Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άδεια δίχτυα στις μεταγραφές…

Δημοφιλή

Η FORZA βάζει κάτω τους αριθμούς που έγραψαν οι ποδοσφαιριστές που απέκτησαν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ  το καλοκαίρι του 2019 και βλέπει τα… άδεια δίχτυα των «ασπρόμαυρων».

Το φινάλε της σεζόν δίνει τη δυνατότητα για τον απολογισμό και την ανάγνωση των αριθμών που μπορούν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα αναφορικά με το τι πήγε καλά και τι όχι για τις ομάδες που ξεκίνησαν με τη ταμπέλα του διεκδικητή του τίτλου. Η ΑΕΚ βγήκε νωρίς εκτός του συγκεκριμένου παιχνιδιού λόγω της επανεκκίνησης που επιχείρησε με τον Μιγκέλ Καρντόσο που έμεινε «τόσο όσο» αναφορικά με τον «εκτροχιασμό» της Ένωσης. Ο ΠΑΟΚ είχε αναταράξεις πολύ νωρίς στη σεζόν, με αλλαγή προπονητή παραμονές του βασικού σταδίου προετοιμασίας, σε μια χρονιά στην οποία χρειάστηκε να δώσει μάχες εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο Ολυμπιακός, έχοντας… φάει τη σκόνη του αήττητου νταμπλούχου ΠΑΟΚ, κινήθηκε έντονα στις μεταγραφές και οι αριθμοί δείχνουν πως αυτές έκαναν τη διαφορά.

Στην καταγραφή των αριθμών, θα μείνουμε στα όσα συνέβησαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και αυτό λόγω της αλλαγής πολλών δεδομένων στα πλέι οφ, τα οποία θα ξεκινούσαν αρχές Μαρτίου, και τελικά ξεκίνησαν αρχές Ιουνίου λόγω κορωνοϊού. Για τον ΠΑΟΚ ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήταν ο βασικός κίπερ στα 20 από τα 26 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Μπορεί η σεζόν να ξεκίνησε και να τελειώσει με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, αλλά το κύριο μέρος βρήκε τον Σέρβο κίπερ να υπερασπίζεται την εστία των ασπρόμαυρων. Οι αμυντικές επιδόσεις του ΠΑΟΚ δεν θύμιζαν σε τίποτα την περσινή σεζόν, όμως αυτό δεν είναι μόνο θέμα τερματοφύλακα. Η αλήθεια είναι πως ανατρέχοντας στα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, εν πέρυσι υπήρχαν αγώνες στους οποίους ο Πασχαλάκης έκανε τη διαφορά, φέτος δεν καταγράφηκαν ματς τα οποία ο Δικέφαλος τα πήρε από την άμυνά του. Στα δεξιά, ο Ροντρίγκο Σοάρες μέτρησε 4 συμμετοχές στη κανονική διάρκεια, με μια ασίστ. Βρέθηκε στους «ασπρόμαυρους» με την προοπτική να πάρει σκυτάλη από τον Μάτος, με το καλάθι των απαιτήσεων να είναι μεγάλο και τα… κεράσια που μαζεύτηκαν να μην είναι πολλά. Ο Ενέα Μιχάι αγωνίστηκε μόνο στις αναμετρήσεις των πλέι οφ εκεί που έδειξε πως δικαίως ο ΠΑΟΚ κινήθηκε και τον απέκτησε από τον Παναιτωλικό.

