Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένα στοίχημα που μένει ανοιχτό

Δημοφιλή

Είναι από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που πριν καλά – καλά μας «συστηθεί» αποχώρησε με την μορφή δανεισμού και αυτό διότι αρχικά το… γλυκό δεν έδεσε, και ο αντικαταστάτης του (ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης) με το που πήρε την ευκαιρία, πήρε και τα γάντια του βασικού σπίτι του…

Στην περίπτωση του Ροντίγκο Ρέι, η καλή μέρα… δεν φάνηκε από το πρωί. Το ξεκίνημά του, στα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όταν και ο Αργεντινός είχε μόλις κάνει το πέρασμα «στην άλλη άκρη το Ατλαντικού» όπως συνηθίζουμε να λέμε για όσους «Λατίνους» κάνουν το πρώτο του ταξίδι για δουλειά από τη Αμερική στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην απόκτηση του Ρέι, αφού πρώτα δόθηκε μια εσωτερική μεταγραφική«μάχη» ανάμεσα σε εκείνον και τον Γκιγιέρμο Οτσόα. Ήταν οι δυο παίκτες που είχαν δημιουργήσει τη μίνι λίστα των τερματοφυλάκων, με τον ΠΑΟΚ να έχει αποφασίσει πως θα προχωρήσει σε αλλαγή του διδύμου.

Ο Ρέι «προκρίθηκε» και η θητεία του στον πάγκο δεν ξεκίνησε καλά. Στα παιχνίδια με αντίπαλο την Έστερσουντ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε έναν οδυνηρό αποκλεισμό, με το πέναλτι στο οποίο είχε υποπέσει ο Αργεντινός κίπερ στο παιχνίδι της Τούμπας να έχει αποτελέσει τη βάση κριτικής και στο τέλος να παίζει ρόλο καθώς ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε λόγω του εκτός έδρας γκολ που είχε δεχθεί. Δεν είχαν πέσει όλα τα πυρά επάνω στον Ρέι, όμως σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου που μόλις είχε αναλάβει, αναζητούσαν τις σταθερές της ομάδας, ο Ροντρίγκο Ρέι δεν είχε καταφέρει να πείσει κάποιον πως μπορεί να είναι μια εξ’ αυτών. Ο Ρέι έγραψε 18 συμμετοχές στους «ασπρόμαυρους», που ενώ εντός έδρας πήγαιναν καλά, εκτός έδρας είχαν αποτελέσματα που έφεραν αρκετές φορτούνες και ο Ρουμάνος «καπετάνιος» έψαχνε τον τρόπο να βάλει τέλος σε αυτές.

Ο Λουτσέσκου πήρε τα γάντια του βασικού από τον Ρέι και τα έδωσε στον Πασχαλάκη σε μια από τις κινήσεις που έγιναν στα τέλη Νοεμβρίου του 2017, με τον ΠΑΟΚ να καταγράφει σερί νικών και μάλιστα με την εστία του να είναι ανέπαφη, και τον Ρέι να μένει στη σκιά του Πασχαλάκη.

Την επόμενη σεζόν, ο Αργεντινός αγωνίστηκε μόνο σε τρεις αναμετρήσεις κυπέλλου, με τη σκέψη για δανεισμό να έχει ωριμάσει και στις δυο πλευρές, με τον ΠΑΟΚ να του ανοίγει την πόρτα της εξόδου και τον Ρέι να τη διαβαίνει.

Στο εκτός Θεσσαλονίκης διάστημα,  Ροντρίγκο Ρέι αγωνίστηκε σε δυο ομάδες. Αρχικά βρέθηκε στο Μεξικό για λογαριασμό της Πατσούκα, και στη συνέχεια επέστρεψε στη Γοδόι Κρουζ, ομάδα από την οποία τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2017 έναντι 1,5 εκ. ευρώ. Όταν ο Δικέφαλος είχε αποκτήσει το Ρέι, τα πράγματα στους ασπρόμαυρους ήταν ξεκάθαρα καθώς είχε παρθεί η οριστική απόφαση για την απόκτηση δυο τερματοφυλάκων.

Αυτό το καλοκαίρι ήταν κατάσταση μόνο ξεκάθαρη δεν είχε. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μια σεζόν σκαμπανεβασμάτων, με την απόδοση των δυο γκολκίπερ που αγωνίστηκαν, Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς, να είναι… ασορτί με την απόδοση του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα οι ιθύνοντες του να είναι σε μια σταυροδρόμι καθώς καλούνται να αποφασίσουν το τι θα πράξουν ενόψει της νέα σεζόν, την ώρα που κανένα εκ των συμβολαίων των τερματοφυλάκων δε λήγει και έχουν δυο (Πασχαλάκη, Ζίβκοβιτς) συν έναν (Ρέι) για τους οποίους θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις.

Ο Ρέι έχασε την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε και κανείς δεν είναι σίγουρος πως θα έχει και δεύτερη. Το αν την αξίζει είναι θέμα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να αποφασίσουν. Μπορεί οι πιθανότητες να είναι μικρές στο να συμβεί κάτι τέτοιο (να του δοθεί η ευκαιρία) όμως θα πρέπει να καταγραφούν. Σε 26 αγώνες πέρυσι, σε Πατσούκα και Γοδόι, ο Ρέι δέχθηκε 40 τέρματα και κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 6 αναμετρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ξανά στη Θύρα 4 ο Κλάους

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε ήττα-αποκλεισμό από τη συνέχεια του UEFA Europa Conference League έπειτα από δύο ήττες με 1-0 στο...

Στην ίδια κατηγορία