκο, έχει ξεκινήσει από τα τρία εκατομμύρια για διετές συμβόλαιο, ωστόσο ξέρει ότι θα πρέπει να πέσει αρκετά για να κλείσει το deal. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ξέρει ότι πρέπει να ανέβει και περιμένει να τα βρει ο Ιταλός με τους Άραβες για να γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα.

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΤΖΙΟΒΙΝΚΟ

Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί ότι το ότι ο 34χρονος Ιταλός επιθετικός φαίνεται πως έχει αποφασίσει να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να συνεργαστεί ξανά με τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Οι δυο τους έχουν εξαιρετική σχέση, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζιοβίνκο έχει μιλήσει πολλές φορές με τον προπονητή του ΠΑΟΚ τηλεφωνικά, αφενός για να μάθει πράγματα για την ομάδα και τον ρόλο του κι αφετέρου για να δείξει κι αυτός θέλει πολύ να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, μπορεί κάποιος να πει ότι είναι πιο πιθανό να κλείσει η συμφωνία παρά να ναυαγήσει. Είναι δεδομένο ότι είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να κλείσει άμεσα, από την ώρα που υπάρχει ένα μεγάλο συμβόλαιο στη μέση και η Αλ Χιλάλ, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να περιμένει τον Τζιοβίνκο μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών, με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά!

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι πέφτουν κι άλλα ονόματα γι΄ αυτή τη θέση, του δεύτερου επιθετικού, για κάθε ενδεχόμενο. Από μανατζερικούς κύκλους κυκλοφόρησε το όνομα του 31χρονου Βραζιλιάνου Άλεξ Τεσέιρα, που έπαιξε στη Σαχτάρ και την τελευταία πενταετία στην Κίνα, ωστόσο το κασέ του είναι πολύ ψηλά, ενώ δεν υπάρχει θέση ξένου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απασχολεί κι ένας ποδοσφαιριστής, με καλό όνομα, οριακά κάτω από τα 30, που όμως ανήκει σε ομάδα και πρέπει να πάει ο ΠΑΟΚ σε αγορά.

Τελευταία νέα

Δυνατές μάχες στη Νέα Μεσημβρία (video)

Ο ΠΑΟΚ προπονήθηκε για άλλη μια μέρα στις εγκαταστάσεις του στη Νέα Μεσημβρία. Στο τέλος του προγράμματος οι παίκτες του...

Στην ίδια κατηγορία