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, θα πρέπει να γίνει μια υποσημείωση. Ο ΠΑΟΚ ξόδεψε ένα ποσό κοντά στα 5 εκ. ευρώ, μεγάλο για τα δεδομένα του, προκειμένου να ντύσει στα ασπρόμαυρα τους Ντόουγκλας Αουγκούστο και Άντερσον Εσίτι. Πρόκειται για δυο ποδοσφαιριστές από τους οποίους περίμενε πολλά στις θέσεις «6» και «8», καθώς η πόρτα της εξόδου είχε ανοίξει για τους Κάνιας και Σάχοφ οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους την προηγούμενη τριετία. Συνολικά οι Αουγκούστο και Εσίτι έγραψαν 30 συμμετοχές (18 για τον Βραζιλιάνο και 12 για τον Νιγηριανό) με απολογισμό ένα γκολ και δυο ασίστ, όλα για τον Αουγκούστο. Η μεγάλη διαφορά έγινε από τον ποδοσφαιριστή που ναι μεν δεν μπορεί να λογιστεί ως μεταγραφή του καλοκαιριού του 2019 από τη στιγμή που βρέθηκε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2019, όμως η μη χρησιμοποίησή του στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018-19, έκανε τους περισσότερους να τον λογίζουν ως μεταγραφή. Ο Κροάτης μέσος έγραψε 5 γκολ και 8 ασίστ, όντας το σημείο αναφοράς της ασπρόμαυρης μεσαίας γραμμής. Και το καταγράφουμε λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης μεταγραφής, που στα «χαρτιά» μοιάζει με κίνηση που εστω και αν δεν λογίζεται του καλοκαιριού του 2019, μετράει ως… ενεργοποίηση.

Η «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Όσον αφορά την επιθετική γραμμή,  ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση του Μίροσλαβ Στοχ, ενός ποδοσφαιριστή που στην πρώτη του θητεία στον Δικέφαλο είχε καταφέρει να αφήσει το στίγμα του με διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ, ενώ προερχόταν από παρόμοια σεζόν με τη Σλάβια Πράγας. Το… κοντέρ του φέτος, στη κανονική διάρκεια, έγραψε μια ασίστ σε τρεις συμμετοχές. Πρόκειται για επίδοση που θα θέλει να ξεχάσει τόσο ο ίδιος όσο και ο ΠΑΟΚ, και μάλιστα τον είχαν φέρει και προ της πόρτας της εξόδου στα μισά της σεζόν.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ…

Ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε έντονα τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2018-19, κάνοντας τους «ερυθρόλευκους» να επανεξετάσουν τόσο την αμυντική όσο και την επιθετικής τους γραμμή. Το αήττητο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Δικέφαλος έκανε τους Πειραιώτες να αλλάξουν τόσο την άμυνά τους όσο και την επίθεση, στις θέσεις δημιουργίας και εκτέλεσης. Και η αλήθεια είναι πως οι κινήσεις στις οποίες προχώρησε ο Ολυμπιακός, ειδικά σε συγκεκριμένες θέσεις, απέδωσαν. Βέβαια, ακόμα και με αυτές, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να… καθαρίζουν, και χρειάστηκαν να παίξουν μπάλα και στα γήπεδα στα οποία είχαν μάθει όλα τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα στον ΠΑΟΚ με στόχο να τον απορρυθμίσουν. Αν μείνουμε καθαρά στα όσα έγιναν μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου, τα 30 γκολ και οι 22 ασίστ που έδωσαν οι Βαλμπουενά, Αραμπί και Σουντανί αποτελούν ένα μάθημα για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν κάποιες στοχευμένες κινήσεις, που έχουν ένα βαθμό ρίσκου, να σου «βγουν» και να αποτελέσουν ένα μεγάλο όφελος στην προσπάθεια πρωταθλητισμού. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε 17 γκολ και 6 ασίστ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ ο Ματιέ Βαλμπουενά έγραψε 6 γκολ και 11 ασίστ. Όσο για τον Χιλάλ Σουναντί, πρόσθεσε 7 γκολ και 5 ασίστ. Πρόκειται για έναν αξιοζήλευτο λογαριασμό, και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ως η σύγκριση δεν μπορεί να σταθεί με το αντίστοιχο σύνολο γκολ και ασίστ που έδωσαν οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ, καθώς οι «ασπρόμαυροι» απέκτησαν μόλις έναν μεσοεπιθετικό, ενώ ο Ολυμπιακός ουσιαστικά (αφενός λόγω της περσινής του αποτυχίας, αφετέρου λόγω του τραυματισμού του Κώστα Φορτούνη που τον έβγαλε οφ από την κανονική διάρκεια της σεζόν) άλλαξε όλη τη μεσοεπιθετική του γραμμή. Ο Ολυμπιακός δεν αρκέστηκε στα όσα έδωσαν οι τρεις τους, και τον Ιανουάριο προστέθηκε στο ρόστερ και ο Χασάν, που έγραψε δυο γκολ σε πέντε συμμετοχές. Στην άμυνα, ο Σεμέδο είχε 21 συμμετοχές με ένα γκολ, όμως η συνολική του παρουσία ήταν θετική. Μια μεταγραφή από πλευράς Ολυμπιακού που είναι πιθανό να αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους» καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν διατεθειμένοι να αποδεχθούν πρόταση σε περίπτωση που έρθει πρόταση. Οι αριθμοί κάνουν λόγο για μια πετυχημένη μεταγραφική  περίοδο για τον Ολυμπιακό, και θα χρειαστούν άλλη μια τέτοια για να παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο καθώς όλα δείχνουν πως θα χρειαστούν άλλες τόσες από τη στιγμή που η πόρτα της εξόδου του Ολυμπιακού, μέσω πωλήσεων, για τερματοφύλακα, αμυντικό και μέσους.

Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΙΧΕ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ

Το μεγάλο συν του Ολιβέιρα και το μεγάλο μείον του Βέρντε δίνουν το στίγμα των περσινών μεταγραφών της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2019 προχώρησε σε δυο σημαντικές επενδύσει από οικονομικής άποψης. Η Ένωση δεν είναι από τις ομάδες που ανοίγουν εύκολα τα ταμεία τους εξ’ αιτίας της οικονομικής πολιτικής που έχουν χαράξει. Οι Νέλσον Ολιβέιρα και Ντανιέλε Βέρντε αποτέλεσαν τις δυο εξαιρέσεις του κανόνα, με τον Πορτογάλο επιθετικό να πραγματοποιεί όλα όσα υποσχόταν το βιογραφικό του. Ο Ολιβέιρα πέτυχε εννιά γκολ στην κανονική διάρκεια σε 17 αναμετρήσεις. Ο Ντανιέλε Βέρντε από την πλευρά του, σε 20 συμμετοχές είχε 4 γκολ και 3 ασίστ. Οι αριθμοί του δεν ήταν αυτοί που θα έκαναν τους Ενωσίτες να μένουν ικανοποιημένοι με βάση τα οικονομικά δεδομένα της επένδυσης που έγιναν για τον Ναπολιτάνο εξτρέμ, που υποσχόταν διεισδυτικότητα και δημιουργία, όμως οι αγώνες στους οποίους έκανε τη διαφορά ήταν ελάχιστοι. Οι Παουλίνιο και Ζεράλδες αποτέλεσαν κινήσεις που είχαν τη σφραγίδα του Μιγκέλ Καρντόσο με τον πρώτο να μην γράφει κάποιο γκολ ή ασίστ ως δεξί φουλ μπακ, και τον δεύτερο να μπαίνει «στο ψυγείο» πριν καν φτάσουμε στην τρίτη αγωνιστική, αν και το βιογραφικό του ήταν πολλά υποσχόμενο. Τον Ιάνουάριο, η ΑΕΚ αποφάσισε να επενδύσει στον Σιμάνσκι (7 συμμ. 1 ασίστ), με τον Πολωνό μέσο να μένει καθώς αρχικά βρέθηκε στην Ένωση με την μορφή δανεισμού και ακολούθως αποκτήθηκε. Όσον αφορά τη νέα επιστροφή του Σέρτζιο Αραούχο, όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει εκ νέου στην Λας Πάλμας καθώς σε αυτή την παρουσία του υπάρχει και πάλι ένα μεγάλο «ναι μεν, αλλά…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κοτάρσκι, παρών: Οι καλύτερες επεμβάσεις του στο Conference (videos)

Κατά ριπάς σκοράρισμα από πλευράς ΠΑΟΚ στην Ευρώπη εξ ου και η πρώτη καλύτερη επίθεση που κατοχυρώθηκε στην εντυπωσιακή...

Στην ίδια κατηγορία